Parlak WOLED mi Parlak QD-OLED mi daha iyi?

XPCX

80+
Reaksiyon skoru
76
Merhaba arkadaşlar iki tür OLED türünden hangisi daha iyi olur parlak WOLED mi parlak QD-OLED mi ben hem renklerin çok canlı olmasını istiyorum hem de siyahlar mor olmasın istiyorum ama renklerin QD-OLED'de daha iyi olduğunu biliyorum ama siyahların mor olması beni sinirlendirmeye başladı gündüzleri. WOLED de renk gamutu çok iyi olan bunu başarabilen monitör yok mu acaba ya da QD-OLED'deki renk gamutuna yaklaşabilen WOLED monitör var mı acaba?

Hocam bu model çok sağlam bütçeniz varsa yapıştırın hem woled panel hem renk gamutu çok iyi siyahları tam siyah mora kaçmaz bu panelde ve qd-oled gibi yansıma yapmaz aydınlık ortamda rahat kullanabilirsiniz.
Geçen hafta baktığımda vatan bilgisayarda 40k idi fiyatı yalnız stoğu bitmiş zam yakındır 😄

• Beğen
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam bu model çok sağlam bütçeniz varsa yapıştırın hem woled panel hem renk gamutu çok iyi siyahları tam siyah mora kaçmaz bu panelde ve qd-oled gibi yansıma yapmaz aydınlık ortamda rahat kullanabilirsiniz.
Geçen hafta baktığımda vatan bilgisayarda 40k idi fiyatı yalnız stoğu bitmiş zam yakındır 😄
Teşekkür ederim hocam peki bu model parlak WOLED yani ROG XG27AQDMG QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu ?

Teşekkür ederim hocam peki bu model parlak WOLED yani ROG XG27AQDMG QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu ?
1-mat kaplama kullanıyor
2-metin netliği qd oled’e göre kötü
3-renk gamutu qd oled’e göre kötü
4- gamması çok düşük çıkmış, çoğu sahne fazla parlak gözükecek.
IMG_3753.webp

5- sdr parlaklık 180nit (sizdeki oled 317 nit)
6- genel olarak renk doğruluğu, gamma vs bakımından elinizdeki model daha iyi
7- elinizdeki model 4k iken bu 2k.

Bence buna upgrade falan denmez, aksine downgrade denir. Videoya bakarak monitör falan almayın. Woled övücüsü arkadaşların gazına gelmeyin. İlla woled alınacaksa ya 4.nesil ya da xg27aqdmg falan alınmalı. Elinizdeki tepe model qd oled.

• Muhteşem
1-mat kaplama kullanıyor
2-metin netliği qd oled’e göre kötü
3-renk gamutu qd oled’e göre kötü
4- gamması çok düşük çıkmış, çoğu sahne fazla parlak gözükecek.
Alıntıyı görüntüle
5- sdr parlaklık 180nit (sizdeki oled 317 nit)
6- genel olarak renk doğruluğu, gamma vs bakımından elinizdeki model daha iyi
7- elinizdeki model 4k iken bu 2k.

Bence buna upgrade falan denmez, aksine downgrade denir. Videoya bakarak monitör falan almayın. Woled övücüsü arkadaşların gazına gelmeyin. İlla woled alınacaksa ya 4.nesil ya da xg27aqdmg falan alınmalı. Elinizdeki tepe model qd oled.
Çok teşekkür ederim Tayfun hocam doğru söylüyorsunuz peki bu model parlak WOLED yani ROG XG27AQDMG QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu ? yada diğer monitörün çıkmasını beklicem bunun (XG32UCWMG)

Çok teşekkür ederim Tayfun hocam doğru söylüyorsunuz peki bu model parlak WOLED yani ROG XG27AQDMG QD-OLED renklerine yaklaşabiliyor mu ? yada diğer monitörün çıkmasını beklicem bunun (XG32UCWMG)
Xg27aqdmg zaten parlak qd oled kadar iyi renklere sahip değil ki bu yaklaşsın. Üstteki arkadaş mat kaplamalı g81sf kullandığı halde fazla parlak diyor, siz parlak kaplamalı (daha da canlı, kontrastlı ve daha yüksek parlaklığa sahip pg27ucdm) kullanıyorsunuz.

Xg27aqdmg normalde parlaklık bakımından hepsinden iyi. Renklerin canlılığı 3.nesilde qd oled tarafında bariz önde.

Mat alıcaksan 250nit altına düşme. O bile sizin için downgrade olacak. Renklerin canlı olmasını istiyorsanız yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık ve parlak kaplama tercih etmeniz lazım.

Upgrade etmeye değecek sadece true black 4.nesil woled değer. 2k olarak da kaplaması değişmiş xg27aqdmg olabilir. Ama aqdmg’yi canlıdan görmeniz lazım, normalde dediğim gibi renk gamutu bakımından qd oled den zayıf. Ama parlak kaplama ile kabul edilebilir canlılığa sahip olabilir. Denemeniz gerek.

• Muhteşem
Xg27aqdmg zaten parlak qd oled kadar iyi renklere sahip değil ki bu yaklaşsın. Üstteki arkadaş mat kaplamalı g81sf kullandığı halde fazla parlak diyor, siz parlak kaplamalı (daha da canlı, kontrastlı ve daha yüksek parlaklığa sahip pg27ucdm) kullanıyorsunuz.

Xg27aqdmg normalde parlaklık bakımından hepsinden iyi. Renklerin canlılığı 3.nesilde qd oled tarafında bariz önde.

Mat alıcaksan 250nit altına düşme. O bile sizin için downgrade olacak. Renklerin canlı olmasını istiyorsanız yüksek renk gamutu, yüksek parlaklık ve parlak kaplama tercih etmeniz lazım.

Upgrade etmeye değecek sadece true black 4.nesil woled değer. 2k olarak da kaplaması değişmiş xg27aqdmg olabilir. Ama aqdmg’yi canlıdan görmeniz lazım, normalde dediğim gibi renk gamutu bakımından qd oled den zayıf. Ama parlak kaplama ile kabul edilebilir canlılığa sahip olabilir. Denemeniz gerek.
Yok beni yanlış anladınız herhalde hocam yani bu lg yi demiyorum XG27AQDMG yi kast ettim QD-OLED e yaklaşabiliyor mu bunu sordum aslında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alt tarafı şimdi okudum da evet dediğiniz gibi upgrade değmesi için true black kaplama veya XG27AQDMG parlak kaplama olduğundan kabul edilebilir canlılığa sahip olabilir aynen öyle gidip mağazada baksam daha iyi olucak teşekkür ederim tekrardan.

@Tayfunns Bu görüntüyü gördükten sonra kararım değişti otomatik olarak WOLED candır dedim.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-25 204946.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-25 204946.webp
    178.3 KB · Hit: 21
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,221
Üyeler
183,400
Son üye