QD-OLED den Parlak WOLED monitöre geçilir mi ?

Windows da parlaklık kısmı bug olabiliyor. Sdr parlaklık 317nit, hdr parlaklık ise 412nit çıkmış rtings de. Sdr parlaklığı 465nit olan 1 tane bile oled görmedim. Oraya inanmayın.

Bu da başka bir inceleme:
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Hocam Allah kahretmesin bu monitörü ya herşeyi mi bozuk olur HDR açtım bozuk piksel temizleme yapıyorum sonra renkler beliriyor ne değişik monitör ya

Hocam XG27AQDMG mi kullanıyorsunuz deneyimleriniz nasıl acaba sizdende duymak isterim.
Hocam aldım için memnunum bana pek parlak gelmedi ama bahsettiniz gibi, deneyim olarak akıcılık renkler baya güzel 1080p den geçtim ben buna baya iyi geldi yani

• İnanılmaz
Reaksiyonlar: XPCX
Hocam aldım için memnunum bana pek parlak gelmedi ama bahsettiniz gibi, deneyim olarak akıcılık renkler baya güzel 1080p den geçtim ben buna baya iyi geldi yani
Oo maşallah hayırlı olsun hocam 1080p ips veya va bilmiyorum önceden ne kullanıyordunuz devrim gibi bir şey olmuştur olede geçmek.

Oo maşallah hayırlı olsun hocam 1080p ips veya va bilmiyorum önceden ne kullanıyordunuz devrim gibi bir şey olmuştur olede geçmek.
Öncesi ips kullanıyordum 1080p 144 hz 5 ms
Fakat bu oled 2k 240 hz 0.3 ms baya fark ettirdi gold helo dan çıkamıyodum yüceliğim 🙂

• İnanılmaz
@Tayfunns bu konuda ufak bir araştırma ve bilgilendirme yapma şansınız var mıdır hocam ? Ben pek bir şey bulamadım belki siz daha iyi anlar ve özetleyebilirsiniz
MSI MAG 271QP QD-OLED

8 sayfa okudum teknik bilgiden başım döndü. Şİmdi qd oled mi woled mi? Samsung 2k g6 360 HZ oledden g8 240 hz 4k oled e geçilir mi?

Şu an elimde 3 tane oled ekran var. Lg c3 48" (4k 120hz parlak w-oled). Samsung g60sd (2k 360hz 27" yarı mat qd-oled) ve g81sf (4k 240hz 27" yarı mat qd-oled) 30k'ya g80sf varken başka bir monitor alma ihtiyaci duymadım. Hem mat parlak farkina çok takiliyoruz bence hem de 30k'ya 166ppi 4k 240hz oled bir ekran alabiliyorsunuz üzerine çok düşünmeye gerek yok bence.

• Muhteşem
@Tayfunns bu konuda ufak bir araştırma ve bilgilendirme yapma şansınız var mıdır hocam ? Ben pek bir şey bulamadım belki siz daha iyi anlar ve özetleyebilirsiniz
MSI MAG 271QP QD-OLED
Bu modeli araştırmadım da bakmaya çalışırım. Sanırım bunda mat kaplama var. Msi QRX serisinde parlak, QPX serisinde mat kaplama kullanıyordu en son. QP olduğu için mat olması muhtemel.

Ama şöyle bir şey var, rtings gerçek sahne parlaklığını ölçerken diğer incelemeciler %100 beyaz parlaklığını ölçüyor. Yani beyaz ekranda 250nit ise içerik tüketirken 225nit olabilir. Aw2725df monitors unboxed incelemesinde 230nit, rtings de 210 nit çıkıyor. Creator modda 230nit, özel modda 210nit çıkmış. Ben normalde zaten srgb modu olan creator de kullanıyorum. Parlaklığı da %100 yapıyorum. Bu modelin g6’dan düşük parlaklığa sahip olma ihtimali var. Msi’ın ucuz modellerine pek güvenmiyorum. Oled bile olsa serinin en ucuz modeli sanırım. Yinede g6 dan çok da farklı bir deneyim sunacağını sanmıyorum. Eğer mat ise g6 üstüne 10k koyup almanız saçma olur.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8 sayfa okudum teknik bilgiden başım döndü. Şİmdi qd oled mi woled mi? Samsung 2k g6 360 HZ oledden g8 240 hz 4k oled e geçilir mi?
Gündüz woled, akşam qd oled. Woled 4.nesillerin incelemeleri yok. Belki yeni nesilde durum farklı olabilir. Kağıtüstünde 4.nesil woled daha iyi gibi geldi bana. Ama şu an tr de 4.nesil woled yok. 3.nesil var sadece. Qd oled de ise hem 3 hemde 4.nesil var. 4.nesil woledler tanıtıldı ama incelemeleri çıkmadı.

Gündüz woled, akşam qd oled. Woled 4.nesillerin incelemeleri yok. Belki yeni nesilde durum farklı olabilir. Kağıtüstünde 4.nesil woled daha iyi gibi geldi bana. Ama şu an tr de 4.nesil woled yok. 3.nesil var sadece. Qd oled de ise hem 3 hemde 4.nesil var. 4.nesil woledler tanıtıldı ama incelemeleri çıkmadı.
Dell'deki 4.nesil miydi peki ? Hocam valla gidip geliyorum sürekli ya. Dell'e bir şans daha verip 3-5 gün denesem mi diye düşünmüyorum değil. 1000 TL ucuza G81SF 4K 27" varken ona da kafam gidiyor ama hangisi daha iyi olur bilemiyorum.

Dell'deki 4.nesil miydi peki ? Hocam valla gidip geliyorum sürekli ya. Dell'e bir şans daha verip 3-5 gün denesem mi diye düşünmüyorum değil. 1000 TL ucuza G81SF 4K 27" varken ona da kafam gidiyor ama hangisi daha iyi olur bilemiyorum.
Hayır dell 3.nesil. Samsung G60SD, Msi MPG271QRX, Asus XG27ACDNG vb modeller gibi 3.nesil QD oled panel kullanıyor. Geniş gamut modunda kullanacağınız için otomatik parlaklık sınırlayıcı olacak. Bu da maksimum parlaklığın arada bir düşmesine sebep olacak. Ben genelde creator modda kullandığım için sınırlayıcı yok ve parlaklık diğer modlardan biraz daha iyi. Ama renklerde SRGB'ye sınırlı. Canlı değil, gerçek gözüküyor. İkisi arasında geçiş yapıyorum ama sizin standart modda pek tatmin olacağınızı sanmam. Çünkü parlaklık sınırlayıcı var ve daha zayıf parlaklığa sahip. %100 parlaklık da belki olursunuz ama yine G6 dan düşük parlaklığa sahip.

Olsanız bile 2 kat fiyat farkı vermenizi önermem. 240hz de kalın derim açıkçası. XG27AQDMG önermemin sebebi parlaklığın yüksek olması, fiyatının uygun olması ve diğer woled monitörlerden daha iyi bir model olması. Bariz daha yüksek parlaklık ve parlak kaplama 3.nesil woledlerdeki cansız görüntüyü çözüyor. O modelde mükemmel değil ama sizin ihtiyacınıza göre uyuyor. İlla alıcaksanız o model sizin için daha uygun bence. Yüksek parlaklığa alışmışsınız bu yüzden 210nit sizin için yeterli gelmeyebilir.

Msi olanın incelemesini görmedim ama mat kaplama kullanmışlar. G6 üstüne 10k vermeye değmez.

Hocam peki ;
G81SF 27 = 31.000 TL
G80SD 32 = 36.000 TL (smart galiba₺
Hangisi sizce ?
Performansları benzer olsa da G81SF'nin 27inç versiyonunda 4.nesil panel kullanmasından ötürü daha uzun ömürlü olacağını düşünmek yanlış olmaz. Ayrıca fiyatı 5 bin TL daha ucuz. G80SD de TV özellikleri var fakat 3.nesil olması ve fiyatının 5 bin TL daha pahalı olmasından ötürü sıcak bakmıyorum.

Hatta biraz daha bakındım da AW2725DF creator modunda içerik tüketirken 235nit, diğer tüm modlar 205-210nit çıkıyormuş. Beyaz tam ekranda 235-240nit olsa da bir şeyler izlerken 205-210nit'e düşüyor.

Bu görüntüyü gördükten sonra kararım değişti otomatik olarak WOLED candır dedim.
AW2725DF'nin incelemesine bakarken gördüm. Bu resme bakarsakta QD oled can dersiniz. :D
Desktop Screenshot 2025.07.29 - 13.59.22.82.webp
Desktop Screenshot 2025.07.29 - 14.00.42.48.webp
Desktop Screenshot 2025.07.29 - 14.00.51.88.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,748
Üyeler
183,332
Son üye
RubyLCK