🔥İndirim Patriot 32GB(2x16) EXPO 6000mhz CL30 4.099

Ürünü bende kullanıyorum 1 aydır. Defalarca expo 1 profilinde sorun yaşadım. Sanırım XMP ve EXPO tanımlı ön ayarları tamamen çöp. Tamam anakartınız support memorysinde olmayabilir ya da daha düşük frekansta stabil test edilmiş olabilir zaten expo 2 5600 de çok problem yaşamazsınız. Kendi kullandığım stabil manuel ayarları paylaşayım test etmek isteyen bir denesin derim. Voltajları görseldeki maks değerlerde tutmanızı öneririm. Düşük voltajlarda stabil kalamadım.
resim_2025-09-01_065956499.webp

maalesef bu fiyata bunu alınca 3-5 mavi ekrana maruz kalabilirsin
Yo bende de var 2 senedir kullanıyorum mavi ekran fln yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ürünü bende kullanıyorum 1 aydır. Defalarca expo 1 profilinde sorun yaşadım. Sanırım XMP ve EXPO tanımlı ön ayarları tamamen çöp. Tamam anakartınız support memorysinde olmayabilir ya da daha düşük frekansta stabil test edilmiş olabilir zaten expo 2 5600 de çok problem yaşamazsınız. Kendi kullandığım stabil manuel ayarları paylaşayım test etmek isteyen bir denesin derim. Voltajları görseldeki maks değerlerde tutmanızı öneririm. Düşük voltajlarda stabil kalamadım. Alıntıyı görüntüle
Ben bunu almıştım o zmn Expo yoktu bunlarda 7200mhzi alıyorum hiç tek sıkıntı yaşatmamıştı

Son düzenleme:
Ekran görüntüsü 2025-09-01 065304.webp

CL 26 test ediyordum, stabil kalabilirsem efsane olacaktı. DDQ voltajı istiyor, DDQ verirsen de bu sefer stabil kalmak için vsoc istiyor , benim gözüm yemiyor, salıcam sanırım. CL 28'e geri döndüm, stabil gibi biraz test edicem :giggle: Kanser etti beni, cl 26 kit alıp kurtulucam en sonunda o olacak, ram ocsi ızdırap gibi. Bios u kaç kere yeniden yazdım haddi hesabı yok. Bu ramlerin potansiyeli var ama baya bir test lazım. Piyasada alacağınız yeni seri hynixler hariç (cl28-cl26), bütün ramler benzer olacak expo ile...

Alıntıyı görüntüle
CL 26 test ediyordum, stabil kalabilirsem efsane olacaktı. DDQ voltajı istiyor, DDQ verirsen de bu sefer stabil kalmak için vsoc istiyor , benim gözüm yemiyor, salıcam sanırım. CL 28'e geri döndüm, stabil gibi biraz test edicem :giggle: Kanser etti beni, cl 26 kit alıp kurtulucam en sonunda o olacak, ram ocsi ızdırap gibi. Bios u kaç kere yeniden yazdım haddi hesabı yok. Bu ramlerin potansiyeli var ama baya bir test lazım. Piyasada alacağınız yeni seri hynixler hariç (cl28-cl26), bütün ramler benzer olacak expo ile...
Bence de yapmamalısınız. Ayarlar güzel çok sıkı fakat her zaman sağlıklı stabil uzun ömürlü kullanmaktan yanayım. O sistemle pek ihtiyacınız yok gibi zaten bu değerlere. RAM oc si gerçekten çok uzun kanser edecek bir iş. Test süreçleri çok uzun maalesef.

Bence de yapmamalısınız. Ayarlar güzel çok sıkı fakat her zaman sağlıklı stabil uzun ömürlü kullanmaktan yanayım. O sistemle pek ihtiyacınız yok gibi zaten bu değerlere. RAM oc si gerçekten çok uzun kanser edecek bir iş. Test süreçleri çok uzun maalesef.
6200 mhz cl 28 de kalıcam şuan çok güzel değerler aldım. Kendi yukarı daki konumda paylaşıcam, cl 26 için 1 hafta uğraşmam lazım değecek kadar bir fark yaratmayacak. Risk/kazanç oranı çok az. Patriotun exposu çok kötü olduğu için uğraştım hynix A die olmasa albenisi yok :D

6200 mhz cl 28 de kalıcam şuan çok güzel değerler aldım. Kendi yukarı daki konumda paylaşıcam, cl 26 için 1 hafta uğraşmam lazım değecek kadar bir fark yaratmayacak. Risk/kazanç oranı çok az. Patriotun exposu çok kötü olduğu için uğraştım hynix A die olmasa albenisi yok :D
6200 cl28 de 1/1 de kalabilmeniz çok güzel zaten. Bence de fazla riske gerek yok hatta bu bile fazla diyebilirim. Exponun da aşırı kötü olduğunda hemfikirim.

Ürünü bende kullanıyorum 1 aydır. Defalarca expo 1 profilinde sorun yaşadım. Sanırım XMP ve EXPO tanımlı ön ayarları tamamen çöp. Tamam anakartınız support memorysinde olmayabilir ya da daha düşük frekansta stabil test edilmiş olabilir zaten expo 2 5600 de çok problem yaşamazsınız. Kendi kullandığım stabil manuel ayarları paylaşayım test etmek isteyen bir denesin derim. Voltajları görseldeki maks değerlerde tutmanızı öneririm. Düşük voltajlarda stabil kalamadım. Alıntıyı görüntüle
Expo 1 ‘de ne gibi sorunlar yaşadınız?

Expo 1 ‘de ne gibi sorunlar yaşadınız?
Windows kuramamak en büyük problemdi. Zar zor hatalı işletim sistemi kurup mavi ekran almaya başlayınca biraz geç farketmiş oldum. Yeni bir kaç tane donanım olduğu için gerçekten geç farkettim. Test süreçleri uzun olduğu için ramleri en sona bırakmıştım diğer donanımlarda aradım problemi. Hatta sonradan ramleri iade etmeyi bile düşündüm. Sonra bayağı geniş bi araştırmadan sonra expo ve xmp ön ayarlarının gerçekten çok problemli olduğunu gördüm. Nebi Akgün hocanın bu konuda ciddi bir rehberide var tavsiye ederim. Onun verdiği manuel değerler beni tatmin etti. Şuan problemsiz kullanıyorum. Bende daha fazla sıkı ayar yapmak isterim ileride belki fakat her zaman işlemci tarafında da ram tarafında da stabil ve uzun ömürlülükten yanayım sıkı performanstan ziyade. Daha önce çünkü tecrübe ile sabit -30 curve +200 ile 5600 ü 2 yıl stabil kullanıp bir anda işlemcinin çöp olmasına şahit oldum maalesef.

Windows kuramamak en büyük problemdi. Zar zor hatalı işletim sistemi kurup mavi ekran almaya başlayınca biraz geç farketmiş oldum. Yeni bir kaç tane donanım olduğu için gerçekten geç farkettim. Test süreçleri uzun olduğu için ramleri en sona bırakmıştım diğer donanımlarda aradım problemi. Hatta sonradan ramleri iade etmeyi bile düşündüm. Sonra bayağı geniş bi araştırmadan sonra expo ve xmp ön ayarlarının gerçekten çok problemli olduğunu gördüm. Nebi Akgün hocanın bu konuda ciddi bir rehberide var tavsiye ederim. Onun verdiği manuel değerler beni tatmin etti. Şuan problemsiz kullanıyorum. Bende daha fazla sıkı ayar yapmak isterim ileride belki fakat her zaman işlemci tarafında da ram tarafında da stabil ve uzun ömürlülükten yanayım sıkı performanstan ziyade. Daha önce çünkü tecrübe ile sabit -30 curve +200 ile 5600 ü 2 yıl stabil kullanıp bir anda işlemcinin çöp olmasına şahit oldum maalesef.
Bende mesela hiçbir sorun olmadı. Windows kurmada falan. Oyunlarda da bir sorun yaşamadım. İşlemcide ise -22 count curve verdiğimde yüke girdiği oyunlarda 2-3 dakika içinde atıyordu. Hiçbir uyarı vermeden direkt kapanıyordu.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an sadece işlemcide -40mv curve var. İşlemci sıcaklıkları yüksek diye yapmıştım fakat soğutucu yanlış montaj edilmiş. Şu an tam yükte 65 civarında ryzen 7700 -40mv curve ile. Curve yapmadan denemedim.

Bu sorunu globalde baktım bazı patriot ramlerde sorunlar olabiliyormuş, onun için Manuel işinden anlamayan arkadaşlar önerilerden ziyade yaşanabilecek sorunları iyi analiz edip kar zarar durumunu belirlemeli, sonrasında sistemde 2 yıl sonra sorunlar çıkmaya başladığında iş işten geçer, bu patriotu alan arkadaşlarin önemli bir kısmı biostan anlıyor ve oc yapabiliyorlar, sizde expo hatası alırsanız bunlara kendiniz ayar atabilir misiniz iyi değerlendirin , herkesin ayarı herkeste stabil olmayabilir ve o stabilite bozukluğunuda fark edebilmeniz lazım

Bende mesela hiçbir sorun olmadı. Windows kurmada falan. Oyunlarda da bir sorun yaşamadım. İşlemcide ise -22 count curve verdiğimde yüke girdiği oyunlarda 2-3 dakika içinde atıyordu. Hiçbir uyarı vermeden direkt kapanıyordu.
İnsan başına gelmeden pek önemsemiyor bazı şeyleri. Fakat benim genel kullanıcıya tavsiyem. Slikon ne kadar kaliteli olursa olsun çekirdekleri -10 ya da -15 arasında tutup maksimum +100 mhz verip manuel olarak işlemci model farklılığına göre maksimum PPT değerini 5 yada 10 watt geriye çekmeleridir. En sağlıklı stabil ve uzun ömürlü bu şekilde kalabilir. Ram konusunda ise am5 tarafında 1/1 modda kalıp eğer 7200 - 8000 gibi değelere çıkamıyorsanız hiç gerek yok en stabil ve sağlıklısı 1/1 6000 cl30-32 arasında kalmaktır. Nebi hocanın verdiği ram rehblerindeki değerler gayet güzel genel kullanıcı uygulayabilir. Yukarıda ss ini verdim zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,635
Üyeler
183,866
Son üye
oguzleyla
Geri