Kullandığınız termal macun ya da soğutucudan kaynaklı olmalı. Snowman M200 OC için yeterli bi soğutucu mu araştırmak lazım, ben de aynı soğutucuyu kullanıyorumRyzen 5 5600 işlemcim var PBO kapalı iken yükte max 60 derece ama PBO açınca bu değer 90a kadar fırlıyor. Bunun başka bir ayarı var mıdır? Soğutucum snowman m200
PBO OC bölümünde ama asıl amacı voltaj düşürmek yani yükseltme değil aslında düşürme işlemi. Tek kule soğutucu da x olmayan model için yeterli olmalı. PBO açmak derken tam nedir yapılan ayar?Kullandığınız termal macun ya da soğutucudan kaynaklı olmalı. Snowman M200 OC için yeterli bi soğutucu mu araştırmak lazım, ben de aynı soğutucuyu kullanıyorum
termal macunu 2 gün oldu değiştim. thermal grizzly aeronautKullandığınız termal macun ya da soğutucudan kaynaklı olmalı. Snowman M200 OC için yeterli bi soğutucu mu araştırmak lazım, ben de aynı soğutucuyu kullanıyorum
İşlemci ekran kartını yeterince besliyorsa PBO ile hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim. Problem muhtemelen soğutucudan kaynaklı, fanı 9cm idi sanırsam o yüzden yetersiz kalıyor olabilirtermal macunu 2 gün oldu değiştim. thermal grizzly aeronaut
b450m s2h anakarta sahibim. Anakartın amd overclokcing sekmesinde PBO bölümünde 4 tane seçeken var. Auto,Enable.Disable ve manuel. Ben bunlardan enable olanı seçtim ve kaydetip çıktımPBO OC bölümünde ama asıl amacı voltaj düşürmek yani yükseltme değil aslında düşürme işlemi. Tek kule soğutucu da x olmayan model için yeterli olmalı. PBO açmak derken tam nedir yapılan ayar?
Kesin emin değilim ama hatırladığım kadarıyla m200 9cm fan ile soğutma yapıyor. 3.nesil ryzen işlemcilerde basit OC işlerinde yeterli oluyordu. 5 nesilde yetersiz kalıyor olabilirPBO OC bölümünde ama asıl amacı voltaj düşürmek yani yükseltme değil aslında düşürme işlemi. Tek kule soğutucu da x olmayan model için yeterli olmalı. PBO açmak derken tam nedir yapılan ayar?
aslında açmamda ki amacım işlemcimin değerleri diğer kişilere göre daha düşük kalması hemen size bir cpu z benchinden fotoğraf atayımİşlemci ekran kartını yeterince besliyorsa PBO ile hiç uğraşmamanızı tavsiye ederim. Problem muhtemelen soğutucudan kaynaklı, fanı 9cm idi sanırsam o yüzden yetersiz kalıyor olabilir
PBO açılınca bizim değer girmemiz gerekiyor. Manuel bölümünde neler var? Frequency varsa direkt positive 200 yapılabilir ve curve optimizer kısmına girilip negative sırayla 20 25 30 denenebilir. Stress testinde sistemin kapanmaması lazım.b450m s2h anakarta sahibim. Anakartın amd overclokcing sekmesinde PBO bölümünde 4 tane seçeken var. Auto,Enable.Disable ve manuel. Ben bunlardan enable olanı seçtim ve kaydetip çıktım
şunu da belirteyim işlemci pbo açık değilken 80w açınca 140w kadar çekiyor.PBO OC bölümünde ama asıl amacı voltaj düşürmek yani yükseltme değil aslında düşürme işlemi. Tek kule soğutucu da x olmayan model için yeterli olmalı. PBO açmak derken tam nedir yapılan ayar?
hocam şöyle ki ben manuel OC zamanlarında kaldım PBO hakkında hiç bir fikrim yok. Forumda araştırma yaparken gördüm de denedimPBO açılınca bizim değer girmemiz gerekiyor. Manuel bölümünde neler var? Frequency varsa direkt positive 200 yapılabilir ve curve optimizer kısmına girilip negative sırayla 20 25 30 denenebilir. Stress testinde sistemin kapanmaması lazım.
anlıyorum fakat aradaki fark az olsa anlayacağım. Arada ki farklar yüksek farklarCinebench ve passmark testi yapmanız referans anlamında daha doğru olur. CPU-Z'in Bench testi çok basit bir algoritma ile hesap yapıyor sapmalar yüksek olabilir
o kadar watt çekebiliyorsa ne âlâ, demek ki voltajları yükseltiyor ama uçuk derecede yükseltiyor o yüzden ısınıyor o kadar. onlara bir ayar çekmek lazım, fazla voltaj zarar verebilirşunu da belirteyim işlemci pbo açık değilken 80w açınca 140w kadar çekiyor.