PC 44sn'de Açılıyor Normal mi?

onurksc

80+
Reaksiyon skoru
104
Arkadaşlar bilgisayar kapalıyken açma tuşunu bastığımda 44 snde açılıyor donanım özellikleri aşağıda yazdım, bana uzun bir süre gibi geliyor BIOS'tan bir ayar mı açmam gerekli acaba?

İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı : MSI RTX 5080 Shadow 3X OC Edition
Anakart : MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
RAM : Corsair Dominator Titanium RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30
SSD (1) : Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0BW PCI-Express 4.0 2 TB
SSD (2) : Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0CW Heatsink (Soğutuculu) PCI-Express 4.0 2 TB
Kasa : Gamepower Warcry Edge
Güç Kaynağı (PSU) : MSI MEG AI1300P PCIE5 1300W 80 PLUS PLATINUM
İşlemci Soğutucusu : Asus ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme İşlemci Sıvı Soğutucu
Kasa Fanları : Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 (6 Adet)
Ek Fanlar : AsiaHorse Pro Fan (3 Adet)

7500f var bios sürem 7.5 saniye ayarlarında yanlışlık var

mcr pown down ayarın açman gerek biosun eskiyse onu güncelle gelişmiş ayarlardanm bios un oc a girip dram konfirigasyon menüsünde memory context i auto veya diasbleyse enable a al power down uda auto dan enable a çekerek düzeltebilirsin

mcr pown down ayarın açman gerek biosun eskiyse onu güncelle gelişmiş ayarlardanm bios un oc a girip dram konfirigasyon menüsünde memory context i auto veya diasbleyse enable a al power down uda auto dan enable a çekerek düzeltebilirsin
Yapay zekaya sordum ve bu 2 ayarı açmam gerektiğini söyledi açtım fakat değişen hiçbir şey yok BIOS update en güncel tarih

Bu sorun genellikle ddr5 ramlerden kaynaklanıyor dd4 gibi değil yüksek hizlarda olduğu için açılırken sınama gönderiyor biostan kapatman lazım bende çok farketti araştırıp ayarı yapman lazım.

Bu sorun genellikle ddr5 ramlerden kaynaklanıyor dd4 gibi değil yüksek hizlarda olduğu için açılırken sınama gönderiyor biostan kapatman lazım bende çok farketti araştırıp ayarı yapman lazım.
40 saniye çok uçuk

Arkadaşlar bilgisayar kapalıyken açma tuşunu bastığımda 44 snde açılıyor donanım özellikleri aşağıda yazdım, bana uzun bir süre gibi geliyor BIOS'tan bir ayar mı açmam gerekli acaba?

İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D
Ekran Kartı : MSI RTX 5080 Shadow 3X OC Edition
Anakart : MSI MPG X870E Carbon Wi-Fi
RAM : Corsair Dominator Titanium RGB 64 GB (2x32) 6000 MHz CL30
SSD (1) : Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0BW PCI-Express 4.0 2 TB
SSD (2) : Samsung 990 PRO MZ-V9P2T0CW Heatsink (Soğutuculu) PCI-Express 4.0 2 TB
Kasa : Gamepower Warcry Edge
Güç Kaynağı (PSU) : MSI MEG AI1300P PCIE5 1300W 80 PLUS PLATINUM
İşlemci Soğutucusu : Asus ROG Ryujin III 360 ARGB Extreme İşlemci Sıvı Soğutucu
Kasa Fanları : Lian Li UNI FAN TL Wireless 120 (6 Adet)
Ek Fanlar : AsiaHorse Pro Fan (3 Adet)
Normal

Birde açılışta programları kapatmakta fayda edecektir.

Expo açık
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Başlangıç uygulamlarında 2 adet uygulama var L-Connect, Vanguard
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Normal mi gerçekten?
Kısaltmak mümkün ama oyle 3-5 sn olmaz. 20 saniyelere fln düşürülebilir. Am5 sistem sonuçta çok takılma

sırf meraktan saniye tutum 17 sanıyede açıldı kafaya takma dicemde ilk başlarda benimde o kadar sürüyordu sonrasında biostan bazı ayarları yaptım yapay zekaya sordum daha sonrasında temiz format attım ve gereksiz programları kapadım açılışta hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bios ayarları en fazla etken eden durum bence.

sırf meraktan saniye tutum 17 sanıyede açıldı kafaya takma dicemde ilk başlarda benimde o kadar sürüyordu sonrasında biostan bazı ayarları yaptım yapay zekaya sordum daha sonrasında temiz format attım ve gereksiz programları kapadım açılışta hangisi işe yaradı bilmiyorum ama bios ayarları en fazla etken eden durum bence.
Kesinlikle eminim öyle olduğuna windowsla bir alakası yok zaten yeni format attım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,349
Üyeler
203,798
Son üye
ZeusIstanbul
Geri