Neler Yeni

PC açıkken elektrik gitmesi bileşenlere zarar verir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kayra Demirel
Son bir hafta içinde PC açıkken 2 kez elektrik gitti, normalde fazla bir elektrik kesintisi olmuyor ama 2 gün arayla elektrik gidince biraz korktum, bileşenlere bir zarar verir mi yakma gibi durum olur mu? O yüzden UPS almayı düşünüyorum, sizce gerek var mı?

SerhatKRbb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
260
İsim
SERHAT BOZBAYIR
Elektrik gitmesi bilgisayar parçalarına kesin zarar verir diyemesekte zarar vermez de diyemiyoruz. Sisteminiz hatrı sayılır para harcadıysanız UPS almak mantıklı olur

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Yunus Şahin
Bütçe yetiyorsa al. Elektrikten dolayı mıdır nedir PSU son zamanlarda güce girince sistem kapatmaya başladı, ekran kartımın RGB'leri gitti. Teknik servis elektrikteki dalgalanmadan olabilir dedi. 2-3K verip tamamen güvene almak en mantıklısı zarar gelmeden.

Bünyamina

80+ Platinum
Kaliteli bir güç kaynağına sahipsen zarar gelme olasılığı önemsenmeyecek kadar azdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kayra Demirel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaliteli bir güç kaynağına sahipsen zarar gelme olasılığı önemsenmeyecek kadar azdır.
kullandığım güç kayanağı galiba çok kaliteli değil o yüzden her ihtimale karşı UPS almayı düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kayra Demirel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçe yetiyorsa al. Elektrikten dolayı mıdır nedir PSU son zamanlarda güce girince sistem kapatmaya başladı, ekran kartımın RGB'leri gitti. Teknik servis elektrikteki dalgalanmadan olabilir dedi. 2-3K verip tamamen güvene almak en mantıklısı zarar gelmeden.
hocam aslında kullandığım PSU çok iyi değil o yüzden UPS almak istiyorum çünkü elektirik gidip geldiğinde voltaj dalgalanması falan oluyor oda PSU ya zarar verebilir, ve elektirik gidince de PSU aynı şekilde zarar görebilir. O yüzden UPS alırsam elektirik kesintilerinden ve voltaj dalgalanmalarından korumuş olurum onun dışında PSU durduk yere zarar görmez değil mi yanma, patlama gibi

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,062
İsim
1
hocam aslında kullandığım PSU çok iyi değil o yüzden UPS almak istiyorum çünkü elektirik gidip geldiğinde voltaj dalgalanması falan oluyor oda PSU ya zarar verebilir, ve elektirik gidince de PSU aynı şekilde zarar görebilir. O yüzden UPS alırsam elektirik kesintilerinden ve voltaj dalgalanmalarından korumuş olurum onun dışında PSU durduk yere zarar görmez değil mi yanma, patlama gibi
nedir kullandığınız psu

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,362
İsim
Yunus Şahin

Olabilir. PSU'dan bir parça zarar görse her şey olabilir. Benim de yanmıştı çok eskiden. Sorun olmaz diyemem.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Kayra Demirel
evet güven vermiyor psu da
durduk yere bir şey olmaz değil mi elektirik kesintilerinde zarar görebilir onun dışında durduk yere PSU ya bir şey olmaz değil mi 1 yıldan fazladır kullanıyorum

quartle

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,062
İsim
1
durduk yere bir şey olmaz değil mi elektirik kesintilerinde zarar görebilir onun dışında durduk yere PSU ya bir şey olmaz değil mi 1 yıldan fazladır kullanıyorum
durduk yere olmaz galiba çok bi bilgim yok psu lar hakkında bi şey diyemiycem o yüzden ama en kısa zamanda değiştirirseniz güzel olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,661
Üyeler
164,715
Son üye
trxsmile
Top Bottom