Neler Yeni

PC açılırken 1 uzun 2 kısa bip sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
Herkese merhaba, iyi sosyaller. Ryzen 1700'den 5700X e geçtim, fakat açılırken böyle bir durum ile karşılaştım. Debug ışıklarını kontrol ettim açılırken. CPU ve VGA Debug ışıklarım sırası ile yanıyor. Fakat Ryzen 1700 de aynı ışıklar yanmasına rağmen sıkıntısız açılıyor ve BIOS'a sorunsuz erişebiliyorum. Ryzen 5700X ile denediğimde ise aynı Debug ışıkları yanıyor CPU ışığı 4-5 kere yanıp sönüyor sonra VGA yanıyor ve bip sesini duyorum. Bu olay bazen 1 kere bazen 3-4 kere tekrarlandıktan sonra PC açılıyor fakat 5700X takılıyken ne denediysem BIOS'a giremedim. BIOS ekranı hiçbir şekilde hangi metot ile girmeye çalışırsam çalışayım gelmiyor. Ekran kartını söküp takmayı denedim, RAM'leri söküp taktım, silgi ile sildim, statik elektrik boşaltmayı denedim ama ne yaptıysam durum aynı. Sizce ne yapmalıyım?

Anakart: MSI B350 Tomahawk.
PSU: FSP Hydro 700W Bronze 80+
Ekran kartı: EVGA GTX 960 4 GB ssc.
RAM: Ripjaws 2x16 3200MHz(5700X ile 3200'e çekemiyorum BIOS'a giremediğim için)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Farklı bir ekran kartıyla deneme şansın var mı?
Yeni ekran kartı sipariş ettim yarın gelecek onla da deneyeceğim ama hiç ümidim yok. Keza ekran kartında sorun olsa görüntü hiç gelmezdi veya ryzen 1700'de sorunsuz açılmazdı diye düşünüyorum hocam.

13omer13

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Ömer Güleryüz
Yeni ekran kartı sipariş ettim yarın gelecek onla da deneyeceğim ama hiç ümidim yok. Keza ekran kartında sorun olsa görüntü hiç gelmezdi veya ryzen 1700'de sorunsuz açılmazdı diye düşünüyorum hocam.
bios güncellemesini yaptınmı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,266
İsim
a l p e r

1 uzun 2 kısa bip sesi biliyorsundur ekran kartı arızasında olur. Bios pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra geri tak bir de öyle dene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bios güncellemesini yaptınmı?
En güncel sürüm hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 uzun 2 kısa bip sesi biliyorsundur ekran kartı arızasında olur. Bios pilini çıkarıp biraz bekledikten sonra geri tak bir de öyle dene.
Sanırsam bir tek onu denemedim. Hiç ümidim yok ama birde onu deniyim. Stress testide yaptım bir problem yok çalışıyor çatır çatır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,266
İsim
a l p e r
En güncel sürüm hocam.

Sanırsam bir tek onu denemedim. Hiç ümidim yok ama birde onu deniyim. Stress testide yaptım bir problem yok çalışıyor çatır çatır.

Anakart a320m mi?

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,371
İsim
Berk
bip seslerini iyi dinlemek lazım bunlar ön tanımlı hata mesaj sinyalleri/kodlarıdır,

eski işlemciyle bios update yaparsanız sorun çözülmesi lazım

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Koray Yıldız
burdan bak

Ekler

• ariza sesleri.png
    ariza sesleri.png
    183.5 KB · Hit: 152
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Mert Kaya
bip seslerini iyi dinlemek lazım bunlar ön tanımlı hata mesaj sinyalleri/kodlarıdır,

eski işlemciyle bios update yaparsanız sorun çözülmesi lazım
Hocam eski işlemcimle Bios update atıp öyle yenisini taktım son sürümü kullanıyorum şuan.

Hocam kodları zaten biliyorum fakat görüntü geliyor bir sorun yok tüm parçaları test ettim. Furmark, cinebench, OCCT hepsinde testler yaptım. Bir problemle karşılaşmadım. İşlemcim ve ekran kartımda internetten karşılaştırdığımda düzgün performans verdi. İnternetteki veriler ile uyuşuyor verdikleri performanslar.

Top Bottom