Neler Yeni

Pc aniden donuyor 5600x

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
5600x ve 3070 ekran kartı upgaresinden sonra pc de saçma sapan donma olayı yaşıyorum hiçbir sorun görünmüyor fakat bazen internette takılırken 1 kere de oyunun ortasında pc kitlendi sesler geliyor dc de arkadaşın sesi de geliyor fakat ben ekranda birşeye müdahale edemiyorum.

hakanoncul9

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,097
İsim
Hakan Öncül
Instagram
hakanoncul9
Steam
https://s.team/p/cnrp-vkvb/KJTNGHKW
Twitter
hakanoncul9
Discord
https://discord.gg/w4BaEHcVg3
bende de oluyor çözemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

discord yapıyor gibi düşünüyorum aslında

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kafayı yedirmelik ya sadece donuyor hata falan yok

dc den yapacağını sanmıyorum 2 gün önce 3600x ve 2070 takılı iken yapmıyordu . yeni işlemci takınca chipsetten yada işlemciden kaynaklı diye düşünüyorum.

çözüm bulursan benide etikletlermisin saçma sapan donması normal değil 5600x kullananlar yaşıyor bunu galiba

Son düzenleme:

Shimaida

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
223
İsim
galip
Bende de oluyor ara sıra. Donuyor sesler gelişyor ekrana müdahale edemiyorum. Bazen de hdd sesi gibi geliyor drrrr ediyor. ekran kartım 2060 ve aynı işlemci var.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Bende de oluyor ara sıra. Donuyor sesler gelişyor ekrana müdahale edemiyorum. Bazen de hdd sesi gibi geliyor drrrr ediyor. ekran kartım 2060 ve aynı işlemci var.
şunun çözümünü bulsak bi yabancı forumlarda baktım biostan 1-2 ayar öneriyorlar yok efendim işlemci boşta kalınca yeterli gücü çekemiyor diyor ama oyun sırasında da yapıyor

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Ömer Keskin
Bende de önceden yapıyordu şimdi yapmıyor. Neyden kaynaklandığınıda bilmiyorum. Eğer BİOS’ta performans modundaysa kapatın öyle deneyin.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Bende de önceden yapıyordu şimdi yapmıyor. Neyden kaynaklandığınıda bilmiyorum. Eğer BİOS’ta performans modundaysa kapatın öyle deneyin.
biostan hiçbirşey ellemedim ama maçı izliyim bitsin default ayarlara çekicem 4.5 GHz de 1.25 V vericem ve PBO CPB yi kapatıcam öyle denicem. Bana kalırsa işlemciden kaynaklı çünkü bütün forumlarda işlemciyi 5600 yapan herkese oluyormuş.

AlphaOMG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
711
İsim
Ömer Keskin
biostan hiçbirşey ellemedim ama maçı izliyim bitsin default ayarlara çekicem 4.5 GHz de 1.25 V vericem ve PBO CPB yi kapatıcam öyle denicem. Bana kalırsa işlemciden kaynaklı çünkü bütün forumlarda işlemciyi 5600 yapan herkese oluyormuş.
Performans modundaydı bende ara ara böyle donmalar oluyordu dediğin şekilde. Bende performans modunu devre dışı bıraktım bir daha böyle bir hatayla karşılaşmadım.

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Bende de 5600x var, buna benzer şeyler yaşıyorum ara sıra. Anakartım b450m s2h. Birincisi, 2 ayda 2-3 kere donma oluyor, kapatıp açmak zorunda kalıyorum, bazen yayında oluyor. İkincisi, VİJUUUVVV gibi bir efekt gibi bir şey oluyor nadiren, bu da ayda 2-3 kere, sesler, görüntü 1-2 saniyeliğine filim şeridi gibi oluyor. Üçüncüsü, yayındayken OBS ile, bazen CPU underload oluyor gereksiz yere ve OBS ve Steam crash veriyor, ve kapanabiliyor ya da ben kapatıyorum. Bunun da 5600xden kaynaklı olduğunu sanıyorum. Acaba voltaj problemi vesaire mi yaşıyorum. Konuyu takibe aldım, çözümleri olan varsa çok seviniriz.
not : PBO kapalı CPB açık kullanıyorum

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
Bende de 5600x var, buna benzer şeyler yaşıyorum ara sıra. Anakartım b450m s2h. Birincisi, 2 ayda 2-3 kere donma oluyor, kapatıp açmak zorunda kalıyorum, bazen yayında oluyor. İkincisi, VİJUUUVVV gibi bir efekt gibi bir şey oluyor nadiren, bu da ayda 2-3 kere, sesler, görüntü 1-2 saniyeliğine filim şeridi gibi oluyor. Üçüncüsü, yayındayken OBS ile, bazen CPU underload oluyor gereksiz yere ve OBS ve Steam crash veriyor, ve kapanabiliyor ya da ben kapatıyorum. Bunun da 5600xden kaynaklı olduğunu sanıyorum. Acaba voltaj problemi vesaire mi yaşıyorum. Konuyu takibe aldım, çözümleri olan varsa çok seviniriz.
not : PBO kapalı CPB açık kullanıyorum
Benim bir varsayımım daha var Bende Re Size bar açık biostan acaba ondan mı yapıyor onu da deneyelim. Mesela bu sıkıntıyı yaşamayan arkadaş varsa onda Resize bar kapalı mı. Açıp Pc yi kullanabilr mi 3-5 saat bakalım yapıcak mı ?

kırmızışarapp

80+ Silver
5600x ve 3070 ekran kartı upgaresinden sonra pc de saçma sapan donma olayı yaşıyorum hiçbir sorun görünmüyor fakat bazen internette takılırken 1 kere de oyunun ortasında pc kitlendi sesler geliyor dc de arkadaşın sesi de geliyor fakat ben ekranda birşeye müdahale edemiyorum.
Windows 11 mi kullanıyorsun?

kırmızışarapp

80+ Silver
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,389
Üyeler
163,488
Son üye
tyiklhmni987