Neler Yeni

Pc aniden donuyor 5600x

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
O zaman güncellemelerle alakalı vs. Olsa gerek yaşayan çok sanırım.
Hayır donuyor da hata vermiyor olay görüntüleyicisinde sadece 2 tane çarpı var onlarda sistem gerektiği gibi kapanmadı falan diyor.
ekranda bişeylere tıklanıyor tepki vermiyor ömrümde ilk defa böyle birşeyle karşılaştım tüm donanımı test ediyorum HDD %99 sağlık iyi SSD de öyle . Ramlerde sorun yok İŞlemci strest testinde 15 dakka durdu kapanmadı . Furmarkta sorun yok kaldı ki oyunlarda sorun yaşamıyorum. En son OCCT yüklücem.

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
Benim bir varsayımım daha var Bende Re Size bar açık biostan acaba ondan mı yapıyor onu da deneyelim. Mesela bu sıkıntıyı yaşamayan arkadaş varsa onda Resize bar kapalı mı. Açıp Pc yi kullanabilr mi 3-5 saat bakalım yapıcak mı ?
resize bar kapalı bende, bir tek cpb açık kullanıyorum. Sorunun anakartla ve voltajla alakası olduğunu düşündüm hep ama yanılmış olabilirim, senin anakartın çok daha iyi demek ki onla da alakası yok

kırmızışarapp

80+ Silver
Garip gerçekten acaba sorun ne ?

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
resize bar kapalı bende, bir tek cpb açık kullanıyorum. Sorunun anakartla ve voltajla alakası olduğunu düşündüm hep ama yanılmış olabilirim, senin anakartın çok daha iyi demek ki onla da alakası yok
yabancı forumlarda xmp kapatın diyorlar ram i de ne yani 5600x aldık diye ramleri 2133 de mi kullanıcaz saçmalık :D

bachpassion

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
bach passion
yabancı forumlarda xmp kapatın diyorlar ram i de ne yani 5600x aldık diye ramleri 2133 de mi kullanıcaz saçmalık :D
o çok saçma evet, En başta ramle alakalı olduğunu düşünmüştüm ilk başıma geldiğinde, sonradan cpu ile ilgili galiba dedim yük altına girdiği için zaman zaman gereksiz yere xmp kapatıp denense mümkün, gskill ripjaws 3600 cl18 2x8 var, gerçekten emin değilim neden oluyor bu. Nadir oluyor ama gene de oluyor. O ramleri hayatta xmpsiz kullanmam bu arada

R5 5600x' de mi bu sorunlar var acaba?
R5 5600' de nasıl olur? O da aynı mı x gibi?

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
o çok saçma evet, En başta ramle alakalı olduğunu düşünmüştüm ilk başıma geldiğinde, sonradan cpu ile ilgili galiba dedim yük altına girdiği için zaman zaman gereksiz yere xmp kapatıp denense mümkün, gskill ripjaws 3600 cl18 2x8 var, gerçekten emin değilim neden oluyor bu. Nadir oluyor ama gene de oluyor. O ramleri hayatta xmpsiz kullanmam bu arada
Ben ramlerden olduğunu düşünmüyorm ya 3 gün önce 3600x takılıyken 2.5 senedir böyle bir sorun yaşamadım.

Connex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
360
İsim
Emirhan
Discord
ConneX#1905
5600x ve 3070 ekran kartı upgaresinden sonra pc de saçma sapan donma olayı yaşıyorum hiçbir sorun görünmüyor fakat bazen internette takılırken 1 kere de oyunun ortasında pc kitlendi sesler geliyor dc de arkadaşın sesi de geliyor fakat ben ekranda birşeye müdahale edemiyorum.
Knk bende de 1 veya 2 ayda bir oluyo ama benim işlemci eski baya bende dedim artık miladi doldu diye ama yeni işlemci de nasıl böyle yapıyor hayret

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
R5 5600x' de mi bu sorunlar var acaba?
R5 5600' de nasıl olur? O da aynı mı x gibi?
Şu anda yaşayanların hepsinde 5600x var.Ama bizim yaşadığımız sorun ekranın kitlenmesi yani aslında pc çalışıyor hata vermiyor arka planda sesler geliyor dc de arkadaşın sesi geliyor ama pc ye müdahale edemiyoruz

Bünyamina

80+ Platinum
Şu anda yaşayanların hepsinde 5600x var.Ama bizim yaşadığımız sorun ekranın kitlenmesi yani aslında pc çalışıyor hata vermiyor arka planda sesler geliyor dc de arkadaşın sesi geliyor ama pc ye müdahale edemiyoruz
bu sorunu waattman alınca yaşıyorsun genelde
zannetmiyorum işlemciyle alakalı olduğunu

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Bugun okulda i3 3. nesil hdd olan diskte çarpıya basıyorum hiçbir şey olmuyordu falan sonra komple dondu. Sanırım windows ile alakalı bir şey

Ekran kartı kaynaklı olma ihtimalide olabilir.

rucukutu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
804
İsim
Emir
bu sorunu waattman alınca yaşıyorsun genelde
zannetmiyorum işlemciyle alakalı olduğunu
Hocam watman hatası gibi bir şey değil bu ekran kartımız nvidia ayrıca. Normal masaüstünde 2 internet sitesi açıkken donuyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bugun okulda i3 3. nesil hdd olan diskte çarpıya basıyorum hiçbir şey olmuyordu falan sonra komple dondu. Sanırım windows ile alakalı bir şey
İnşallah windows ile alakalıdır ben FORMATa hazırım :D o kadar para verdik sistemi güncelledik donanımsal olarak

Top Bottom