PC aniden kapanıyor(çok acil)

Reaksiyon skoru
6
Selam bende masaüstü PC var ben saatlerce PC'de takılayım film izleyeyim edeyim herhangi bir oyuna gireyim bir anda PC kapanıyor reset değil direkt kapanıyor termal macun yaptım işlemyice etki etmedi ekran kartına yaptım yine etmedi. Statik elektirik vardır belki dedim söktüm statik elektiriği aldım yine etmedi. Olay beni aşıyor sanki yardımcı olur musun çözemedim kaç haftadır.Lütfen yardımcı olun .

Sistemim:

MSI RX480 (8 GB)
AMD FX8370 işlemci.
MSI 970 Gaming anakart.
2x8 2133MHz RAM.
750W colermaster 80+ Bronze PSU.

PSUile ilgili daha önce bir sıkıntı yaşadınız mı veya soruna bağlı olarak değişim sağladınız mı ?

yani bu sorunu yaşamaya başladığınız zamandan öncesi ve sonrası arasında farklı olaylar oldu mu. yani mesela farklı odaya geçirmek gibi, donanım parçalarını değiştirmek gibi veya kasa temizliği gibi ne olursa

O kadar uğraştım bir türlü çözemedim çok canımı sıkıyor saçma sapan bi oyun açıyorum daha ilk dakikasında oyundan atıyor bazen ortasında velasıl atıyor yani çat diye kapanıyor fanların ledleri falan sönüyor kapanmış oluyor yani.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

yani bu sorunu yaşamaya başladığınız zamandan öncesi ve sonrası arasında farklı olaylar oldu mu. yani mesela farklı odaya geçirmek gibi, donanım parçalarını değiştirmek gibi veya kasa temizliği gibi ne olursa
Kasa 1 ay kadar kenarda durmuştu neden ki

++

Son düzenleme:
Açıkçası senin yaptıkların dışında ekstra bir şey gelmiyor aklıma fakat bileşenleri ayrı ayrı strest testine sokabilirsin . Bu sayede sıkıntılı olan parçayı bulma şansımız olur . Sıkıntılı parçaya yük bindirdiğinde muhtemelen daha önce de olduğu gibi sistem kendini kapatır. Sırasıyla işlemci ekran kartı ram ve depolama birimi için testlere sokabilirsin.

Ramleri ve depolama birimi de sok testlere . Bunlarda da oluşan bir hata PC yi güç kesmeye zorlar. Sonrasında PSU yu söküp bir elektirikçiye göster, onlar akım volt ohm falan filan makinelerle kontrol etsin (kanka oraları tam bilmiyorum). PSU dan çıkan ana güç kablolarına güzelce bak herhangi bir deformasyon var mı Onun dışında aklıma gelen son ihtimal anakart problemi . Ona da bi göz gezdir son çare servisine baktırırsın

Ramleri ve depolama birimi de sok testlere . Bunlarda da oluşan bir hata PC yi güç kesmeye zorlar. Sonrasında PSU yu söküp bir elektirikçiye göster, onlar akım volt ohm falan filan makinelerle kontrol etsin (kanka oraları tam bilmiyorum). PSU dan çıkan ana güç kablolarına güzelce bak herhangi bir deformasyon var mı Onun dışında aklıma gelen son ihtimal anakart problemi . Ona da bi göz gezdir son çare servisine baktırırsın
Hocam yanlış oldu , ekran kartı ve işlemciyi strese soktuğumda kapandı bir süre sonra bilgisayar

Kanka sen yine de bütün bileşenleri (işlemci,ekran kartı, ram ,depolama) ayrı ayrı strest testine sok. Örnek veriyorum ramde olan bir arıza sen PC yi işlemci strest testine soktuğunda da kapanmaya zorlayabilir. Sonuçları yazarsan tekrar yardımcı olmaya çalışırım.

Kanka sen yine de bütün bileşenleri (işlemci,ekran kartı, RAM ,depolama) ayrı ayrı strest testine sok. Örnek veriyorum ramde olan bir arıza sen PC yi işlemci strest testine soktuğunda da kapanmaya zorlayabilir. Sonuçları yazarsan tekrar yardımcı olmaya çalışırım.
Ne kadar süre test edeyim bro mesela ram 15 dakika ekran kartı 15 dakika ne kadar süre olsun yani

Stres testine de soktum hocam işlemci ve ekran kartını bir şey olmadı

Hayır yapmadım

Hayır yapmadım
Pardon ram yazacaktım. Uykulu kafayla işlemci yazmışım .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,197,483
Üyeler
190,221
Son üye
Furkanozy
Geri