- Konu Sahibi Konu Sahibi
kaspersky derin tarama yapıldı daha 3 gün önce format atıldı ve hiçbir orijinal olmayan dosya yüklenmedi hocam pcye.boştayken %10 fazlası sorun var, virüs olabilir bilgisayarında
kaspersky derin tarama yapıldı daha 3 gün önce format atıldı ve hiçbir orijinal olmayan dosya yüklenmedi hocam pcye.boştayken %10 fazlası sorun var, virüs olabilir bilgisayarında
hocam şöyle bir durum var bende normalde 8 gb 2666mhz vardı (anakartımın max desteği 2666mhz zaten) ve 16gb tek slot 3200mhz ram hediye geldi bende 8 yerine bari 16 kullanayım diye değiştirdim durum bundan ibaretSistem ram'i neden tek slot 16gb?
Hocam MSI AfterBurneri indirip her zamanki oynadığınız oyuna girip oyun içerisindeki bileşenlerin kullanım değerlerini paylaşabilirmisiniz?Arkadaşlar merhaba.5 yil önce aldiğim sistemim son 2 senedir inanilmaz kötü performans veriyor.Pcnin daha iyi calismasi icin gereken tüm her seyi yaptim internetteki sözde optimizasyonları.Yüksek/nihai performans güç plani,core parking,pl1/pl2 arttirma,undervolt,curve editor,driver güncelleme,chipset driver,bios update.Tüm oyunlarda fpsim rezalet ve frame time de öyle.İşlemci kullanimim hep %95 ve üzerinde ekran kartim ise %30-%40 calisiyor.Bu dediklerim cyberpunk,cs2,pubg steam vs vs tüm ekran karti kullanan hikaye oyunlari veya islemci kullanan oyunlarin hepsinde oluyor hic farketmeksizin.İnternetten testlere bakiyorum millet kat kat fazlasini aliyor.Örnegin cyberpunkta 1080p low ultra farketmeksizin 15-30 fps arasi aliyorum mouseyi saga sola cevirdigimde oyun donuyor takiliyor.Pubg de 40-60 fps ama inanilmaz donma kasma var csde de fps 60-70 ama inanilmaz donmalar oluyor.Bunun cözümü ne olabilir lütfen yardımcı olun.
Sistemim:
İşlemci:i5-9400f
Anakart:Gigabyte H310M H 2.0
Ekran karti:Zotac Gtx 1660 super
Ram:1x16 3200 mhz kingston beast (2666 mhz kullanabiliyorum anakart ve islemci yuzunden)
Kanka bundan 2 hafta önce misafir olarak kuzenler geldi küçükler bilgisayara miner virüs bulaştırmışlar giriyorum oyuna kasıyor görev yöneticisini bir açtım 90 kullanım ama sonra kapatıyor kendini hemen görmeyeyim diye sende bir virüs taraması yapboştayken bile işlemci %90 kullanımları görüyor 3.5 ghz civarında oyundayken tüm çekirdekler 3.9 ghz sabit ve neredeyse %100 kullanımda oluyor
Flash bellek ile mi attınız formatı yoksa windowsun sıfırlama özelliğiylemi?Kanka bundan 2 hafta önce misafir olarak kuzenler geldi küçükler bilgisayara miner virüs bulaştırmışlar giriyorum oyuna kasıyor görev yöneticisini bir açtım 90 kullanım ama sonra kapatıyor kendini hemen görmeyeyim diye sende bir virüs taraması yap
Flash bellek ile mi attınız formatı yoksa windowsun sıfırlama özelliğiylemi?
hocam elimi tutmak değilde ekran kartının üzerine bu kısma bakacak şekilde bir fan yerleştirmeyi düşünüyorum 12cm çapında.bence bu anakartın vrm dedikleri mosfet bölümünün ısınmasıyla alakalı bir durum
bilgisayar çalışıyorken sarı işaretlediğim yerleri parmağınla kontrol et başka yere dokunmadan. çok ısınıyorsa kasanın üstüne içeriye hava üfleyecek bir fan takabilirsin belki
Alıntıyı görüntüle
bu kısma bakacak şekilde ekran kartının üzerine fan koymayı düşünüyorum fakat hocam hwinfodan baktığımda mosfetlerin çok ısınmadığı yazıyor bilmiyorumbence bu anakartın vrm dedikleri mosfet bölümünün ısınmasıyla alakalı bir durum
bilgisayar çalışıyorken sarı işaretlediğim yerleri parmağınla kontrol et başka yere dokunmadan. çok ısınıyorsa kasanın üstüne içeriye hava üfleyecek bir fan takabilirsin belki
Alıntıyı görüntüle
hocam windows isosunu microsoftun siteden indirip temiz kurulum yaptım.Flash bellek ile mi attınız formatı yoksa windowsun sıfırlama özelliğiylemi?
hocam ben artık sinirden ezberlediğim için her şeyi yazayım.Örneğin cyberpunk 2077 oynuyorum diyelim ekran kartım %30-%40 kullanımda 1780-1850mhz arasında 77-78 derecelerde çalışıyor 115 watt güç tüketimi ile.İşlemcim 3.9 ghz stabil 6 çekirdek 40 watt maksimum çalışıyor ve sıcaklığı da 70 derece civarında çalışıyor.Bu esnada aldığım fps genelde (yoğunluğa göre)15 ila 30 arası oluyor.Ekran kartımın furmark verisini de ekledim.Hocam MSI AfterBurneri indirip her zamanki oynadığınız oyuna girip oyun içerisindeki bileşenlerin kullanım değerlerini paylaşabilirmisiniz?
Birde ekran kartının furmark değerlerini. Özellikle güç tüketim kısmını analiz edip belirtirseniz daha iyi olur
Flash ile atılan format en sağlamı bence zaten Windowstan hiç atamadım hep hata verdiFlash bellek ile mi attınız formatı yoksa windowsun sıfırlama özelliğiylemi?