Yardım Pc boşta çalışırken %50 ram kullanıyor

mesuti

80+
Reaksiyon skoru
63
Bilgisayara yeniden Windows 11 kurdum driver hepsini kurdum bütün ayarları yaptım fakat sonradan fark ettim ki ram kullanımı %50 civarında 32gb ram 16 gb hiçbir uygulama çalışmıyorken kullanıyor nedeni nedir yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkürler

Bilgisayara yeniden Windows 11 kurdum driver hepsini kurdum bütün ayarları yaptım fakat sonradan fark ettim ki ram kullanımı %50 civarında 32gb ram 16 gb hiçbir uygulama çalışmıyorken kullanıyor nedeni nedir yardımcı olabilir misiniz şimdiden teşekkürler
görev yöneticisinden neyin kullanımının çok olduğuna bakabilirsin

Görev yöneticisinin bellek tüketimi en üstte ayarlanacak şekilde ekran görüntüsünü paylaşın. Steam, Chrome tarzı uygulamalar arka plandaysa boşta sayılmaz. Bunlar çok kullanılsa da Windows'dan bağımsız uygulamalar.

Ben de arkada sadece Flameshot, Nvidia uygulaması varken böyle tüketimi var. Flameshot bayağı düşük kaynak tüketen ekran görüntüsü alıp paylaştığım araç. Nvidia ekran kartı uygulaması zaten, bir de Windows içerisinde Defender (Antivirüs) en çok kaynak tüketen işlemlerden.

2025-12-29_11-13.webp

Bunun dışında bazı anakartlardaki Wifi kartı bellek sızıntısı yaşatabiliyor. Bu sorunları genelde BIOS, Chipset, ses ve ağ sürücülerini anakart sitesinden en günceline yüklemek çözebiliyor. Çözmezse Wifi kartını devredışı bırakmak da çözüm sağlıyor.

Ayrıca Edge kullanmıyorsanız ayarlardan şunu kapatın.

Edge bu adresi kopyalayıp yapıştırın. Görseldeki ayarları kapatın. Ayrıca Edge girmişken Ublock Origin yüklemenizi öneririm. Windows + G tarayıcı falan oradaki reklam engelleyiciyi kullanıyor. İleride kullanırken sorun yaşamazsınız.

Kod:
edge://settings/system/manageSystem

2025-12-29_11-10.webp

Ek olarak Wintoys ayarlarını yapmanı öneririm. Faydasını görürsün.

Geri