Neler Yeni

PC çalıiıyor fakat görüntü, klavye ve mouse gelmiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umut Aydugan
Başlıkta yazdığı gibi Pc yi açtığım zaman fanlar dönüyor, rgb ışıklar ve ssd çalışıyor fakat monitöre görüntü gelmiyor ve klavye ve mouseye elektrik gelmiyor. Soran olursa anakartın ışığı yanıyor. Sizce neden oluyor, nasıl düzeltebilirim?
Sistem:
B450m-k
R3 2200g
8gb ram
Gt 1030

Not:benim şüpelendiğim konu cuma günü Pc açılırken acil bi işim çıktı ve tam açılmadan güç tuşuna uzun basarak kapattım, direk güç kesintisi olduğu için bir sorun olmuş olabilir mi? O hareketi yapmadan önce sıkıntısız çalışıyordu.

Cooper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
269
İsim
ahmet tayfun
kasanın arkasından monıtorun kablosunu cıkarıp takınca gelmıyor mu

Gloxy

80+ Bronze
Not:benim şüpelendiğim konu cuma günü Pc açılırken acil bi işim çıktı ve tam açılmadan güç tuşuna uzun basarak kapattım, direk güç kesintisi olduğu için bir sorun olmuş olabilir mi? O hareketi yapmadan önce sıkıntısız çalışıyordu.
Kalıcı hasar almamıştır inşallah yaptığın hareket çok zararlı sisteme 🤔

Gloxy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umut Aydugan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
PSU ve HDD zarar görmüş olabilir. Yaptığın güç kapama işlemini yaklaşık 5sn. Kadar sürdüyse elektrik devrelerinde gerilme olabilir.
Sorunun anakartta olduğunu düşünüyordum emin olmak için farklı parçalarla denedim sorun anakartta, ne olmuş olabilir, nasıl düzeltirim?

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Bir bilgisayarcıya götürün. Muhtemelen besleme arızası vardır; işlemci, ram veya diğer bileşenlere güç gitmiyordur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umut Aydugan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir bilgisayarcıya götürün. Muhtemelen besleme arızası vardır; işlemci, ram veya diğer bileşenlere güç gitmiyordur.
Bilgisayarcıya da götürdüm onlarda denedi, sorun anakartta ya statik elektrik var yada başka bir şey var dediler, garantisi varsa yolla diyip gönderdiler beni.

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Bilgisayarcıya da götürdüm onlarda denedi, sorun anakartta ya statik elektrik var yada başka bir şey var dediler, garantisi varsa yolla diyip gönderdiler beni.
Garantisi varsa garanti kapsamında yüksek ihtimal tamir edilir veya değiştirilir. Garantiye gönderin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Umut Aydugan
Garantisi varsa garanti kapsamında yüksek ihtimal tamir edilir veya değiştirilir. Garantiye gönderin.
Olsa gönderecekyim fakat garanti süresi bitti. Mecbur ya yapılıyorsa bilgisayarcıya yaptıracağım, ya kendim çözeceğim yada yeni bir tane almam gerek.

Eld037

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Furkan Aşlakcıoğlu
Garantiye gönderin. Tamir ücreti yeni anakart fiyatından uygunsa tamir ettirin.

Gloxy

80+ Bronze
Olsa gönderecekyim fakat garanti süresi bitti. Mecbur ya yapılıyorsa bilgisayarcıya yaptıracağım, ya kendim çözeceğim yada yeni bir tane almam gerek.
Genelde tamiri anakarta göre ucuz tutuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,069
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom