Pc çalışıyor ama ekran gelmiyor

mt09kedy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
157
Arkadaşlar pc yi açıyorum kasa ışıkları yanıyor ekran kartı dönüyor ama ekran gekmiyor erhernet kablosunun ışıgı yanmıyor takt8ğım ekipmanların klavye mouse falan ışıkları yanmıyor bios pili söküp taktım ekran kartı söküp taktım hdmi ile bağladim olmadi ramlari sök tak yaptim monitorde sorun yok lattopa baglayinca calisiyor aşşağıya resim koyacağım eksik kablo varmı acaba

Ekler

• IMG20250423215454_01.jpg
    IMG20250423215454_01.jpg
    2.3 MB · Hit: 43
Arkadaşlar pc yi açıyorum kasa ışıkları yanıyor ekran kartı dönüyor ama ekran gekmiyor erhernet kablosunun ışıgı yanmıyor takt8ğım ekipmanların klavye mouse falan ışıkları yanmıyor bios pili söküp taktım ekran kartı söküp taktım hdmi ile bağladim olmadi ramlari sök tak yaptim monitorde sorun yok lattopa baglayinca calisiyor aşşağıya resim koyacağım eksik kablo varmı acaba
bios pilini söküp taktım demişsin sök yarım saat bekle sonra takmayı dene derim ben

hocam denerdimde ekipmanları kasa çalışınca ışığı yanmıyor bundan dolayı bıos pııyle alakası yok dıye dusundum
evet olabilir ama zaten çalışmıyor denemekten zarar gelmez

bende aynı sorunla karşılaştım maalesef çözümünü bulamayıp yeni anakart aldım muhtemelen anakartın kısa devre ve aşırı voltaj almış

bende aynı sorunla karşılaştım maalesef çözümünü bulamayıp yeni anakart aldım muhtemelen anakartın kısa devre ve aşırı voltaj almış
banada anakart gibi geldi anakartım iyi bi anakarttı değilse anakarttan dolayı sevinirim psu dan yada anakarttan bencede

İşlemci nedir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Belki bios ile alakalıdır güncelleme gerekli olabilir yada PSU arızalı dir

banada anakart gibi geldi anakartım iyi bi anakarttı değilse anakarttan dolayı sevinirim psu dan yada anakarttan bencede
psu değildir psu güç veriyor zaten ama onuda kontrol edin sağlıksız çalışıyor olabilir

psu değildir psu güç veriyor zaten ama onuda kontrol edin sağlıksız çalışıyor olabilir
güç veriyor fanlar dönüyor ama ekipmanların ışıkları yanmıyor bu anakarta takınca değil sadece kasanın usbsıne takıncada çalışmıyor psu dan anakarta giden kablolardamı probem var acavba

İşlemci nedir

hocam ryzen 5 5500 anakartın ıosunu hiç güncellemedim aldım alalı hatta son zamanlarda mavi ekran oyunlaradan atmayla karşılaştım bıostan dolayı ama pc kaldırcam diye guncellemedım ama şiödi güncellemek istiyorum acaba ekran yokkende bıos guncellenebılıyormu?
(pc yı kaldırmadan önce kasayı temızledım sonra çalışıyomu diye bakmadım o ara bısey olmusta olabılır

İşlemci nedir

hocam yanlış görmüyorsam stok fan bağlantısı yanlış yapılmış ramlerin üstündeki pine takılması gerekiyor boş gözüküyor

Geri