Ryzen 9 7900 işlemcim thermalright phantom evo aldım ama eski soğutucum cooler master hyper 212x duo full speed hızda bu 1000,1400 arası aynı sıcaklık değerlerine sahip.ne soğutucu aldın sistemin ne bunları belirt
Aleykümselam, aynı olamaz. Birisi tek kule, diğeri çift. Fanları bios'dan ayarlamanızı tavsiye ederim. Montajda hata yoksa, (yerleştirme ve macun oranında) fan ayarlarınızdan dolayıdır.Ryzen 9 7900 işlemcim thermalright phantom evo aldım ama eski soğutucum cooler master hyper 212x duo full speed hızda bu 1000,1400 arası aynı sıcaklık değerlerine sahip.
Hocam suan evde deilim gün içerisinde paylaşırım ama.Aleykümselam, aynı olamaz. Birisi tek kule, diğeri çift. Fanları bios'dan ayarlamanızı tavsiye ederim. Montajda hata yoksa, (yerleştirme ve macun oranında) fan ayarlarınızdan dolayıdır.
MSI Center'dan gösterebilir misiniz fan değerlerini bunun gibi.
Alıntıyı görüntüle
Siz tek fan mı çalıştırıyorsunuz? Birleştirdiniz mi? Anlamadım tam olarak bu ekrandan. CPU fanı da çok düşük devirde dönüyor.@Senoly hocam şuan pc başındayım neye bakmam lazım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Şuan böyle masaüstünde.
hocam sogutucunun içinden cıkan kabloyla cıft fanıı birleştirdim.Siz tek fan mı çalıştırıyorsunuz? Birleştirdiniz mi? Anlamadım tam olarak bu ekrandan. Kasa fanları da, CPU fanı da çok düşük devirde dönüyor.
Tamamdır düşük devirde olduğu için bu sıcaklıklar oluyor. Boştayken 1400-1500 rpm arasına artırırsanız epey düşecektir sıcaklıklar.hocam sogutucunun içinden cıkan kabloyla cıft fanıı birleştirdim.
tamam hocam denicem şimdi tekrar yazaım gelişmeleri bu arada teşekkür ederim yardımınız için iyikide evo almışım oldu kasamaTamamdır düşük devirde olduğu için bu sıcaklıklar oluyor. Boştayken 1400-1500 rpm arasına artırırsanız epey düşecektir sıcaklıklar.
2150 RPM görünüyor EVO, siz %40 civarlarında çalıştırıyorsunuz fanları.
29 desibel çok sayılmaz gerçekten yüklenin biraz daha fanlara, boştayken 1300-1500 arası dönsünler. Yük altında 1800+ ayarlarsınız ısılar çok ideal seviyelere gelecektir.
Alıntıyı görüntüle
Hayırlı olsun çok güzel soğutucu gerçekten de.hocam anlamad
tamam hocam denicem şimdi tekrar yazaım gelişmeleri bu arada teşekkür ederim yardımınız için iyikide evo almışım oldu kasama![]()
Bios'tan yapacaksınızteşekkür ederim hocambios danmı ayarlıyım msı center danmı.