PC ekipmanlarına çok para harcamak mantıklı mı?

Sahj

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar yeni hazır sistem alacağım ve yanında ekipmanda almak istiyorum. Çok uzun süre ucuz klavye mouse kulaklık kullandım artık kullanmak istemediğimden birkaç tane ekipman almak istiyorum. Sizce aşağıda belirttiğim ekipmanları almak mı mantıklı, yoksa o paraya bilgisayar parçalarının daha iyisini almak mı daha mantıklı?

Arkadaşlar yeni hazır sistem alacağım ve yanında ekipmanda almak istiyorum. Çok uzun süre ucuz klavye mouse kulaklık kullandım artık kullanmak istemediğimden birkaç tane ekipman almak istiyorum. Sizce aşağıda belirttiğim ekipmanları almak mı mantıklı, yoksa o paraya bilgisayar parçalarının daha iyisini almak mı daha mantıklı?

Klavye pahalı geldi bana ama

bu pcde hava soğutucu + ramlari 6000mhz cl30 + ssdyi 970 evo 1tb seçtim
Hocam çevre birimleri kullanıcı deneyimi açısından çok önemli, bütçenizin bir kısmını ayırmanızı öneririm. Fakat bütçenizi çok daha iyi değerlendirebilirsiniz. Benim zamanımda çok seçenek yoktu ana akım bir iki markadan başka kimsenin esamesi okunmazdı. Şimdi her çeşit ürün ve marka mevcut. Bu devirde -bütçeden bağımsız- seçtiğiniz ürünlere o paraları vermezdim.

Ekipmanı abartmaya gerek yok bence. Zamanında PC toplarken 30 liralık mouse 50 liralık klavye 50 liralık kulaklıkla başlamıştım. Sonra bir indirimde 300 liraya güzel bir klayve+mouse seti aldım bir süre daha sonra da 300 liraya güzel bir kulaklık aldım yıllardır bunları kullanıyorum.

Hocam çevre birimleri kullanıcı deneyimi açısından çok önemli, bütçenizin bir kısmını ayırmanızı öneririm. Fakat bütçenizi çok daha iyi değerlendirebilirsiniz. Benim zamanımda çok seçenek yoktu ana akım bir iki markadan başka kimsenin esamesi okunmazdı. Şimdi her çeşit ürün ve marka mevcut. Bu devirde -bütçeden bağımsız- seçtiğiniz ürünlere o paraları vermezdim.
Önerdiğiniz kaliteli ekipman var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Klavye pahalı geldi bana ama
Öneriniz var mı?

Önerdiğiniz kaliteli ekipman var mı?
Hocam bu ekran kartı önermeye benzemez. Büyük bir kısmı kişisel tercih. Örneğin mouse piyasasında ürünlerin çoğunun anahtarları sensörleri artık belirli bir standartta. Seçim yapmak neredeyse tamamen ergonomiye bakıyor. Klavye, kulaklık hakeza. Size tavsiyem imkanınız varsa ekipmanları deneyin. İmkanınız yoksa ayrı bir konu açın, ihtiyacınızı detaylı açıklayın (mouse şekli-ağırlığı, elinizin boyu, klavye tuş sayısı, kulaklık için kafanızın boyutu, kullanım amacınız vs.) arkadaşlar yardımcı olsunlar.

mouse 1.769 TL
klavye
Hocam bunlar benim bilmediğim markalar kaliteli midir sizce?

Kulaklık için bence harcanır. Mouse ve klavyede fantezi oluyor biraz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri