dedo
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 192
- İsim
- Safa Beytullah kalaycı
aynen bir avantajının olması lazım ki alınsın kendimde 40 a topluyorsam neden hazır alayımHazır sistemlerin ne olduğundan haberiniz yok heralde? Ona göre bakarsanız 15K'ya yakın fiyatlı RTX 4060'lar ile 20K fiyatında 12400F işlemcili RTX 4060 hazır sistemler çıkıyor onu da mı bilmiyorsunuz? Günümüzde de hazır sistemlerin olayı asıl fiyatlardan daha uyguna geliyor olması zaten. Yakın geçmişte de çok güzel sistemler gördük. Mesela geçenlerde 60K fiyata RTX 4080 Super 7500f işlemcili sistem bile vardı. Ekran kartı neredeyse 40-50K tek başına. Bilip bilmeden konuşmayın. Ben zaten 30 bine RTX 4070 Super olsun da demedim. 35 binlik RTX 4070 Super olabilir hala. Güncel olarak da RX 7700 XT sistem var 30 bine ve konudaki sistemden çok çok daha mantıklı. Bu arada @nebukadnezar67 RTX 50 serisi onun adı ve ayrıca herkes ucuz OLMAMASINI bekliyor zaten (Türkiyede). 4070 Super'in falan 19'a düşmesini bekleyen de yok nerenden çıkarıyorsun bilmiyorum. Ortalama bilgisi olan birisi yeni ekran kartlarının çıkmasının eskisinin fiyatı düşeceği anlamına gelmediğini bilir zaten.
Hazır sistemler Türkiyede daha avantajlı fiyatta olması açısından tercih ediliyor ancak örneğin Amerikada tam tersine hazır sistemler, toplama sistemlerden daha pahalı oluyor ve insanlar kendileri toplamaya üşendikleri için hazır sistem tercih ediyorlar. Yabancı kaynaklardan bilgi edinenler varsa diye söylüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha 5070 satışa bile çıkmadı
35 bine RTX 4070 Super'in gelmesinin zor olması, düz 4070 sistemin 40k olabileceği anlamına gelmiyor. Konudaki sistem hiç mantıklı değil
tavisye fiyatı 23659 tl olan bir kartı en fazla 2 3 bin pahalıya sataralar ve eminim ki galax gainward bu üreticiler tavsiye fiyatına yakın fiyattan kartlar çıkarırlar 26 bine ekran kartını aldıktan sonra 14 bine de geri kalan parçaları toplarasınvalla millet uçmuş adamlar 40 bine 5070li sistem falan çıkar yazıyor. nvidia iyice manyak etti milleti. bunlar sanki avrupada yaşıyorlardı da şu son 1 haftada türkiye'de yaşamaya başladılar. başka türlüsünü izah edemiyorum çünkü. 40 bin TL'ye 5070li sistemi sen rüyanda bile göremezsin