pc kapalıyken bios resetlenmiş

ibrahimmkrdg

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
463
öğlen 1 gibi pcyi kapatıp çıkmıştım. eve geldim baktım mouse ışığım yanıyor normalde erp ayarı kapalı. sonra pcyi açtım cmos failed dedi baktım ram mhz de düşmüş. kapatıp açtım bios ayarına girdim ram mhz yükselttim erp tekrar açtım. bir daha cmos failed yazmadı açarken ama neden böyle bir şey olmuş olabilir ki ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Emirhandkee @RevDeisDou @Emir Aydın

BIOS pilin bitmiş olabilir. Benim de öyle olmuştu, yeni pil alarak sorunumu çözdüm. Zaten ucuz bir şey, kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim.

BIOS pilin bitmiş olabilir. Benim de öyle olmuştu, yeni pil alarak sorunumu çözdüm. Zaten ucuz bir şey, kesinlikle değiştirmenizi tavsiye ederim.
daha 5 aylık sistem yahu. daha önce elektrik kesintisinde olmuştu aynı şey. güvenlik amaçlı demişlerdi burada sorduğum bilgili kişiler. ama kapalıyken pc bios resetlemesi saçma değil mi ya

öğlen 1 gibi pcyi kapatıp çıkmıştım. eve geldim baktım mouse ışığım yanıyor normalde erp ayarı kapalı. sonra pcyi açtım cmos failed dedi baktım ram mhz de düşmüş. kapatıp açtım bios ayarına girdim ram mhz yükselttim erp tekrar açtım. bir daha cmos failed yazmadı açarken ama neden böyle bir şey olmuş olabilir ki ?

@Emirhandkee @RevDeisDou @Emir Aydın
Maalesef aklıma pek bir şey gelmiyor. Belki BIOS pili bitmiştir diyorum ama tekrar olmadıysa bu da değil.

Maalesef aklıma pek bir şey gelmiyor. Belki BIOS pili bitmiştir diyorum ama tekrar olmadıysa bu da değil.
1 bucuk ay önce falan yine size yazmıştım. elektrik kesilmişti ve bu yaşanmıştı. siz de büyük ihtimal biostarın güvenlik ile ilgili olduğunu söylemiştiniz ama pc kapalıyken bunun olması çok saçma değil mi ya

Bios herhangi bir kaynaktan güç alamadığı zaman kendini resetliyor, bu yüzden anakartlarda pil var, pilin bitmemişse, pil yuvasının arızalı olabilme ihtimali var mı?

olay günlüğünde bakmam gereken kısım var mıdır acaba ? hata uyarı falan bunlar önemli şeyler mi ? çünkü bir kaç tane hata var gibi. kernel ve distrubutedcom gibi

olay günlüğünde bakmam gereken kısım var mıdır acaba ? hata uyarı falan bunlar önemli şeyler mi ? çünkü bir kaç tane hata var gibi. kernel ve distrubutedcom gibi hata olarak kernel uyarı olarak distrubuted cogunluk

olay günlüğünde bakmam gereken kısım var mıdır acaba ? hata uyarı falan bunlar önemli şeyler mi ? çünkü bir kaç tane hata var gibi. kernel ve distrubutedcom gibi
BIOS pili kaynaklı gözüküyor ama sende sürekli olmuyor.
İstersen pili değiştir. Ucuz zaten.

BIOS pili kaynaklı gözüküyor ama sende sürekli olmuyor.
İstersen pili değiştir. Ucuz zaten.
peki olay günlüğündeki hatalar hakkkında bilginiz var mı ? aylardır her gün distiributedcom uyarısı vermiş. ara sıra kernel ve distiributedcom hatası vermiş. bunlar normal midir acaba

peki olay günlüğündeki hatalar hakkkında bilginiz var mı ? aylardır her gün distiributedcom uyarısı vermiş. ara sıra kernel ve distiributedcom hatası vermiş. bunlar normal midir acaba
Çok takılmayın onlara.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,221,442
Üyeler
198,134
Son üye
Semih3169
Geri