Pc Kendini Resetliyor

Riontic

80+
Reaksiyon skoru
2
Merhaba arkadaşlar, nisan ayında aldığım sistemi 5 aydır sorunsuz kullanıyordum ama şu son 1 hafta da 2 kez aynı sorunu yaşadım. Öyle bilgisayarı yoracak oyun oynamıyorum. Lol ve Valorant oynuyorum. Sorunum şu 2 seferdir chrome da youtube da video izlerken birden ekran ve ses donuyor ve 2 3 sn sonra kendini resetliyor bilgisayar. Problem sizce nedendir ve nasıl çözebiliriz?
Sistem özellikleri;
Asus Dragon B450M (4400hz) OC
Asus Tuf 1660 Super Ekran Kartı
Ryzen 2600 işlemci
XPG 2x8 3000mhz CL16 ram
Toshiba 480 gb SSD
Corsair Vs 550 80+ Psu
Corsair Spec-05 Kasa

Öncelik olarak temiz format at, daha sonra Memtest yap.

Merhaba arkadaşlar, nisan ayında aldığım sistemi 5 aydır sorunsuz kullanıyordum ama şu son 1 hafta da 2 kez aynı sorunu yaşadım. Öyle bilgisayarı yoracak oyun oynamıyorum. Lol ve Valorant oynuyorum. Sorunum şu 2 seferdir chrome da youtube da video izlerken birden ekran ve ses donuyor ve 2 3 sn sonra kendini resetliyor bilgisayar. Problem sizce nedendir ve nasıl çözebiliriz?
Sistem özellikleri;
Asus Dragon B450M (4400hz) OC
Asus Tuf 1660 Super Ekran Kartı
Ryzen 2600 işlemci
XPG 2x8 3000mhz CL16 ram
Toshiba 480 gb SSD
Corsair Vs 550 80+ PSU
Corsair Spec-05 Kasa
termal macundan dolayı olabilir.

Öncelik olarak temiz format at, daha sonra Memtest yap.
Öncelikle teşekkürler yardım için. Formatı neden tavsiye ettiniz virüs ihtimalinden dolayı mı? Her gün stabil 3 saat valorant 1 saat youtube takılan birisiyim virüs olacağını pek düşünmüyorum. Bir arkadaş Ramleri iyi oturtmamışsındır ya da prizlerde yeterli voltaj gelmiyor olabilir demişti. Bunla ilgili ne düşünüyorsunuz?
Post automatically merged:

termal macundan dolayı olabilir.
Hocam, 5 ay önce aldım sistemi. 2 ay hiç açılmadı. 3 ay kullanımda termal macun gitmiş olabilir mi ki

RAM'lerin oturmama ihtimali yok değil, fakat bir anda yerinden fırlaması pek mümkün değil.

Format istememin nedeni driver sorunları hakkında, çakışma vs.

Zor bir şey değil sonuçta, denemekte fayda var.

valorant açıkken bende aynı problemle karşılaşıyorum çoğu kişide var

Priz voltaj olayı biraz sallamasyon geldi bana.

Priz voltaj konusunda ne düşünüyorsunuz var mıdır bunla bir ilgisi?
Post automatically merged:

sorun şu ki ben youtube da takılırken yaşadım reset sorununu.
bende

Ryzen 3300x ile problem yaşıyordu arkadaşım.Çok uğraştık.Tüm bileşenleri söktük ramleri denedik ayrı psu denedik termal macun yeniledik hiç bir şey işe yaramadı.En son anakartın işlemciye fazla voltaj verdiğini bu yüzden bilgisayarın sürekli reset attığını düşündüm.Ryzen Master diye bi uygulama var amd işlemciler için kendi sitesinde.Onu indirip OC modunu off durumundan oto OC durumuna çektim ve şu an sıkıntısız çalışıyor.Bir denemenizi öneririm.Sonucu paylaşırsanız sevinirim.Yardımcı olmaya çalışacağım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,107
Üyeler
190,860
Son üye
Alper389
Geri