Neler Yeni

Pc oyun oynarken restart atıyor

xtgs452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yasin
Ekran kartı : RX 5500 XT
İşlemci : Ryzen 3500x
Anakart : B450m h
bir süredir oyuna girdikten bi süre sonra restart atıyor, bilgisayarcıya da götürdüm ama bakım yapıp verdiler pek bir şey değişmedi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Sezer Garip
Cpu için ve gpu için testler var full yükte onlara bakabilirsiniz
Msi afterburner indirip pc boştayken ekran kartı sıcaklık değerlerini atarsanız iyi olur
İşlemci için ise coretemp uygulamasından boşta kaç derece olduğunun ss ini atarsanız yardımcı olabiliriz size

xtgs452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yasin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, sadece oyun oynarken mi oluyor?

Sistem yük altına girince PSU sıkıntı çıkarıyor olabilir, OCCT ile Power testi yapar mısın?
25. dakikada tam ss alirken restart attı, ss aldığım için kapanması saçma ama o anda olması düşündürmedi değil. test sırasında da bayağı ısındı. ve evet sadece oyun oynarken kapanıyor. boştaki sıcaklık değerleri ise coretempde 60 gosterirken amd softwareda 45 civarı gösteriyor.
güre
1744292486844.png
1744292501002.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Cpu için ve gpu için testler var full yükte onlara bakabilirsiniz
Msi afterburner indirip pc boştayken ekran kartı sıcaklık değerlerini atarsanız iyi olur
İşlemci için ise coretemp uygulamasından boşta kaç derece olduğunun ss ini atarsanız yardımcı olabiliriz size

afterburner değerleri de şu şekilde
1744293781472.png

gaMMic_777

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
278
İsim
Burhan Bey
Anladım, testi tekrarlamakta fayda var ama yüksek ihtimal PSU sıkıntılı. Nedir marka model? Garanti kapsamında mı?

xtgs452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yasin
Anladım, testi tekrarlamakta fayda var ama yüksek ihtimal PSU sıkıntılı. Nedir marka model? Garanti kapsamından
ne kadar sürmeli test acaba? marka modeli de hatırlamıyorum suan musait olunca bakip cevaplarım

ne kadar sürmeli test acaba? marka modeli de hatırlamıyorum suan musait olunca bakip cevaplarım
bu arada testi başlattım ama 5. dkdan işlemci 95 dereceye çıkınca kapattım mecbur

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Sezer Garip
Yüksek ihtimal psu ozaman
Oyun demek yük altında demek, ekran kartını besleyemediği için pc otomaikmen kendini güvene alıyor kapanıyor gibi
Ya kullandığınız psu dandik
Yada kaliteli ama kasanın gücünü karşılamıyor

Son düzenleme:

xtgs452

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
yasin
Yüksek ihtimal psu ozaman
Oyun demek yük altında demek, ekran kartını besleyenediği için oc otomaikmen kendini güvene alıyor kapanıyor gibi
Ya kullandığınız psu dandik
Yada kaliteli ama kasanın gücünü karşılamıyor
psuya baktim da
Rampage RMP-500-80P 500W model bu.

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,240
İsim
efe araci
Top Bottom