Neler Yeni

pc parçalarından ne değişirse pc kendine res atar

KendineMüzisyen

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,778
İsim
Arda Güler
İlgilendiği Kategoriler
Boş konu
yani şu şekilde örnek olarak anakart işlemci vs hangi parçayı değiştirisek PC kendine res atar (yada atar mı)
ekran kartı veya ramda atmıyor diye biliyorum
tahminimce işlemci kesin res atar
anakarttan emin değilim olabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mert Lale
yani şu şekilde örnek olarak anakart işlemci vs hangi parçayı değiştirisek PC kendine res atar (yada atar mı)
Kendine res atardan kastın ne? Yeniden mi başlatır? Ram değişikliğinde açılmama durumunda birkaç defa deneyerek yani res atarak çalışma ihtimali var bilgisayarın. Mesela 1600 MHz kullandığın GSKİLL ramler yerine 1333 MHZ kingston takarsan. Bunu çok yaşadım.
İşlemci değiştirdiğinde res atamaz bilgisayar. Sökersin işlemciyi yenisini takarsın ve açarsın. Farklı sorular zihnimi açıyor böyle devam :d

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Enes Tarhan
Instagram
https://www.instagram.com/enest.00/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198886890914/
Twitter
enest_tarhan
Facebook
enes.tarhan.969
Discord
zpnNN#0832
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kendine res atardan kastın ne? Yeniden mi başlatır? Ram değişikliğinde açılmama durumunda birkaç defa deneyerek yani res atarak çalışma ihtimali var bilgisayarın. Mesela 1600 MHz kullandığın GSKİLL ramler yerine 1333 MHZ kingston takarsan. Bunu çok yaşadım.
İşlemci değiştirdiğinde res atamaz bilgisayar. Sökersin işlemciyi yenisini takarsın ve açarsın. Farklı sorular zihnimi açıyor böyle devam :d
o şekilde değil yani b450 anakartın var diyelim onu b550 olarak değiştirdin işlemci bu örnek işlemci ekran kartı vb için de geçerli yani hangi parça değişirse pc kendni resler (format anlamında)

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mert Lale
Ekran kartını kenara ayır hiçbir şekilde format gerektirmez. Keza ramler de aynı şekilde. İşlemcin R5 3600 olsun gittin B550 taktın. Win10 Pro gömülüydü eski B450 anakartında. SSD ise hala aynı. Burada format atmanın faydası olur. Format atıp temiz bir kurulum ile yeni Windows keyini girersin daha sağlıklı olur. Eskisi Retail ise taşırsın Oem veya Mak ise kalır.

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
Ekran kartını kenara ayır hiçbir şekilde format gerektirmez. Keza ramler de aynı şekilde. İşlemcin R5 3600 olsun gittin B550 taktın. Win10 Pro gömülüydü eski B450 anakartında. SSD ise hala aynı. Burada format atmanın faydası olur. Format atıp temiz bir kurulum ile yeni Windows keyini girersin daha sağlıklı olur. Eskisi Retail ise taşırsın Oem veya Mak ise kalır.
Key almadan kullandığım uzun zamandır eski bilgisayarlar vardı evde onlarda hdd değişikliği yaptığımda örnek veriyorum başka bilgisayarda win7 kurup onlara taktığımda bazen sistemi açabilirken bazen açamıyorum hepsi aynı yöntemle yapılmış olmasına rağmen sence bunun nedeni ne :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
115
İsim
Mert Lale
Key almadan kullandığım uzun zamandır eski bilgisayarlar vardı evde onlarda HDD değişikliği yaptığımda örnek veriyorum başka bilgisayarda win7 kurup onlara taktığımda bazen sistemi açabilirken bazen açamıyorum hepsi aynı yöntemle yapılmış olmasına rağmen sence bunun nedeni ne :)
Aynı şeyi ben de yaşadım. Bazen açılıyor bazen sistem geri yüklemeye atıyor falan. Parça değişikliği ve alt sebeplerinden kaynaklıdır sanırım. Çok da önemli değil diye hiç araştırmadım.

euwest

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
494
İsim
Eren Kartal
Aynı şeyi ben de yaşadım. Bazen açılıyor bazen sistem geri yüklemeye atıyor falan. Parça değişikliği ve alt sebeplerinden kaynaklıdır sanırım. Çok da önemli değil diye hiç araştırmadım.
sanırım bu anakart veya başka ilintili olaylardan değişkenlik gösteriyor her seferinde deniyorum tam nedenini bilmediğimden dediğiniz gibi dene geç önemsenecek bi durum değil :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Adam akıllı Türkçe ile yaz lütfen gram anlamadım
Hangi parça değiştiğinde bilgisayar freedosa geçer gibi soruyor ya da format atarak, işletim sistemi kurarak kullanmamız gerekir

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
sanırım bu anakart veya başka ilintili olaylardan değişkenlik gösteriyor her seferinde deniyorum tam nedenini bilmediğimden dediğiniz gibi dene geç önemsenecek bi durum değil :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi parça değiştiğinde bilgisayar freedosa geçer gibi soruyor ya da format atarak, işletim sistemi kurarak kullanmamız gerekir
Ssd yani depolama birimi olarak biliyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,543
Üyeler
166,947
Son üye
batın000
Top Bottom