Neler Yeni

PC performans görüntü sorunları

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Yeni pc topladım. 4070 ti ekran kartı ve amd ryzen 7 7500f işlemcili. Anakart asus DDR5, Ramlar 32GB ve Power 800, SSD M2 ve 2TB. Ancak oynadığım her hikayeli oyunda (Hogwarts legacy, spider man, witcher 3 vb.) spider man de ıbina gibi dış yüzeylerin geç yüklenmesi ve görüntünün ciddi oranda bozulması, hogwarts legacy de görüntü de hiçbir sorun olmamsına rağmen ciddi kasılmalar, witcher da görüntünün karıncalanması gibi sorunlar yaşadım. Ardından PC yi bir bilgisayarcıya götürdüm. Ekran kartını, işlemciyi, ramleri, ve ssd yi benimkinden daha güçlü versiyondaki farklı ürünlerle değiştirmemize rağmen sorun birebir aynı şekilde devam etti. Ayrıca yazılımsal olarak yeni windows kurduk, bios güncel driver lar güncel bunlarla alakalı hiçbir sorun yok. Anakartı da asusa gönderdim 3 saat god of war oynadıklarını ve bu sorunlarla karşılaşmadıklarını bir sorun olmadığını söylediler. Denemediğim bir tek PSU kaldı sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi başka bir fikriniz var mı? (EKSTRA: Bilgisayar yaklaşık 3 aydır bende sorun sürekli aynı şekilde devam etmiyor garip bir şekilde kimi zaman daha iyi hale geliyor ki mi zaman çok daha kötü oluyor stabil bir durum değil.)

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Yuzarsef
Tam ekran düzeltmelerini kapat

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Yuzarsef
kapalı
Mesaj otomatik birleştirildi:

başka bir tavsiyen var mıdır
Psu'yu söküp kondsntörlere bir bakar mısın? Birde windowsu tam performansa alır mısın? Güç seçenekleri değil direkt windows u perofrmans moduna al düzelmez ise psu yu sök eğer kondsntörlerde şişme varsa onları değiştirebilirsin.

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Psu'yu söküp kondsntörlere bir bakar mısın? Birde windowsu tam performansa alır mısın? Güç seçenekleri değil direkt windows u perofrmans moduna al düzelmez ise psu yu sök eğer kondsntörlerde şişme varsa onları değiştirebilirsin.
Deneyeceğim. Ama güç kaynağı böyle görüntüsel bir soruna sebep olabilir mi? Çünkü zamanında furmark vs bayağı bir test yaptım ekran kartına da işlemciye de gitmesi gerektiği kadar gücü iletiyor bu arada windows da tam performansta. Dediğim gibi sorun sanki bir parça arızalıymış gibi ortaya çıkıyor farklı oyunlarda farklı sorunlar kimi zaman az kimi zaman çok tüm parçalarıda psu dışında değiştirip test ettik gerçekten enteresan. Parça değil de yazılımsal bir şey böyle bir etki yaratıyor olabilir mi

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Hocam psu da kondasatörlere baktık bir sorun sorun yok, farklı bir psu ile değiştiremedim henüz ama sorun psu dan kaynaklanıyor gibi gözükmüyor. Sizce neyden olabilir başka

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Yuzarsef
Hocam psu da kondasatörlere baktık bir sorun sorun yok, farklı bir psu ile değiştiremedim henüz ama sorun psu dan kaynaklanıyor gibi gözükmüyor. Sizce neyden olabilir başka
Golgelendiriciler kapali olabilir mi

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,566
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Guç kaynağı marka model?

denodeniz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Deniz-Özen
Guç kaynağı marka model?
high power 800W Gold ama arızalı ise bilmiyorum tabii. Yaptığım benchmarklarda vs vermesi gerektiği kadar güç veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Golgelendiriciler kapali olabilir mi
açık, mesela bir örnek daha vereceğim. Oyun ayarlarıyla vs ilgili dğeil çünkü furmark bile yaparken dönen yuvarlak cisim olması gerektiği gibi güzel gözükmüyor. Çok keskin ve kenarları düşük pixelli. Burda bile ortaya çıkıyor sorun

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,191
İsim
Yuzarsef
Top Bottom