PC PERFORMANSI BİRDEN DÜŞTÜ

XINERVA

80+
Reaksiyon skoru
0
Selamün Aleyküm öncelikle. Buraya daha yeni kayıt oldum. Ayrıca ilk konum arkadaşlar. Eğer bir kural çiğnemiş isem şimdiden özür dilerim.
Geçenlerde işlemci soğutucumun fanının bir kanadını kırdım. O da titreşim yaptı fazla bir şekilde ve kendi kendine PC kapandı. Sonra başka bir soğutucu taktım. Bu sefer ne yaptım bilmiyorum galiba BIOS ayarları sıfırlandı emin değilim. PC performansı yarı yarıya düştü , kasar oldu. Oyuna giriyorum fps önceden sabit ve akıcı iken şimdi hem düşük hemde çok değişken, oynatmıyor oyun. Nedenini hala bulamadım ,cevabı burada arıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saolun...

Sistem nedir?
Driver güncel mi?

AMD A10-7870K işlemci
AMD RX 570 4G
8 gb ddr3 ram 2400 mhz

işlemci ile ekran kartı uyumsuz biliyorum idare etmesi için almıştım. Ayriyeten ram hızı şuan 1333 mhz de çalışıyor anlayamadım. arttırmaya çalıştım biostan artırıyorum ama sonra pc açılmıyor. eski haline döndürmek zorunda kalıyorum.
Sistem nedir?
Driver güncel mi?

AMD A10-7870K işlemci
AMD RX 570 4G
8 gb ddr3 ram 2400 mhz

işlemci ile ekran kartı uyumsuz biliyorum idare etmesi için almıştım. Ayriyeten ram hızı şuan 1333 mhz de çalışıyor anlayamadım. arttırmaya çalıştım biostan artırıyorum ama sonra pc açılmıyor. eski haline döndürmek zorunda kalıyorum.
@cfranko @MisakiTaro anlar ramden

Her şeyden dolayı olabilir. Bu şekilde bir şey demem imkansız.
Peki en olası şey nedir? yani ne denememi istersiniz? Bu bilgisayarı bilgisayarcıya götürsem hiç bir şey anlamıyacak ve ve alakası olmayan sebep söyleyip fiyat kitlemesini istemiyorum. O yüzden kendim çözmek istiyorum ama ilk defa kendim çözemedim :D

Geri