PC Tekte marş almıyor :D

Anakartınızın marka model nedir?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam şimdi gördüm.

Hocam, Expo açıkken bu sorunu yaşıyorsanız pc açıldıktan sonra Olay Görüntüleyicisinde Kernel Power 41 hatası da alıyor musunuz? Alıyorsanız hatanın ayrıntılar kısmını da buraya atabilir misiniz?
Hocam görmedim ama kontrol edeyim ayrıca 2.slotta son gönderdiğim hata expo açık kapalı fark etmiyor ve expo kapalıykende videosunu gönderdiğim sorun devam ediyor 1.slotta

Anakart kaynaklı olduğundan neredeyse eminim artık konunun sonuna doğru yaklaştım sorunun kaynağından emin olma yönünde ilerliyorum ona göre garanti süreci başlatacağım

Hocam görmedim ama kontrol edeyim ayrıca 2.slotta son gönderdiğim hata expo açık kapalı fark etmiyor ve expo kapalıykende videosunu gönderdiğim sorun devam ediyor 1.slotta

Anakart kaynaklı olduğundan neredeyse eminim artık konunun sonuna doğru yaklaştım sorunun kaynağından emin olma yönünde ilerliyorum ona göre garanti süreci başlatacağım
Hocam özellikle Kernel power 41 i soruyorum çünkü bu Anakartın aynısını ben incehesaptan aldım, xpg Lancer Blade 2x16 Gb ramlerle Expo açık şekilde kullanırken sistem kendisini kilitliyor Kernel power 41 hatası da alıyordum. Sorunu Anakartı değiştirerek çözebildim. Aynı ramlerle yeni anakartta sorunsuz kullanıyorum hâlâ. Ve ayrıca bu anakartla bu ve benzeri sorunları yaşayan maalesef çok kişi gördüm. İkinciye garantiye yolladım para iadesi isteyerek. İlkinde sorun yok diyerek salladılar. İkinci garanti süreci hâlâ devam ediyor.

Sorunla ilgili yaptığım testler ve sorunun anakarttan kaynaklandığını tespit ettiğim konu ise şu:

'RASTGELE GERÇEKLEŞEN KERNEL 41 (63) HATASI' adlı paylaşımdaki yorum https://forum.donanimarsivi.com/konu/rastgele-gerceklesen-kernel-41-63-hatasi.1097489/post-10034931

Kısacası prime serisi anakartlar muhtemelen kronik sorunlu...

Konu ile ilgili güncelleme: Anakartı garantiye göndermiştim fakat test edildi sorun yok denildi. Geri gelirken ise işlemci pinlerinde yamulma vardı. Muhtemelen kargoda oluştu ve kabul etmiyorlar. Buna karşılık anakart değiştirdim ve Gigabyte AORUS Elite B850 ICE WIFI7 anakarta geçiş yaptım. Bugün sabah itibari ile aynı sorun yeniden tekrarlardı. Açılış esnasında anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyor sönüyor sonrasında CPU yanıp sönüyor ve tekrar DRAM yanıp söndükten sonra açılması gerekirken CPU ışığından sonra DRAM ışığı yanık kalıyor ve bilgisayar açılamıyor. Bir kaç ay sonrasında yeni ram alıp eskisini garantiye göndermeyi planlıyorum şuanda bilgisayara ihtiyacım var yetiştirmem gereken şeyler var o yüzden garantiye şuan gönderemeyeceğim. Ama her ne kadar memtest86 veya testmem5 ve occt gibi testlerden sorunsuz geçmeyi başarsa da sorun ramde gibi görünüyor.

Konu ile ilgili güncelleme: Anakartı garantiye göndermiştim fakat test edildi sorun yok denildi. Geri gelirken ise işlemci pinlerinde yamulma vardı. Muhtemelen kargoda oluştu ve kabul etmiyorlar. Buna karşılık anakart değiştirdim ve Gigabyte AORUS Elite B850 ICE WIFI7 anakarta geçiş yaptım. Bugün sabah itibari ile aynı sorun yeniden tekrarlardı. Açılış esnasında anakart üzerinde DRAM ışığı yanıyor sönüyor sonrasında CPU yanıp sönüyor ve tekrar DRAM yanıp söndükten sonra açılması gerekirken CPU ışığından sonra DRAM ışığı yanık kalıyor ve bilgisayar açılamıyor. Bir kaç ay sonrasında yeni ram alıp eskisini garantiye göndermeyi planlıyorum şuanda bilgisayara ihtiyacım var yetiştirmem gereken şeyler var o yüzden garantiye şuan gönderemeyeceğim. Ama her ne kadar memtest86 veya testmem5 ve occt gibi testlerden sorunsuz geçmeyi başarsa da sorun ramde gibi görünüyor.
Sorun ramdeyse cpu ışığını yakmaz. Powerla alakalı olabilir mi?

Merhabalar, önceki konularıma bakacak olan olursa eğer baştan uyarayım saniyelik güç alıp kesiyor konusundaki pc ile şuan aynı pc değildir.

Bilgisayar son 2 gündür falan ilk çalıştırmada açmıyor (fanlar vs. dönüyor pc çalışıyor ekran gelmiyor) güç tuşuna uzun basıp kapatıyorum ve tekrar açınca görüntü vs sıkıntısız bir şekilde geliyor bunun sebebi ne olabilir?
İttir hocam

Sorun ramdeyse cpu ışığını yakmaz. Powerla alakalı olabilir mi?
Power da yeni powera geçtim. Normal açıldığı zamanda açılmadan önce ilk olarak dram-cpu-dram i kısa süreli yakıp açılıyor. fakat bu sorunun olduğu zamanlar açılmadığında dram-cpu kısmını yapıp 2. dram ışığında takılı kalıyor.

Bu arada
Power da yeni powera geçtim. Normal açıldığı zamanda açılmadan önce ilk olarak dram-cpu-dram i kısa süreli yakıp açılıyor. fakat bu sorunun olduğu zamanlar açılmadığında dram-cpu kısmını yapıp 2. dram ışığında takılı kalıyor.
ufak bir düzeltme yapacağım. tekrar baktım cpu ışığı yakmıyormuş yanlış görmüşüm dram-boot-dram şeklinde boot yerine cpu olarak okumuşum ben o ışığı.

Az kaldı ittireceğim hocam (camdan aşşağı)

Geri