Neler Yeni

PC temizliği sonrası performans düşmesi

guhaze

80+
Merhaba,
Bilgisayarıma yeni bir kule tipi soğutucu aldım. Montajını yapmak için sistemi açtığımda bütün bileşenleri çıkarıp temizlemek istedim aynı zamanda. Sıfırdan bütün parçaları söküp temizledikten sonra sistemi tekrar topladım. CP2077'de 1080p Ultra ayarlarda 60 FPS alırken şu an ancak 30 FPS alabiliyorum. Oyun haricinde bilgisayar masaüstündeyken dahi yavaşlamış durumda. Bu durum aşırı derecede keyfimi kaçırdı. Bütün bileşenleri tekrar çıkarıp tekrar montaj yaptım ama değişen bir şey olmadı masaüstünde sağ tıklayıp yenile demek istediğimde dahi yavaş kalıyor. Sorun ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

CPU: 10400F.
MB: ASUS Prime B460M-K
GPU: 6600XT.
RAM: 2x8 GB 3200MHz.
SSD: SanDisk Ultra 3D 500 GB.
PSU: Sharkoon SHP V2 650W.

samet135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Samet Yeniköy
Merhaba,
Bilgisayarıma yeni bir kule tipi soğutucu aldım. Montajını yapmak için sistemi açtığımda bütün bileşenleri çıkarıp temizlemek istedim aynı zamanda. Sıfırdan bütün parçaları söküp temizledikten sonra sistemi tekrar topladım. CP2077'de 1080p Ultra ayarlarda 60 FPS alırken şu an ancak 30 FPS alabiliyorum. Oyun haricinde bilgisayar masaüstündeyken dahi yavaşlamış durumda. Bu durum aşırı derecede keyfimi kaçırdı. Bütün bileşenleri tekrar çıkarıp tekrar montaj yaptım ama değişen bir şey olmadı masaüstünde sağ tıklayıp yenile demek istediğimde dahi yavaş kalıyor. Sorun ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

kabloları tam taktığınızdan emin misiniz hocam. Tam güç çekemediği için performans düşüklüğü olabilir.

guhaze

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
kabloları tam taktığınızdan emin misiniz hocam. Tam güç çekemediği için performans düşüklüğü olabilir.
tam taktığıma eminim. işlemciyi yuvasından çıkarıp tekrar takmaya varana dek her şeyi çıkarıp tekrar taktıp. sıfırdan kurar gibi.

Eren Kurtuluş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
456
İsim
Eren Kurtuluş
Merhaba,

Ram hızları düşmüş olabilir. 30fps kadar fark eder mi bilmiyorum ama masaüstünde droplanmalar oluyorsa muhtemelen sizin durumunuzda Ram hızından kaynaklanıyordur.

samet135

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Samet Yeniköy
tam taktığıma eminim. işlemciyi yuvasından çıkarıp tekrar takmaya varana dek her şeyi çıkarıp tekrar taktıp. sıfırdan kurar gibi.
Oyundayken ne kadar güç tükettiğine bakabilir misiniz hocam. Arkadaşın dediği gibi mhz değerlerinide kontrol edin.

guhaze

80+
Ram hızları düşmüş olabilir. 30fps kadar fark eder mi bilmiyorum ama masaüstünde droplanmalar oluyorsa muhtemelen sizin durumunuzda Ram hızından kaynaklanıyordur.
bios a girip baktığımda xmp açık durumdaydı. ram hızları da olması gereken değerde
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemciyi çıkarıp tekrar taktığımda pc ilk açılışta yeni bir işlemci takıldı şeklinde bir mesaj verdi. f1 e basıp devam et diyordu. ben de f1 e basıp devam ettim.

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
bende 1660ti vardı 2 yıl sonra temizleyim dedim 2 yıl tozlu haliyle boştayken 34 derecelerdeydi oyunlarda 60 ı geçmiyorrdu bi temizledim boşta 45 50 lere cıktı bi anda :D temizlik iyi gelmiyor pc lere sanırım

Demirr34_

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
315
İsim
Ömer
bende 1660ti vardı 2 yıl sonra temizleyim dedim 2 yıl tozlu haliyle boştayken 34 derecelerdeydi oyunlarda 60 ı geçmiyorrdu bi temizledim boşta 45 50 lere cıktı bi anda :D temizlik iyi gelmiyor pc lere sanırım
Ya da profesyonel bir yerde temizleteceksin :D

guhaze

80+
sıcaklık değerlerim çok iyi. sıcaklıkla ilgili sorunum yok ama sadece oyun için değil genel bir performans düşmesi söz konusu. kablolar falan takılı. gücü eksik olmuş olsa dahi masaüstünde kasmaması gerekir. bir sorun var ama ne olabilir aklıma gelen bir şey yok. forumdaki tecrübeli arkadaşlar yönlendirirse çözebiliriz inşallah

guhaze

80+
furmark testi sonucum bu şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:

cyrstal disk mark sonucu da bu şekilde

Ekler

• 6600xt furmark.png
    6600xt furmark.png
    21.1 KB · Hit: 37
  • ssd test.png
    ssd test.png
    22.4 KB · Hit: 42