lyrianswx
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 66
- İsim
- Poyraz Bulut
Öncelikle 15k bir sisteme rx6500xt gibi bir ekran kartı asla takılmaz giriş seviye bir ekran kartı illa AMD alicakssn 6600xt daha iyi olur onun dışında SSD yanlış bir seçim piyasada daha iyi f/p ssd ler var monitör seçiminde kötü olmuş yani büyüklüğünden dolayı vermiş olabilirsin ama biraz daha bakabilirsin monitorlere önerim aoc MSI gibi kaliteli markalardan seçmen Lenovo Philips Samsung gibi markaları asla önermem çok f/p değiller çünkü fiyata degicek kadar kaliteli yapamıyorlarMerhabalar ben bir sistem toplamak istiyorum sistem aşağıdaki şekilde en başta onu göstereyim sonra sorularım olacak bilenlerden yardım istiyorum.
İŞLEMCİ: İ3 12100F 1228
ANAKART: ASUS PRİME B660M-K 2668 TL
EKRAN KARTI: RX 6500 XT 4200 TL
RAM: KİNGSTON FURY BEAST RAM 3200 MHZ 16 CL 1232 TL
SSD: SAMSUNG 980 PRO 1100 TL
GÜÇ KAYNAĞI: MSI MAG A550BN 700 TL
KASA: MSI MAG FORGE 100M 700 TL
MONİTÖR: LENOVO 66C2GAC1TK 3299 TL
MASA: LAGKAPTEN/ADILS İKEA 640 TL
Masa ve monitör dahil 15.750 civarı tutuyor.
Sistemin RX 6500 XT ekran kartıyla en ucuz PCI 4.0 özelliği olan ana kart ile birleştirdim çünkü bu özellikle yüksek performans veriyor. İlerleyen zamanda ekran kartımı yükseltmek istiyorum.
1. Soru: Bu anakart ile ileride ekran kartı ve işlemci için istediğim yükseltmeyi yapabilirmiyim?
İşlemci olarak i3 12100f seçtim genelde online oyunlar oynadığım için valorant, lol, csgo gibi bu işlemcinin o tip oyunlarda çok iyi olduğunu biliyorum ondan seçtim ve ucuz ileride yükselticem.
SSD: En hızlısını aldım hazır pcı 4.0 da var beklemeye tahammülüm yok artık eski pcde çok bıktırdı beni
RAM: Ortalama bir seviyede aldım
2. Soru: İleride bir yükseltmede bu ramler boşa çıkarmı şimdiden ona uygun bişey almam lazım mı sizce?
MONİTÖR: Sürekli kullanabileceğimi düşünüyorum. Güzel bir monitör.
KASA: Kasada güzeldir bence yeterli.
Bir yardım edin daha iyi hale getirelim şu sistemi.![]()