Neler Yeni

PC toplamaya yardım lütfen

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Umut Akgün
Dostlar bilgisayar prodüksiyon ve ses kayıt amaçlı kullanılacak ve arada bir eğlencesine lol gta falan oynayacağım. Max 10.000
Kesinleştirdiğim ekipmanlar;
•samsung evo plus m2 ssd
•seagate barracuda Hdd
•cooler master mwe white 650 W bronze psu
•xgp spectrix d60g 8x2 3000 mhz ram
•dark guardian pro Kasa
TOPLAM=3600 tl
BİLGİLER; overclock yapmayacağım k serisi önermeyin ve işlemcim kesinlikle intel olmalı gerisini önerin lütfen kafam yandı😂

Son düzenleme:

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Render gibi işlerde çoklu çekirdek performansı daha önemli ki Ryzen'in İntel' de çoklu çekirdek performansı daha iyi ancak illa ki İntel diyorsanız 10. Nesil alın.

The Last Dragonborn

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dostlar bilgisayar render amaçlı kullanılacak ve arada bir eğlencesine lol gta falan oynayacağım. Max 10.000
Kesinleştirdiğim ekipmanlar;
•samsung evo plus m2 ssd
•seagate barracuda HDD
•cooler master mwe white 650 W bronze psu
•xgp spectrix d60g 8x2 3000 mhz ram
•dark guardian pro Kasa
TOPLAM=3600 TL
BİLGİLER; overclock yapmayacağım k serisi önermeyin ve işlemcim kesinlikle intel olmalı gerisini önerin lütfen kafam yandı😂
İntel alırsan ağlarsın renderda.
AMD Ryzen almalısın.Çoklu çekirdek performansları daha iyi.
Render=Çoklu Çekirdek

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,075
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Kafanda seçtiğin parçalar çok iyi kasa MSI 100R olabilir belki.
İlla da render ve İntel dersen;
10700K 4K
Z490 1.5K
1650S 2K
RAM 600TL
derken bir de soğutucu masrafı var onada 1K desen. Oluyor ama. Ekran kartı düşük kalıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Umut Akgün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Render gibi işlerde çoklu çekirdek performansı daha önemli ki Ryzen'in İntel' de çoklu çekirdek performansı daha iyi ancak illa ki İntel diyorsanız 10. Nesil alın.
Dostum araştırıp duruyorum bir öyle diyorlar bir böyle iyice kafamı dağıttı benim sabah beri bi ryzen sistem bi intel sistem derken herşeyi unuttum anakartlar birbirine girdi. Ben prodüksüyon işleminde kullanacağım. Müzik ile uğraşıyorum aynı zamanda müzik teknolojileri bölümüne hazırlanıyorum. Pluginlerde sorunlar yaratıyormuş amd çok çekirdekli olduğu için falan diyolar tabi bilmediğim bir çok ibare kullanılıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

10700K 4K
Z490 1.5K
1650S 2K
RAM 600TL
derken bir de soğutucu masrafı var onada 1K desen. Oluyor ama. Ekran kartı düşük kalıyor.
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim arkadaşım. Kasamı elimdeki maks fiyatla en düşük ses seviyesine göre seçmeye çalıştım bir arkadaş bayağı önerdi ve dış görünüşü etkiledi

10700K 4K
Z490 1.5K
1650S 2K
RAM 600TL
10.000 ini geçmeyecek şekilde birde ryzen ve uyumlu bir set söyleyebilir misin aklımda kalsın?

Son düzenleme:

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dostum araştırıp duruyorum bir öyle diyorlar bir böyle iyice kafamı dağıttı benim sabah beri bi ryzen sistem bi intel sistem derken herşeyi unuttum anakartlar birbirine girdi. Ben prodüksüyon işleminde kullanacağım. Müzik ile uğraşıyorum aynı zamanda müzik teknolojileri bölümüne hazırlanıyorum. Pluginlerde sorunlar yaratıyormuş amd çok çekirdekli olduğu için falan diyolar tabi bilmediğim bir çok ibare kullanılıyor

Yardımcı olduğun için teşekkür ederim arkadaşım. Kasamı elimdeki maks fiyatla en düşük ses seviyesine göre seçmeye çalıştım bir arkadaş bayağı önerdi ve dış görünüşü etkiledi

10.000 ini geçmeyecek şekilde birde ryzen ve uyumlu bir set söyleyebilir misin aklımda kalsın?
Oyun ile çok işim olmayacaksa 10700K Z490 alıp yoluma bakardım. Üstüne bir de sağlam bir sıvı soğutma. 1650S zaten çoğu oyunu high da oynatıyor. AMD daha iyi olabilir belki ama bende son zamanlar da sorun yaşıyorum. Tercih meselesi.

5600X veya 3900X + B550 alınır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Umut Akgün
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun ile çok işim olmayacaksa 10700K Z490 alıp yoluma bakardım. Üstüne bir de sağlam bir sıvı soğutma. 1650S zaten çoğu oyunu high da oynatıyor. AMD daha iyi olabilir belki ama bende son zamanlar da sorun yaşıyorum. Tercih meselesi.

5600X veya 3900X + B550 alınır.
Sıvı soğutma işine hiç girmesem mi karışık bir konu gibi geliyor bana aslında sovı soğutma minimum ses için kesin daha iyisir

Borsa Kaplanı

80+ Gold
En İyi Cevap
2
AMD tarafı şu açıdan iyi, soğutucu masrafın olmuyor.

Sıvı soğutma işine hiç girmesem mi karışık bir konu gibi geliyor bana aslında sovı soğutma minimum ses için kesin daha iyisir
Çok basit aslında olmadı bilen birine götürürsün o yapar. Asıl uzun zahmetli olan iş Custom sıvı soğutmalar. Normal hava soğutma da bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,550
Üyeler
161,086
Son üye
cılbırtom
Top Bottom