Pc Windowsda Biosda Acılısta Donma Oluyo Ne Yapmam Lazım?

dogan0_

80+
Reaksiyon skoru
0
Cihaz ilk açılışta windows ekranı geldiği gibi donuyor ne klavye ne mouse hiçbi girdi almıyor fişini çekmek gerekiyordu biosunu sıfırladım ama biosda bile pc takılma donma yapmaya başladı ssdyi söküp açmama rağmen biosda donma ve zaman zaman donmanım ardından ekranda küçük küçük renkler görünüyordu ardından ekran kartı ve bios pilini çıkartıp yine taktım bu sefer donma gitti ama biosda mouse takıla takıa ilerliyordu q flash plus ile sıfırdan yeniden bios attım bu sefer de pc açılışta tam windows ekranı geliyor pc 2. Kez boot alıyor gibi yeniden gigabyte logosu gelip yeniden windows başlatıyor. Cihazın bi donanımında sorun olduğunu düşünüyorum ama bir türlü anlayamadım sorun nerde olabilir yardımcı olursanız çok sevinirim (expo fastboot vs gibi şeyler kapalı olsa da olmasa da aynı sorunlar oluyor)

Anakart: Gigabyte A620M H (AM5, mATX, DDR5, M.2, HDMI/DP)
İşlemci: AMD Ryzen 5 9600F (3.8GHz, 6 çekirdek, 32MB cache, 4nm)
Ekran Kartı: PNY GeForce RTX 5070 OC 8GB GDDR6
RAM: G.Skill Ripjaws S5 16GB (1x16GB) 6000MHz CL36 DDR5 (EXPO/XMP)
SSD: Kioxia Exceria PRO 1TB NVMe M.2 (7300MB/s okuma, 6400MB/s yazma)
İşlemci Soğutucu: Fazeon A3120TRA 120mm RGB kule tipi
Kasa: Fazeon F11 (Mesh, 4x ARGB fan)
Güç Kaynağı (PSU): 650W 80+ Bronze

BİOS'ta EXPO kapat ramlerin MHZ 4800 düşür bakalım etkisi olur mu .
PSU sınırda gibi PSU yüzünden yapma ihtimalide var. PSU dandik bir markaysa kağıt üzerinde 650 der ama çoğu zaman veremez.

Mümkünse yakın arkadaşlarından daha düşük ekran kartı modelleri varsa takıp deneyebilirsin. Bu sayede GPU seçeneğini eleyebilirsin.
Ram'İni farklı slotlara tak ve açmayı dene,başka RAM dene.

Farklı daha güçlü PSU alıp dene.
Bu anakart giriş seviyesi bi ekran kartı bunun yüzünden yapma ihtimalide olabilir.

Kesin şu parçadan dememiz çok zor , sorun donanımsalsa anca böyle deneye deneye çözebilirsin
Post automatically merged:

Ne zamandır yapmaya başladı ,bir şey yaptın mı ondan sonra mı yapmaya başladı ? Bir anda mı oldu ?

Hocam expo kapalıyken de oluyor. Ramin slotunu değiştirsem de sorun devam ediyor. bütün ürünler 0 sadece ekran kartı 3 4 aylık 2. El aldım Sistemi yeni topladım ve bu sorun baş gösterdi hemen. Acaba satan kişi bozuk ekran kartı mı sattı diye korkmuyor değilim. ya da güç kaynağım mı yetersiz (fazeon 650 watt 80 plus bronze ) anakart mı düşük geliyor anlamadım gitti. tek emin olabildiğim şey ssdden kaynaklı olmadığı çünkü çıkartıp denediğimde de aynı sorunları yaşamıştım. Sizce ne yapmalıyım ilk olarak ne denemeliyim

Peki iGPU üzerinden görüntü almayı denediniz mi ? DP ya da HDMI kablosu ile ? Parçaları tek tek test etmek lazım. Bir de güç kaynağınızın marka ve modelini yazar mısınız ? Diğer arkadaşta söylemiş PSU sınırda gibi biraz...

Örnek veriyorum ekran kartınız olan RTX 5070'i başka bir bilgisayara takıp driver kurduktan sonra Windows açılış yapıyor ve masaüstü geliyorsa bu ekran kartında sorun yok demektir. Ardından başka bir ekran kartını sahip olduğunuz A620 chipset anakartınıza takıp bir denemeniz lazım...

Yani böyle böyle sırasıyla tek tek acele etmeden deneyeceksiniz parçaları...Sonra bellek modüllerini başka bir anakarta takıp önce normal açılış yapmayı deneyeceksiniz ardından EXPO yda XMP açarak deneyeceksiniz...Gibi gibi...

Psu fazeon 650 watt 80 plus bronze. İşlemcim f serisi entegre ekran kartı yok. parçaları tek tek denememi sağlayacak imkanım da yok galiba bilgisayarcı yolu gözüküyor
Ekleme : Şu and biosa girdiğimde sadece tweaker menüsünda mouse imleci kasa kasa sanki ışınlanıyor gibi hareket ediyor ama diğer sekmelerde sorun yok

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,453
Üyeler
190,918
Son üye
Reznov.
Geri