Neler Yeni

Yardım Pc ye dokununca elektrik çarpıyor

Yigityk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yiğit yük
Pc yi yeni aldım hazır pc
Pc açıkken psu tarafına metal tarafa dokununca elektrik çarpıyor çok can acıtmıyor elimi orada tutabiliyorum ama neden elektrik çarpıyor? Normalmi

Clayz

80+ Silver
Pc açıkken psu tarafına metal tarafa dokununca elektrik çarpıyor çok can acıtmıyor elimi orada tutabiliyorum ama neden elektrik çarpıyor? Normalmi
power fazla guc veriyo olabilir yada prizinde problem vardir baska bir prizde denermisin

Clayz

80+ Silver
Denedim dostum aynı sorun devam ediyor bana bi zararı yok ta ya bilgisayara sıkıntı çıkarırsa
Hocam evindeki toprak hattında sorun olabilir Hatta toprak hattı olmayabilir. Kontrol kalemin varsa eğer bilgisayar çalışırken klavyene, güç kaynağı bağladığın vidalara ve anakartı bağladığın vidalara değdir ve kontrol et eğer ışık yanıyorsa kaçak var demektir. Bu biriken elektrik bir vakit sonra seni çarpar. Zaman zaman çarpmayabilir fakat bu durumun ciddiyetini değiştirmez. Öncelikle çıplak elle bileşenlere dokunma. Güç kaynağında da sıkıntı olabilir ama düşük ihtimal. Evvela dairendeki toprak hattı kontrol ettir. Statik elektrik öyle uyuşturacak kadar çarpmaz yada bilgisayarin statik elektrigini atin hocam arkadasimin gecen aylarda psu kaynakli evindeki salterler atti pc yandi sorun duzelmeden bence kullanmayin bir muddet ne olur ne olmaz

Yigityk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yiğit yük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam evindeki toprak hattında sorun olabilir Hatta toprak hattı olmayabilir. Kontrol kalemin varsa eğer bilgisayar çalışırken klavyene, güç kaynağı bağladığın vidalara ve anakartı bağladığın vidalara değdir ve kontrol et eğer ışık yanıyorsa kaçak var demektir. Bu biriken elektrik bir vakit sonra seni çarpar. Zaman zaman çarpmayabilir fakat bu durumun ciddiyetini değiştirmez. Öncelikle çıplak elle bileşenlere dokunma. Güç kaynağında da sıkıntı olabilir ama düşük ihtimal. Evvela dairendeki toprak hattı kontrol ettir. Statik elektrik öyle uyuşturacak kadar çarpmaz yada bilgisayarin statik elektrigini atin hocam arkadasimin gecen aylarda psu kaynakli evindeki salterler atti pc yandi sorun duzelmeden bence kullanmayin bir muddet ne olur ne olmaz
Dostum valla evimde bulunan diğer elektronik bileşenlerinde sorun olmadı şuan da zaten kasadan elektrik çarpmıyor durdu sorun psu damı acaba atom marka kalitesiz değiştirmem mi gerek

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
çok mu çarpıyor az mı peki? bi ara benim kasada da az bi elektriklenme oluyodu. fişini çekip açma tuşuna 10 saniye kadar basılı tuttum fişi taktım sorun çözülmüştü. sebebini bilmiyorum

Clayz

80+ Silver
Dostum valla evimde bulunan diğer elektronik bileşenlerinde sorun olmadı şuan da zaten kasadan elektrik çarpmıyor durdu sorun psu damı acaba atom marka kalitesiz değiştirmem mi gerek
hocam sorun psu da ben misal veriyim bi ara arkadasim everst psu kullaniyodu onda bile problem cikiyodu kasa kapaniyodu psu yu degistirin atom diye ilk defa duydum

Yigityk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yiğit yük
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok mu çarpıyor az mı peki? bi ara benim kasada da az bi elektriklenme oluyodu. fişini çekip açma tuşuna 10 saniye kadar basılı tuttum fişi taktım sorun çözülmüştü. sebebini bilmiyorum
Az çarpıyor elimi çekerek acıtacak kadat değil dokunabiliyorum ama belirgin şekilde hissediyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam sorun psu da ben misal veriyim bi ara arkadasim everst psu kullaniyodu onda bile problem cikiyodu kasa kapaniyodu psu yu degistirin atom diye ilk defa duydum
Sağol dostum uyarın için kapattım bilgisayarı fişi çektim yeni psu arayışına gireyim bilgisayarı yakmayayım

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
Az çarpıyor elimi çekerek acıtacak kadat değil dokunabiliyorum ama belirgin şekilde hissediyorsun
dediğimi bi yap belki düzelir. bende neden olduğunu anlayamadım. kasanın altında uçları açık şekilde bir iki tane psu kablosu var ama onlardan kaçıracağını sanmıyorum. şu an zaten bendeki elektrik çarpması sorunu düzeldi. statik elektrik birikmiş olabilir.

sveaz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
846
İsim
ahmet ali özmert
hocam kasada elektriklenme olması sıkıntı anakarta veya ekran kartına quark atarsa yanabilir psunuzu kontrol ettirin yada değiştirrin

Clayz

80+ Silver
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağol dostum uyarın için kapattım bilgisayarı fişi çektim yeni psu arayışına gireyim bilgisayarı yakmayayım
rica ederim umarim halledebilirsiniz

Yigityk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yiğit yük
Hocam şuan durdu çarpması belki statik elektrik birikmil olabilirdi belki psu kaynaklı olabilirdi ben yinede psu yu değiştirip işimi garantiye alayım hepinize teşekkür ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,047,098
Üyeler
166,151
Son üye
Süngerboob67