power fazla guc veriyo olabilir yada prizinde problem vardir baska bir prizde denermisinPc yi yeni aldım hazır pc
Pc açıkken psu tarafına metal tarafa dokununca elektrik çarpıyor çok can acıtmıyor elimi orada tutabiliyorum ama neden elektrik çarpıyor? Normalmi
Hocam evindeki toprak hattında sorun olabilir Hatta toprak hattı olmayabilir. Kontrol kalemin varsa eğer bilgisayar çalışırken klavyene, güç kaynağı bağladığın vidalara ve anakartı bağladığın vidalara değdir ve kontrol et eğer ışık yanıyorsa kaçak var demektir. Bu biriken elektrik bir vakit sonra seni çarpar. Zaman zaman çarpmayabilir fakat bu durumun ciddiyetini değiştirmez. Öncelikle çıplak elle bileşenlere dokunma. Güç kaynağında da sıkıntı olabilir ama düşük ihtimal. Evvela dairendeki toprak hattı kontrol ettir. Statik elektrik öyle uyuşturacak kadar çarpmaz yada bilgisayarin statik elektrigini atin hocam arkadasimin gecen aylarda psu kaynakli evindeki salterler atti pc yandi sorun duzelmeden bence kullanmayin bir muddet ne olur ne olmazDenedim dostum aynı sorun devam ediyor bana bi zararı yok ta ya bilgisayara sıkıntı çıkarırsa
Dostum valla evimde bulunan diğer elektronik bileşenlerinde sorun olmadı şuan da zaten kasadan elektrik çarpmıyor durdu sorun psu damı acaba atom marka kalitesiz değiştirmem mi gerekHocam evindeki toprak hattında sorun olabilir Hatta toprak hattı olmayabilir. Kontrol kalemin varsa eğer bilgisayar çalışırken klavyene, güç kaynağı bağladığın vidalara ve anakartı bağladığın vidalara değdir ve kontrol et eğer ışık yanıyorsa kaçak var demektir. Bu biriken elektrik bir vakit sonra seni çarpar. Zaman zaman çarpmayabilir fakat bu durumun ciddiyetini değiştirmez. Öncelikle çıplak elle bileşenlere dokunma. Güç kaynağında da sıkıntı olabilir ama düşük ihtimal. Evvela dairendeki toprak hattı kontrol ettir. Statik elektrik öyle uyuşturacak kadar çarpmaz yada bilgisayarin statik elektrigini atin hocam arkadasimin gecen aylarda psu kaynakli evindeki salterler atti pc yandi sorun duzelmeden bence kullanmayin bir muddet ne olur ne olmaz
hocam sorun psu da ben misal veriyim bi ara arkadasim everst psu kullaniyodu onda bile problem cikiyodu kasa kapaniyodu psu yu degistirin atom diye ilk defa duydumDostum valla evimde bulunan diğer elektronik bileşenlerinde sorun olmadı şuan da zaten kasadan elektrik çarpmıyor durdu sorun psu damı acaba atom marka kalitesiz değiştirmem mi gerek
Az çarpıyor elimi çekerek acıtacak kadat değil dokunabiliyorum ama belirgin şekilde hissediyorsunçok mu çarpıyor az mı peki? bi ara benim kasada da az bi elektriklenme oluyodu. fişini çekip açma tuşuna 10 saniye kadar basılı tuttum fişi taktım sorun çözülmüştü. sebebini bilmiyorum
Sağol dostum uyarın için kapattım bilgisayarı fişi çektim yeni psu arayışına gireyim bilgisayarı yakmayayımhocam sorun psu da ben misal veriyim bi ara arkadasim everst psu kullaniyodu onda bile problem cikiyodu kasa kapaniyodu psu yu degistirin atom diye ilk defa duydum
dediğimi bi yap belki düzelir. bende neden olduğunu anlayamadım. kasanın altında uçları açık şekilde bir iki tane psu kablosu var ama onlardan kaçıracağını sanmıyorum. şu an zaten bendeki elektrik çarpması sorunu düzeldi. statik elektrik birikmiş olabilir.Az çarpıyor elimi çekerek acıtacak kadat değil dokunabiliyorum ama belirgin şekilde hissediyorsun
hocam kasada elektriklenme olması sıkıntı anakarta veya ekran kartına quark atarsa yanabilir psunuzu kontrol ettirin yada değiştirrinPc yi yeni aldım hazır pc
Pc açıkken psu tarafına metal tarafa dokununca elektrik çarpıyor çok can acıtmıyor elimi orada tutabiliyorum ama neden elektrik çarpıyor? Normalmi
rica ederim umarim halledebilirsinizAz çarpıyor elimi çekerek acıtacak kadat değil dokunabiliyorum ama belirgin şekilde hissediyorsun
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sağol dostum uyarın için kapattım bilgisayarı fişi çektim yeni psu arayışına gireyim bilgisayarı yakmayayım