PC'de YÜKLÜ OLMASI GEREKEN PROGRAMLAR NELERDİR?

Kemowee

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
301
Bütçe
3000
Arkadaşlar herkese merhaba;

Konunun biraz cahili olduğum için sizlerden destek talep etme amacıyla bu konuyu açtım. Geçen gün fark ettiğim üzere bilgisayarımda bir sürü program (MSI Center, AMD ile ilgili programlar vs.) yüklü. Bunlara ek olarak benim sonradan indirdiğim MSI Afterburner gibi programlar da var. Bu programların tamamını temizleyip gerekli olanları bilgisayarda bırakmak istiyorum. Kasa içindeki parçalar için (ekran kartı-anakart-RAM-işlemci-SSD) performans-ısı takibi yapabilmek adına her parça için hangi programı kullanmamı tavsiye edersiniz? Program adı-parça ile ilerlersek çok sevinirim zira hangi programda neyi nasıl takip edebildiğimi bile bilmiyorum fakat programları öğrendikten sonra internetten bakarım ona burada sadece programların hangileri olduğunu öğrenmem yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Şimdiden ilgilenen dönüş yapan arkadaşlara teşekkür ederim.

NOT: Bu parçalar haricinde "Şunu da kullansan PC stabilitesi-performansı için iyi olabilir." dediğiniz programlara da açığım.

Tamamını temizlemek istiyorsan, C diskine bakarsan bir sürü gereksiz ve sana ait bile olmayan dosyalar var. Hepsini sil, gitsin. Sonra akıllanmış olursun. Yaşamadan akıllanmaz benim milletim.

Amd programları lazım.
Msı centerden güncelleme yap sonra kaldır yerine https://github.com/Sparronator9999/YAMDCC bunu kullan.
İntel driver supporttan da güncelleme var ise yap.
Tamamdır hocam teşekkür ederim linkteki programa bakıp araştırayım biraz nasıl kullanılıyor vs. çok sağolun :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamamını temizlemek istiyorsan, C diskine bakarsan bir sürü gereksiz ve sana ait bile olmayan dosyalar var. Hepsini sil, gitsin. Sonra akıllanmış olursun. Yaşamadan akıllanmaz benim milletim.
Evet hocam dikkat ediyorum bunlara ve dediğin gibi başına bişey gelmeden akıllanmıyorsun aslında didik didik etmek lazım PC'yi böyle durumlarda. Tek güvencem orjinal olmayan risk barındıran hiçbir yazılımı PC'ye yüklemedim onu da yapsam hepten gidicek zaten

BCU her bilgisayara şart

BCU her bilgisayara şart
BCU yazılım kaldırma sihirbazı diyor hocam. Denetim masası üzerinden program kaldırma ile farkı nedir tam olarak yani sence neden indirip kullanmalıyım bu yazılımı?

Driverları yükle yeter. Kullanmadığın, kullanmayacağın programlar boşuna pcde yer kaplamasın.

Driverları yükle yeter. Kullanmadığın, kullanmayacağın programlar boşuna pcde yer kaplamasın.
Hocam kesinlikle doğru söylüyorsun fakat bir işlem veya oyun sırasında aslında parçalarımın ne durumda olduğunu dijital olarak takip edebilmek adına açmıştım konuyu. MSI Afterburner mesela, ekranın sol üstünde ekran kartımın ve işlemcimin yüzde kaçının kullanıldığının yanına kaç derece sıcaklığa sahip olduğunu gösteriyor. Bunun gibi diğer parçaları da hani ekranda sabit olmasa da uygulamasını açtığımda görebileceğim programlar olsa iyi olur. Zaten maksimum 2-3 programda bunun halledilebileceğini düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşündüm ama.

Hocam kesinlikle doğru söylüyorsun fakat bir işlem veya oyun sırasında aslında parçalarımın ne durumda olduğunu dijital olarak takip edebilmek adına açmıştım konuyu. MSI Afterburner mesela, ekranın sol üstünde ekran kartımın ve işlemcimin yüzde kaçının kullanıldığının yanına kaç derece sıcaklığa sahip olduğunu gösteriyor. Bunun gibi diğer parçaları da hani ekranda sabit olmasa da uygulamasını açtığımda görebileceğim programlar olsa iyi olur. Zaten maksimum 2-3 programda bunun halledilebileceğini düşünüyorum bilmiyorum yanlış mı düşündüm ama.
Ben çok uzun zamandır o tarz kontrol araçları kullanmıyorum. Kullandığım zaman oraya bakmaktan oyundan keyif alamıyorum. Aman ısındı mı, aman fps ne oldu, aman ne kadar bellek kullandı derken oyun akıyor gidiyor. Çözümü konsol gibi kullanmakta buldum. Isınırsa ısınsın, bellek kullanırsa kullansın. Pc'mde sadece driverlar yüklü kullandığım programlar haricinde. Tavsiye de ederim oyun keyfini yükseltiyor :D

Ben çok uzun zamandır o tarz kontrol araçları kullanmıyorum. Kullandığım zaman oraya bakmaktan oyundan keyif alamıyorum. Aman ısındı mı, aman fps ne oldu, aman ne kadar bellek kullandı derken oyun akıyor gidiyor. Çözümü konsol gibi kullanmakta buldum. Isınırsa ısınsın, bellek kullanırsa kullansın. Pc'mde sadece driverlar yüklü kullandığım programlar haricinde. Tavsiye de ederim oyun keyfini yükseltiyor :D
Ya hocam bu konuda ne kadar haklısınız bir bilseniz :D Cahillik mutluluktur deyimini yeni bişeyler öğrendiğim her gün daha fazla anlamaya başladım. Zamanında sistemimi toplarken dünyanın en iyi sistemini topladığımı falan düşünüyordum taa ki donanım hakkında bilgi sahibi olmaya başlayana kadar :D :D :D Neyse hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için yine de size iyi forumlar :D

Msi amd gibi driver muadili programlara dokunma. Deentim masasından programalra bak onlardan kaldırabileceğin programlar olabilir. Virüs programında mutlaka bulunsun gerisi deneme yanılma ile bakabilirsin yada program ismini google da arat ne işe yarıyormuş öğren ona göre silersin yada durur

Msi amd gibi driver muadili programlara dokunma. Deentim masasından programalra bak onlardan kaldırabileceğin programlar olabilir. Virüs programında mutlaka bulunsun gerisi deneme yanılma ile bakabilirsin yada program ismini google da arat ne işe yarıyormuş öğren ona göre silersin yada durur
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Antivirüs programı olarak da Kaspersky iyi midir? Bu konuda düşüncenizi merak ettim çünkü çok uzun zamandır Windows'un kendi güvenlik duvarı haricinde bir antivirüs programı kullanmadım.

Geri