Pci-e 4.0 anakarta pci-e 3.0 riser takılır mı?

aydyass

80+
Reaksiyon skoru
1
PCI Express 4.0 destekli anakartım var. Asus TUF Gaming B550 Plus Wi-Fi II. dikey ekran tutucu satın aldım. PCI Express 3.0 Destekli. 300 fps aldığım valorantta birden fps 75'e düştü. fpsde artış yok. performans kaybı olacağını biliyordum ama genelde riserlar ile birlikte %5 performans düşüşü oluyordu. bios'dan vs. bir ayar mı yapmam gerekiyor? normal şartlarda pci-e 4.0 destekli bir ekran kartını 3.0 destekli anakarta takabiliyoruz. fakat 3.0 destekli riser'ı 4.0 anakarta takınca inanılmaz fps düşüşü yaşadım.

Riser dadiktir ya da arızalı.

XFX Radeon RX5500 XT 8GB
Bağlantı ara yüzü pci-e 4.0 olduğu için riserınız da 4.0 olmalı. PCI-E 3.0 ekran kartınız olsa sorun olmazdı. Ayrıca pcı-e 3.0 bir riser için 1200 anlamsız pahalı yurt dışından çok çok daha ucuz alabilirdiniz.

Bağlantı ara yüzü pci-e 4.0 olduğu için riserınız da 4.0 olmalı. PCI-E 3.0 ekran kartınız olsa sorun olmazdı. Ayrıca pcı-e 3.0 bir riser için 1200 anlamsız pahalı yurt dışından çok çok daha ucuz alabilirdiniz.
yurtdışında daha pahalı emin olun :) vergisi şusu busu 2K'ya patlıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bir de 1 ay onu bekleyemezdim. şurda kargo 1 gün geç getirdi, teslimat uzadı çıldırdım :D

Aynı durumu ben de yaşadım. Aynı anakart ve aynı şekilde ekran kartını tutman için ezdiy-fab marka dik tutucuyla. Ürünler bozuk değil merak etme. Bios ayarlarından pcle x16 slotunu otomatikten 3.0'a al. Sorunun çözülecek.
Yanlış yönlendirme yapan arkadaşları bilgisizliği den dolayı değil ama bilgisizce yorum yapmalarından dolayı kınıyorum.

Emin olamam hocam, PCI-E 4.0 Riser 600TL boy ve giriş dikliği seçilebiliyor yorumları güzel. Sizin PCI-E 3.0 aldığınız fiyata yurt dışında kasayla birlikte pcı-3.0 kablosu satılıyor.

Aynı durumu ben de yaşadım. Aynı anakart ve aynı şekilde ekran kartını tutman için ezdiy-fab marka dik tutucuyla. Ürünler bozuk değil merak etme. Bios ayarlarından pcle x16 slotunu otomatikten 3.0'a al. Sorunun çözülecek.
Sizin ekran kartınız neydi hocam?

Emin olamam hocam, PCI-E 4.0 Riser 600TL boy ve giriş dikliği seçilebiliyor yorumları güzel. Sizin PCI-E 3.0 aldığınız fiyata yurt dışında kasayla birlikte pcı-3.0 kablosu satılıyor.

Asus tuf rtx 3060

Dediğim ayarı bulamazsan biostan fotoğraf at, yardımcı olurum.

Kablo bir işime yaramaz, kitim yok :)

Asus tuf rtx 3060

Dediğim ayarı bulamazsan biostan fotoğraf at, yardımcı olurum.
İletişime nerden geçebilirim sizinle? Belli ki beceremeyeceğim :)

Kablo bir işime yaramaz, kitim yok :)

İletişime nerden geçebilirim sizinle? Belli ki beceremeyeceğim :)
Discord versem. @Ademmk

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,577
Üyeler
184,187
Son üye
CheaterGambler
Geri