Neler Yeni

Pci-e kablosu

Lenkin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Lenkin
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Bir kaç gün önce bir konu açmıştım 2070S ekran kartı almakla alakalı ve aldım. Sorunum şu ki eski ekran kartım olan GTX 970’in pci ekspress girişleri toplam 12 pin ve benim PSU’mun fabrika çıkışlı kablosu 6+2 ve 6 pin uçlu. Aldığım 2070S kartı 16 pinli. Gittim internetten 16 pinli bir pci ekspress kablosu sipariş ettim. Bu gün elime ulaştı. PSU’ya takip güç düğmesine bastığım gibi yandı. Sorunun ne olduğunu bilmiyorum. PSU’mun marka modeli BE QUIET BQT L8 CM 730W. Yardımcı olursanız veya yol gösterirseniz çok ama çok sevinirim.

Son düzenleme:

Emre Baş

80+ Gold
6 yı 8 pine dõnüştürücü alsaydınız keşke

peoples

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mehmet
Hocam aman diyim dikkat edin, benim tavsiyem elektrikçilerden değil internetten 'GPU' kablosu sipariş edin. 6 pin çıkışlı PSU'dan ekran kartı değiştirdiğim için 8 pinlik bir çıkış almam gerektiği için bir ara kablo satın almıştım, 1 haftada mum gibi eridi. Neyse ki tehlikeyi önceden farkedip sistemimi kurtardım. Kullandığım kablo molex'ten 8 pin dönüştürücüydü. İkinci kabloyu 6pin-8pin dönüştürücü olarak aldım. Benchmark testlerini yaptım ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Isınma vs. yok.

Sizin yapmanız gereken uygun bir ara kablo almanız. Ama dikkatli olun, benim tavsiyem "mining" başlığı altında satılanara kabloları almanız. Sizin yanan kablonuz muhtemelen bir işlemci güç kablosuydu.

Yanan kablomu da aşağıda görebilirsin.

Fotoğraf 1
Fotoğraf 2

Lenkin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Lenkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam aman diyim dikkat edin, benim tavsiyem elektrikçilerden değil internetten 'GPU' kablosu sipariş edin. 6 pin çıkışlı PSU'dan ekran kartı değiştirdiğim için 8 pinlik bir çıkış almam gerektiği için bir ara kablo satın almıştım, 1 haftada mum gibi eridi. Neyse ki tehlikeyi önceden farkedip sistemimi kurtardım. Kullandığım kablo molex'ten 8 pin dönüştürücüydü. İkinci kabloyu 6pin-8pin dönüştürücü olarak aldım. Benchmark testlerini yaptım ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Isınma vs. yok.

Sizin yapmanız gereken uygun bir ara kablo almanız. Ama dikkatli olun, benim tavsiyem "mining" başlığı altında satılanara kabloları almanız. Sizin yanan kablonuz muhtemelen bir işlemci güç kablosuydu.

Yanan kablomu da aşağıda görebilirsin.

Fotoğraf 1
Fotoğraf 2
Evet interneti biraz araştırdım. Adamın bana sattığı kablo normalde işlemci içinmiş. Şimdi "https://www.teknobiyotik.com/dark-6...erkek-donusturucu-guc-kablosu-dk-cb-p302.html" şu kablodan satın aldım. Güvenilir bir site olduğu için de sorun olmayacağını düşünüyorum. Elimde olsa gidip elden teslim alacağım fakat malûm durum ortada. Deneyeceğim bakalım. Çok teşekkür ederim uyarıların için dikkate alacağım. Sağlıcakla kalın.

peoples

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Mehmet
Evet interneti biraz araştırdım. Adamın bana sattığı kablo normalde işlemci içinmiş. Şimdi "https://www.teknobiyotik.com/dark-6...erkek-donusturucu-guc-kablosu-dk-cb-p302.html" şu kablodan satın aldım. Güvenilir bir site olduğu için de sorun olmayacağını düşünüyorum. Elimde olsa gidip elden teslim alacağım fakat malûm durum ortada. Deneyeceğim bakalım. Çok teşekkür ederim uyarıların için dikkate alacağım. Sağlıcakla kalın.

İhtiyaç olursa aldığım kabloyu da önerebilirim. Umarım aldığınız işinize yarar, iyi günler.

Lenkin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Lenkin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İhtiyaç olursa aldığım kabloyu da önerebilirim. Umarım aldığınız işinize yarar, iyi günler.
Sen bana şimdiden kabloyu önersen daha sonradan kim öle kim kala. Teşekkür ederim tekrar. :)

Top Bottom