FurkanBrkz
80+
- Reaksiyon skoru
- 53
Kioxia nın Gen 5 m2 ssdsini aldım(imza kısmında yazıyor) anakarttaki sogutucusunu kullanıyorum sıcaklık ve hızı düşük (Anakart Tuf B650 Plus Wifi). Nasıl bir çözüm bulunabilir?
Kioxia nın Gen 5 m2 ssdsini aldım(imza kısmında yazıyor) anakarttaki sogutucusunu kullanıyorum sıcaklık ve hızı düşük (Anakart Tuf B650 Plus Wifi). Nasıl bir çözüm bulunabilir?
En üssteki slota sadece o gen5 destekli o yüzden taktım. Isibdiği için hızları 7300 mb yazma civarimda oluyor. Bu da normal ısındığı için.Bu SSD lerin yuk altinda yuksek sicakliklara ulasmasi cok normal ve sorun elinize gelen parcada degil genel ve bilinen bir problemdir, ama anakartın m.2 sogutucusuna taktiginizda bunun cozulmesi gerekirdi. Hangi m.2 slotuna taktiniz SSD'yi? Ustteki tekli sogutucuya mi alttaki uzun 2 lik sogutucu bolumune mi? CPU altindaki bolume takip oyle bir test edin taktiginiz slottaki heatsink problemlidir.
Ben sirf bu yuzden Kioxia ust segmentlerini onermiyorum hic, 990 pro da cok isiniyor ama throttling yapmiyor yuksek isilarda sorunsuz kullanilabiliyor.