Neler Yeni

Yardım PCIe 4.0 ssd PCIe 3.0 anakarta takarsam yaşayabileceğim problemler nelerdir ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Uygar Furkan EDEBALİ
PCIe 3.0 portu olan anakartıma PCIe 4.0 m2 ssd takmak istiyorum. Kingstone KC3000 ssd'sini anakartıma takabillir miyim?
x16 slot olduğu yazıyor datasheet'de ekte görseli bırakıyorum. Bu pcie portunda ekran kartım mı takılı? Ssd takmak istediğimde pcie 2.0 portuna mı takacağım ?
Ortalama ne gibi bir okuma yazma hızı alırım ? (200mb civarı mı 2000mb civarı mı?)
Zaten pc'yi yenileyeceğim için kullanabiliyorsam her türlü alacağım ama birkaç ay daha bu düzende devam edeceğim için eğer kullanamayacaksam almak istemiyorum.

Datasheet linki

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Anakart: MSI B450M PRO-M2 V2 (MS-7B84)
Ekran Kartı: Sapphire NITRO+ Radeon RX 590

Ekler

• datasheet.PNG
    datasheet.PNG
    36.4 KB · Hit: 13

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,496
İsim
Emre
Discord
necromancerr
PCIe 3.0 portu olan anakartıma PCIe 4.0 m2 ssd takmak istiyorum. Kingstone KC3000 ssd'sini anakartıma takabillir miyim?
x16 slot olduğu yazıyor datasheet'de ekte görseli bırakıyorum. Bu pcie portunda ekran kartım mı takılı? Ssd takmak istediğimde pcie 2.0 portuna mı takacağım ?
Ortalama ne gibi bir okuma yazma hızı alırım ? (200mb civarı mı 2000mb civarı mı?)
Zaten pc'yi yenileyeceğim için kullanabiliyorsam her türlü alacağım ama birkaç ay daha bu düzende devam edeceğim için eğer kullanamayacaksam almak istemiyorum.

Datasheet linki

Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler :)

Anakart: MSI B450M PRO-M2 V2 (MS-7B84)
Ekran Kartı: Sapphire NITRO+ Radeon RX 590
takarsın ama tam hızını alamazsın 4k da takılır ssd (Hız olarak)

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Uygar Furkan EDEBALİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
takarsın ama tam hızını alamazsın 4k da takılır ssd (Hız olarak)
Tek pcie 3.0 portu mu var ekran kartım o porta mı takılı ? Diğer portlar 2.0, eğer 2.0 da takılı kalacaksam anakart almaya da öncelik vereceğim

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,496
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Top Bottom