Yardım PCIe Lane hatası nedeni

ShibaSu

80+
Reaksiyon skoru
5
Merhaba ben bir laptop satın aldım ve bunu alalı 1 ay bile olmadı, başlarda pek ağır bir şey yapmadığım için sıkıntı yaşamadım fakat şimdi oyunları oynamaya ve minik minik renderlar yapmaya başladım, şimdi problemim birazcık karmaşık özet geçeceğim o yüzden. Tekrar edilmesi zor bir hata öncelikle çünkü bilgisayarı/oyunu açınca loading screende de olabiliyor 5 saat aralıksız da oynayabiliyorum. Problemim şu şekilde, oyun oynarken (sıcaklıklar, TDP, clock, kullanım problemsiz) aniden oyun donuyor ve bir anda PC tepki vermiyor, daha sonrasında ya oyun out of Memory hatası veriyor, ya VRAM hatası veriyor, ya DXGI aygıt hatası veriyor ya da ekran kartı kendini resetliyor. Ve işin sıkıntısı şu şekilde ki bunu CPU ile render yaparken bile yaşıyorum yani ekran kartı bazlı olduğunu da düşünmüyorum. Tekrar edebilmek için 3DMark OCCT testlerine soktum fakat hiçbirinde çökme yaşamadım. Fakat şöyle bir şey fark ettim ki OCCT de PCI-e lanelerinde ilk 8 tanesinde sürekli hata artıyor. BIOS'umu güncelledim, DDU ile binbir türlü sürücü denedim, CPU undervolt attım hiçbir şey işe yaramıyor ve zannımca garantiye yollayacağım fakat sorunun ne olduğunu tam olarak anlamak istiyorum, sizce problem nerededir? Veya bilinen benim fark etmediğim bir şey bulunuyor mu?

Ekler

• 1000023472.webp
    1000023472.webp
    103.1 KB · Hit: 11
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,072
Üyeler
183,517
Son üye