peltier i işlemci soğutucu olarak kulana bilir miyiz?

¥usuff

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,575
kocaman sıvı soğutma veya hava soğutma almak yerine peltier alıp soğutsak?

Bunu bende düşünüm ama yetmeyebilir. Ha Peltier üzerine fan takacağım dersen belki. Denemek lazım.

Molex'ten beslenerek yapılabilir aslında da fanı uydurabilir misin bilmem. Uydursan da işe yarar mı hiç düşünmedim zira peltier üzerinden akım geçiyor o soğutuyor.
soğutucu uyar heralde alta peltier i koyup ustune soğutmayı koysak biraz daha az sıksak peltier de olduğu için t5 in 10 katı guçsuz soğutucu ile - leri goren var işlemcinin uzerinde ama uzun sure kualnmayın diyorlar yanına koruma falan yapın diyorlar

soğutucu uyar heralde alta peltier i koyup ustune soğutmayı koysak biraz daha az sıksak peltier de olduğu için t5 in 10 katı guçsuz soğutucu ile - leri goren var işlemcinin uzerinde ama uzun sure kualnmayın diyorlar yanına koruma falan yapın diyorlar
Evet fan takarsan soğutma amacıyla kullanılabilir yapan var galiba.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet fan takarsan soğutma amacıyla kullanılabilir yapan var galiba.
Dakika ayarlı aç videoyu

bozulur mu neden ?
Soğutursan bozulmaz.
Diyor ki soğutma kullanmadan peltier kullanırsanız, peltier bozulur. Yani sen fan ile soğutum, seramik yüzeyi işlemciye temas ettirirsen güzel bir soğutma yakalayabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tabii kesin bir şey söylemiyorum denemek lazım. Fotoğraflara bakarsan yapan kişilerin olduğunu göreceksin.

Soğutursan bozulmaz.
Diyor ki soğutma kullanmadan peltier kullanırsanız, peltier bozulur. Yani sen fan ile soğutum, seramik yüzeyi işlemciye temas ettirirsen güzel bir soğutma yakalayabilirsin.
t5 soğutur değil mi benim alacağımın son numarası 06 6 amper 92w çekiyor

Geri