PerfEdge 5A Sistem Test Sonuçları Nasıl?

Reaksiyon skoru
55
Merhabalar Donanım Arşivi'nin

PerfEdge 5A

isimli hazır sistemini aldım ve sistem testlerini gerçekleştirdim. Sizce test sonuçları nasıl?

İki adet oyun testi "RDR2" "Cyberpunk 2077"
Ve 3Dmark, CinebechR23 Multi-Single Core, CrystalDismark, Furmark testleri mevcut.
Sistem Bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHz (5.0GHz Boost, 32MB Cache, 65W)
  • Anakart: Biostar B650MT-E PRO (DDR5, AM5, mATX)
  • Ekran Kartı: Palit RTX 5060 Ti Infinity 3 16GB GDDR7 (128-bit)
  • RAM: TwinMOS VOLTX 32GB (2x16GB) 5600MHz CL36 DDR5
  • SSD: TwinMOS CoreX 1TB M.2 NVMe (5000/4800MB/s)
  • Kasa & PSU: XPG Lander 500 (650W 80+, 4x120mm Rainbow Fanlı)
  • Soğutucu: FSP NC3 120mm ARGB Kule Tipi
Soğutma performansı açısından kasanın örnek görselini yükledim.

Ekler

• 3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    3dMarkTestiGÜNCEL.webp
    109.5 KB · Hit: 104
  • CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    CinebechR23 MultiCore CPU Score ALL.webp
    131.8 KB · Hit: 82
  • CrystalDisMark Test.webp
    CrystalDisMark Test.webp
    27.7 KB · Hit: 80
  • Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    Furmark Testi 2k 1Dakika.webp
    315.9 KB · Hit: 92
  • RDR2 1440p Gaming Test.webp
    RDR2 1440p Gaming Test.webp
    116.9 KB · Hit: 95
  • Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    Cyberpunk2k Ultra Msi Afterburner.webp
    111.6 KB · Hit: 95
  • KASAXPGLANDER001-3.webp
    KASAXPGLANDER001-3.webp
    30 KB · Hit: 96
Kaçı geçmememli
Hocam sen ayrı bir konu aç istersen.

Fan devirlerini kontrol et eğer odanın içi 28-30 derece değilse sıcaklıklar yüksek. Özellikle ekran kartın. Ayrıca Phantom Spirit bence işlemcin için gereksiz. Aşağı kendi sistemde kullandığım PS120 için örnek sıcaklık resmi bırakıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Şimdi baktım hocam CYBERPUNK 2077 de ekran kartı ortalama 78 derece ve %100 kullanımı var ayrıca dönüş hızı maksimum 2400 lerde ortalama 2200 lerde
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fan devirlerini kontrol et eğer odanın içi 28-30 derece değilse sıcaklıklar yüksek. Özellikle ekran kartın. Ayrıca Phantom Spirit bence işlemcin için gereksiz. Aşağı kendi sistemde kullandığım PS120 için örnek sıcaklık resmi bırakıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Bir de bildiğim kadarıyla kasa fanları PSU'ya bağlı

Yani ölçemiyorum

Hocam başka fikri olan varsa paylaşsın lütfen

Hocam sen ayrı bir konu aç istersen.

Şimdi baktım hocam CYBERPUNK 2077 de ekran kartı ortalama 78 derece ve %100 kullanımı var ayrıca dönüş hızı maksimum 2400 lerde ortalama 2200 lerde

Bir de bildiğim kadarıyla kasa fanları PSU'ya bağlı

Yani ölçemiyorum
Ya kasa içi havalandırma gerçekten rezil ya da bir problem var. O ekran kartının o kadar ısınmaması lazım.

Ya kasa içi havalandırma gerçekten rezil ya da bir problem var. O ekran kartının o kadar ısınmaması lazım.
Hocam kasanın soğutma performansını pek beğenmiyorlar zaten ekstra olarak sıcak havalarla birleşince normal olamaz mı? Ya da ekran kartıyla işlemci de bir sorun mu var

Hocam kasanın soğutma performansını pek beğenmiyorlar zaten ekstra olarak sıcak havalarla birleşince normal olamaz mı? Ya da ekran kartıyla işlemci de bir sorun mu var
Ne olursa olsun önü mesh kasa. Önü kapalı modellerde bile bu kadar yüksek olmaz. İşlemci Core Temp 82c ise Hotspot +12-16c ekle, nereden baksan 95C hotspot ulaşıyorsun, yeni kart için normal değil. Kasanın yan kapağını sök testlere öyle bak. Eğer düşüş varsa kasa içi hava akışından şüphe edersin ama 3 fanlı modelin daha iyi soğutma performansı vermesi lazım.

Ne olursa olsun önü mesh kasa. Önü kapalı modellerde bile bu kadar yüksek olmaz. İşlemci Core Temp 82c ise Hotspot +12-16c ekle, nereden baksan 95C hotspot ulaşıyorsun, yeni kart için normal değil. Kasanın yan kapağını sök testlere öyle bak. Eğer düşüş varsa kasa içi hava akışından şüphe edersin ama 3 fanlı modelin daha iyi soğutma performansı vermesi lazım.
Hayırlı olsun hocam. Youtu.be dan işlemci ve ekran kartını en az baz alarak oyunların fps lerini karşılaştırabilirsiniz. Burdan ancak aynı sistemi alan birinin yaptığınız testleri yapması lazım çıkar umarım biri

Hocalarım tekrardan merhabalar. HWinfo64 ile bir ölçüm gerçekleştirdim.
Kasam bilgisayar masalarında bulunan alttaki haznedeydi. Orada bir ölçüm yaptım 20 dakika Cyberpunk 2077 2k Ultrada.

Kasa bilgisayar masasının altında bulunan haznedeyken;
CPU: Asgari: 79.9 Maksimum: 83.8 Ortalama: 81.7 dereceydi.
GPU: Asgari: 66.8 Maksimum: 81.3 Ortalama: 79.0 dereceydi.

Kasayı çıkarıp yanımdaki sandalyeye koydum ve yandaki camını çıkardım aynı oyunu aynı sürede tekrar oynayıp ölçüm yaptım.

Kasa yanımdaki sandalyede yan tarafı tamamen açık biçimdeyken:
CPU: Asgari: 74.1 Maksimum: 80.0 Ortalama: 75.8 dereceydi.
GPU: Asgari: 58.4 Maksimum: 74.9 Ortalama: 72.5 dereceydi.

Evet nedir ne değildir, değerli yorumlarınızı bekliyorum

Hocalarım tekrardan merhabalar. HWinfo64 ile bir ölçüm gerçekleştirdim.
Kasam bilgisayar masalarında bulunan alttaki haznedeydi. Orada bir ölçüm yaptım 20 dakika Cyberpunk 2077 2k Ultrada.

Kasa bilgisayar masasının altında bulunan haznedeyken;
CPU: Asgari: 79.9 Maksimum: 83.8 Ortalama: 81.7 dereceydi.
GPU: Asgari: 66.8 Maksimum: 81.3 Ortalama: 79.0 dereceydi.

Kasayı çıkarıp yanımdaki sandalyeye koydum ve yandaki camını çıkardım aynı oyunu aynı sürede tekrar oynayıp ölçüm yaptım.

Kasa yanımdaki sandalyede yan tarafı tamamen açık biçimdeyken:
CPU: Asgari: 74.1 Maksimum: 80.0 Ortalama: 75.8 dereceydi.
GPU: Asgari: 58.4 Maksimum: 74.9 Ortalama: 72.5 dereceydi.

Evet nedir ne değildir, değerli yorumlarınızı bekliyorum
Kayda değer bir düşüş olmuş. Demek ki hava kasa içi hava sirkülasyonu yeterli değil. Genel olarak 80c üzeri çıkmadığınız hiç bir bilgisayar parçasında problem yaşamazsın. Bundan sonra bunu dikkate alarak ilerlerseniz uzun yıllar sisteminizi performanslı kullanırsınız.

Geri