Phanteks Eclipse P500A vs Cooling Master TD 500

atescan

80+
Reaksiyon skoru
79
Merhaba dostlar,
Yeni sistem toplayacağım için kasa arayışı içerisindeyim ve estetik olarak çok beğendiğim için P500A da karar kılmıştım fakat forumdaki birçok arkadaş bana P500A'yı önerdi. Aralarında 1500 tl kadar benim için büyük sayılabilecek bir fark var ve bir kasaya 3800 tl vermek istemiyorum açıkçası ama gerçekten farkı büyükse de bütçemi zorlarım fakat gerçekten bu fiyat farkına değer mi ne gibi farkları var sormak istedim. Ayrıca başka bir sıkıntılarım ise estetik olarak P500A'yı pek beğenemedim ve türkiyede sadece beyaz versiyonunu bulabildim. Sizce siyah donanım ve beyaz kasa tuhaf durur mu eğer Phanteks'i tercih edersem?

P500A TD 500 mesh in fanlar sıkıntılı...

P500A TD 500 mesh in fanlar sıkıntılı...
Sıkıntıdan kastınız nedir? Çünkü aradaki fiyat farkıyla fanları değiştirir üstüne para bırakabilirim :LOL: ya da gerekirse başka bir kasa modeli bakarım ama konuyu açmamın anaa amacı phanteksin fiyatını hak edip etmemesi neden daha uygun modeller yerine tercih edilmesi gerektiği

Hakediyor.

Merhaba dostlar,
Yeni sistem toplayacağım için kasa arayışı içerisindeyim ve estetik olarak çok beğendiğim için P500A da karar kılmıştım fakat forumdaki birçok arkadaş bana P500A'yı önerdi. Aralarında 1500 TL kadar benim için büyük sayılabilecek bir fark var ve bir kasaya 3800 TL vermek istemiyorum açıkçası ama gerçekten farkı büyükse de bütçemi zorlarım fakat gerçekten bu fiyat farkına değer mi ne gibi farkları var sormak istedim. Ayrıca başka bir sıkıntılarım ise estetik olarak P500A'yı pek beğenemedim ve türkiyede sadece beyaz versiyonunu bulabildim. Sizce siyah donanım ve beyaz kasa tuhaf durur mu eğer Phanteks'i tercih edersem?
Kafanı karıştırmak gibi olmasın, çok iyi bir kasa

Kafanı karıştırmak gibi olmasın, çok iyi bir kasa
Yok hocam teşekkür ederim önerin için kesinlikle açığım yeni önerilere ama bu Phantexten bile pahalı :confused: var mıdır çok ekstra bir olayı? Sistemi de atıyorum bu arada toplayacağım boyutve compability açısından yardımı olur belki öneriler için:
Sıvı Soğutucu
2990​
Arctic Liquid Freezer II A-RGB 280
PSU
1700​
High Power Performance Gold 750
RAM
2199​
Kingston DDR5 5200Mhz DDR5
GPU
13000​
RTX 3090
CPU
5930​
7600x
SSD
2169​
Kingston FURY Renegade 1TB 7300-6000MB
4K Monitör
12.729,00​
Samsung Odyssey G7 28 3840x2160
Anakart
4608​
b650m-a wifi

3090 sistem alıyorsun düzgün bir kasa da alırsın. Hatta ben olsam O soğutucu yerine ışıksız 360mm veya bütçe koyar ışıklı 360 olanı alırım
Hocam kimse sorduğum sorulardan hiçbirine cevap vermemiş sadece "hak eder" "düzgün kasa al" gibi cevaplar veriyor
-Beyaz kasa siyah donanım yakışır mı?
-"Düzgün" olan kasanın avantajları nelerdir?
@RevDeisDou bana bu kasayı ilk öneren arkadaş da sendin hatta yanılmıyosam hocam başka bi konu içerisinde, o günden beri birkaç öneride bulunan daha oldu ama kimse bana parmak basıp şu yüzden bu paraya kıymalısın diyip net bir cevap vermedi henüz

Yok hocam teşekkür ederim önerin için kesinlikle açığım yeni önerilere ama bu Phantexten bile pahalı :confused: var mıdır çok ekstra bir olayı? Sistemi de atıyorum bu arada toplayacağım boyutve compability açısından yardımı olur belki öneriler için:
Sıvı Soğutucu
2990​
Arctic Liquid Freezer II A-RGB 280
PSU
1700​
High Power Performance Gold 750
RAM
2199​
Kingston DDR5 5200Mhz DDR5
GPU
13000​
RTX 3090
CPU
5930​
7600x
SSD
2169​
Kingston FURY Renegade 1TB 7300-6000MB
4K Monitör
12.729,00​
Samsung Odyssey G7 28 3840x2160
Anakart
4608​
b650m-a wifi
reis kızmada 3090 na Corsairden aşağızı yakışmaz bence : ) diğerlerine sığar mı ki zaten

reis kızmada 3090 na Corsairden aşağızı yakışmaz bence : ) diğerlerine sığar mı ki zaten
Valla çok bilgi sahibi olmadan kulaktan dolma konuşuyorum ama Phantex ve Lian Li markalarının Corsairdan iyi olduğunu duydum kasa konusunda. Sığma konusunda marka zaten fark etmiyor hocam seçeneklerin tümüne sığıyor ben de başta korkmuştum sığmaz diye

Sıkıntıdan kastınız nedir? Çünkü aradaki fiyat farkıyla fanları değiştirir üstüne para bırakabilirim :LOL: ya da gerekirse başka bir kasa modeli bakarım ama konuyu açmamın anaa amacı phanteksin fiyatını hak edip etmemesi neden daha uygun modeller yerine tercih edilmesi gerektiği
Çünkü malzeme kalitesi olsun genişliği olsun hava akışı olsun çok iyi bir kasa...

Geri