Philips Evnia monitörde beyaz ekranda kırmızı görünen 2 ölü piksel sorunu

acn1

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba,

Ürünü garantiye göndermek istiyorum ama emin olamadım. Ürünü 11.05 tarihinde İtopya'dan aldım, 13.05 tarihinde elime ulaştı.

2 adet ölü mü yoksa sıkışmış mı olduğunu anlayamadığım piksel var. İlk gün test ettiğimde bunlar yoktu, çok dikkatli baktığımı hatırlıyorum. Biri sol üstte, diğeri orta alt kısımda. Görsellerle desteklemeye çalıştım ama o kadar ufaklar ki çok çok zor görünüyorlar. Renk olarak ikisi de aynı.
  • Beyaz ekranda kırmızı gözüküyorlar (fotoğrafta turkuaz gibi görünse de gözle bakıldığında parlak kırmızı).
  • Kırmızı ekranda hiç görünmüyorlar.
  • Mavi ekranda siyah görünüyorlar.
  • Siyah ekranda hiç görünmüyorlar.
  • Yeşil ekranda siyah gibi görünüyorlar.
Sol üstteki piksel çok zor fark ediliyor ama ortadaki sanki ufak bir toz parçası gibi dikkat çekiyor. Ürün Philips Evnia serisi bir monitör. Daha önce bu markayla iletişime geçmiş olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Başta sıkışmış piksel olduğunu düşündüm çünkü renkli görünüyorlar. Ancak ne test yaparsam yapayım, ne yöntem denersem deneyeyim sonuç alamadım. YouTube’daki renk değiştiren videolar, karıncalı küçük ekranlar gibi birçok yöntemi denedim ve her birini en az yarım saat çalıştırdım, ama düzelmedi.

Ürünü gönderdiğimde başına bir şey gelmesinden çekindiğim için mağazaya kendim teslim etmek istiyorum.

Henüz 2 haftalık sürem dolmadı, ürünün jelatinlerini bile sökmedim. Kablo bağlantıları için gönderilen sazlık (organik dolgu) bile duruyor. Bu 2 piksel için birebir değişim ya da ücret iadesi talep edeceğim. Monitörün tamir edilmesini istemiyorum. Bana sıkışmış piksel gibi geliyor. Bu yüzden zamanla yayılabilir diye düşünüyorum ama emin değilim.

Sizce eski monitörüme geri dönüp ürünü garantiye yollayıp değişim için ısrarcı olmalı mıyım?

Ekler

• 124215151.webp
    124215151.webp
    258 KB · Hit: 29
@itopya.com ürünü internet sitenizden aldım ankara söğütözü mağazanıza götürsem yardımcı olurlar mı? Ürün stoklarınızda gözüküyor ama sadece mağazalarda gözüküyor birebir kapalı kutu ile değişim talep edeceğim.

Merhaba, garantilik (tamir açısından) bir işlem yapılacağını zannetmiyorum. Ölü piksel olsalar her türlü arka planda siyah görünürlerdi, muhtemelen sıkışık (stuck) pikseller.

Yerinizde olsam değişim veya iade hakkımı kullanmaya çalışırdım. Hatta iade etmek için epeyce uğraşırdım.

Merhaba, garantilik (tamir açısından) bir işlem yapılacağını zannetmiyorum. Ölü piksel olsalar her türlü arka planda siyah görünürlerdi, muhtemelen sıkışık (stuck) pikseller.

Yerinizde olsam değişim veya iade hakkımı kullanmaya çalışırdım. Hatta iade etmek için epeyce uğraşırdım.
İnternet üzerinden aldığım için 14 gün boyunca direk iade edebiliyor muyum?

İtopya resmi sitesinde şöyle yazıyor;

• Tüketici, yalnızca mesafeli satışlarda (Telefon ve internet üzerinden yapılan satışlar) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereği, hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin satın almış olduğu ürünü, teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme formunda ve sözleşme metninde yazılı olan usule uyarak iade edebilir veya değiştirebilir.
  • Cayma bildirimi tarafımıza ulaştığı tarihten itibaren 20 gün içerisinde, ürüne herhangi bir hasar verilmemesi ve eksiksiz teslim edilmesi şartıyla, tercihinize göre ürünü iade alarak bedelini tarafınıza ödemeyi veya ürün bedeli kadar alışveriş kuponu vermeyi taahhüt ederiz. Ticari veya mesleki amaçlarla hareket eden tüzel kişi ve / veya kişiler cayma hakkından ve cayma hakkından doğan hiçbir haktan faydalanamaz.

Evet, cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Bende aynı site üzerinden monitör alıp iade etmiştim.

Evet, cayma hakkınızı kullanabilirsiniz. Bende aynı site üzerinden monitör alıp iade etmiştim.
monitörün jelatinler üstündeki tüm ürünleri kablo tutucu plastikleri bile duruyor hiçbirini atmadım.

Fakat bana fatura göndermemişler sistemden görebilirler değil mi? sitede alışveriş bilgileri duruyor ve mail olarak gelmişti.

Geri