Hocam ben de sizinle aynı durumdayım, çok güzel sistem bileşenlerim var. Ekran kartı olarak Tuf 5060 Ti aldım fakat gözüm bu PNY modelinde hâlâ. Markanın tepe modeli olmasa güvenemezdim ancak tepe modeli. Hatta en iyi 5070 Ti modellerinden biri. Uzun ömürlü olur mu konusunda ise kesin bir şey denilemez fakat markanın önceki modellerinin Reddit yorumlarına bakmak gerek. Bu paraya ben bu riski alırdım kısaca. Bazı global facebook sayfaları yorumlarında PNY marka GPU mu alınır tarzında dalga geçiyorlardı fakat hangi modelini kullanıp böyle yaptılar bilinmez. Markanın en giriş seviyesi ürününü alıp afedersiniz b*klamak en kolayı. Asus'a, MSI'ya gelince bir dünya para bağlarlar, PNY'ye gelince giriş seviyesindeki modeli alıp b*k atarlar.Teşekkür ederim hocam. Globale yazsan bile yurt dışından gelen 0 ürün için gümrükten para vermek gerekiyor. Pahalıya patlıyor. Şu an elimde 47k var. Gidip bir modele hepsini basmak istemiyorum. Eğer dedikleri kadar kaliteli ise Düşünmeden alınır. Ayrıca benim için uzun vadede nasıl götüreceği çok önemli. 2. el piyasası çok önemli. Bu benim yüksek ihtimalle son ekran kartım olacak. Çübkü sistemi son sürüm olarak kurdum bütün parçaları 2024 yılında çıkmış ürünler. Kart olarak bir ürün alıp artık kapatmak istiyorum alımları. Bu ürün alınıp uzun yıllar kullanılır mı ? 1 sene sonra silikon kalitesinden tutun thermal padler cortlar mı benim için bunlar çok önemli. Bunları merak ediyorum. Elinizde veriler var mı ?
Yine de kendi araştırmanızı yapın hocam, markaya modele kefil olamam çünkü ben de seneler sonra PC toplayabildim ve PNY ile hiçbir işim olmadı. Fiyatı itibariyle çok cazip.