PNY RTX 5070 Ti 38.499 TL Tepe Model

Teşekkür ederim hocam. Globale yazsan bile yurt dışından gelen 0 ürün için gümrükten para vermek gerekiyor. Pahalıya patlıyor. Şu an elimde 47k var. Gidip bir modele hepsini basmak istemiyorum. Eğer dedikleri kadar kaliteli ise Düşünmeden alınır. Ayrıca benim için uzun vadede nasıl götüreceği çok önemli. 2. el piyasası çok önemli. Bu benim yüksek ihtimalle son ekran kartım olacak. Çübkü sistemi son sürüm olarak kurdum bütün parçaları 2024 yılında çıkmış ürünler. Kart olarak bir ürün alıp artık kapatmak istiyorum alımları. Bu ürün alınıp uzun yıllar kullanılır mı ? 1 sene sonra silikon kalitesinden tutun thermal padler cortlar mı benim için bunlar çok önemli. Bunları merak ediyorum. Elinizde veriler var mı ?
Hocam ben de sizinle aynı durumdayım, çok güzel sistem bileşenlerim var. Ekran kartı olarak Tuf 5060 Ti aldım fakat gözüm bu PNY modelinde hâlâ. Markanın tepe modeli olmasa güvenemezdim ancak tepe modeli. Hatta en iyi 5070 Ti modellerinden biri. Uzun ömürlü olur mu konusunda ise kesin bir şey denilemez fakat markanın önceki modellerinin Reddit yorumlarına bakmak gerek. Bu paraya ben bu riski alırdım kısaca. Bazı global facebook sayfaları yorumlarında PNY marka GPU mu alınır tarzında dalga geçiyorlardı fakat hangi modelini kullanıp böyle yaptılar bilinmez. Markanın en giriş seviyesi ürününü alıp afedersiniz b*klamak en kolayı. Asus'a, MSI'ya gelince bir dünya para bağlarlar, PNY'ye gelince giriş seviyesindeki modeli alıp b*k atarlar.

Yine de kendi araştırmanızı yapın hocam, markaya modele kefil olamam çünkü ben de seneler sonra PC toplayabildim ve PNY ile hiçbir işim olmadı. Fiyatı itibariyle çok cazip.

Hocam ben de sizinle aynı durumdayım, çok güzel sistem bileşenlerim var. Ekran kartı olarak Tuf 5060 Ti aldım fakat gözüm bu PNY modelinde hâlâ. Markanın tepe modeli olmasa güvenemezdim ancak tepe modeli. Hatta en iyi 5070 Ti modellerinden biri. Uzun ömürlü olur mu konusunda ise kesin bir şey denilemez fakat markanın önceki modellerinin Reddit yorumlarına bakmak gerek. Bu paraya ben bu riski alırdım kısaca. Bazı global facebook sayfaları yorumlarında PNY marka GPU mu alınır tarzında dalga geçiyorlardı fakat hangi modelini kullanıp böyle yaptılar bilinmez. Markanın en giriş seviyesi ürününü alıp afedersiniz b*klamak en kolayı. Asus'a, MSI'ya gelince bir dünya para bağlarlar, PNY'ye gelince giriş seviyesindeki modeli alıp b*k atarlar.

Yine de kendi araştırmanızı yapın hocam, markaya modele kefil olamam çünkü ben de seneler sonra PC toplayabildim ve PNY ile hiçbir işim olmadı. Fiyatı itibariyle çok cazip.
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim. Çok iyi araştırmak gerekiyor. Ayrıca Asus prime ve Msi ventusa para bağlayıp bu ürüne bok atanlara ben arka tarafımla gülerim. Ha asus prime ve msi ventus tarzı kartlara 50-55k verip gamerock bile boklayanlar var. Neymiş palitmiş. Cidden fanboylar yüzünden doğru bilgiye bile ulaşamıyoruz. Palitin hepsinden önce GPU üreten tepe bir model oldugunu bilmezler. Giderler ROG olana 70k bayılırlar.

Şaka yapıyorsun sen. Cidden isim değişikliğine gitmiş şimdi kutusunda gördüm. Bu ürünün eksiklerini sayayim o zaman sana. Hotspot sensörü yok bunda. Ayrıca bu ürünün thermal pedleri PTM7950 değil. Ben kısa süre önce gamerock almıştım. 1. gelen ürün teşhirdi , geri yolladım 2. gelen üründe bozuk çıktı. Satıcı adınıda vereyim gamegaraj. Para iadem geldi. 47k vermiştim gamerock olana. Acaba diyorum bunu alsammı o zaman. 38.5k çok iyi fiyat. Ama ben tak çalıştır uzun vade kullanmak istiyorum. Acaba alınır mı veri var mı elinizde hocam. Yardımcı olursanız sevinirim.
kardeşim xlr8 2 dönem kullandım çok güzel ürün fan sesi olsun cw sorunu yaşamadım soğutması da 2 sene boyunca performans kaybı yaşatmadı devamını bilmiyorum ürün değiştirdim. Düşünmeden alabilirsiniz ama satıcı sinerji işte gamegaraj sinerji böle firmalarla garanti süreci kötü diyorlar .

Rica ederim hocam. Mesela geçtiğimiz günlerde Inno3D 5070 Ti modeli 36 bin küsür liraya satıldı. O kartta hiç güvenim yok ve almadım zaten. Ancak Inno3D üst segment 5070 Ti üretsin hiç düşünmeden alırım. Asus, MSI ya da Gigabyte'ın giriş seviyesini alacağıma, reklama dehşetengiz para yatırmayan PNY'nin, Inno3D'nin, Zotac'ın premium kartlarını alırım.

Bunlara ek iç tasarım olarak kartların ağababası vanguarda çok benziyor. Vapor chamber özelliğide varmış. Tek tek özelliklerini okuyunca bu fiyata resmen beleş görünüyor. Ayrıca 30 ve 40 serilerinin tepe modellerinide okudum. Hiçkimse olumsuz yorum yazmamış reddite. Yani o forumlardaki insanların ortak paydada birleştiği nokta şu. Oyun oynayacaksan en düşük fiyatlısını al geç kafasındalar.

Ekler

• pny.webp
    pny.webp
    506 KB · Hit: 40
  • vanguard.webp
    vanguard.webp
    549.7 KB · Hit: 40
Bunlara ek iç tasarım olarak kartların ağababası vanguarda çok benziyor. Vapor chamber özelliğide varmış. Tek tek özelliklerini okuyunca bu fiyata resmen beleş görünüyor. Ayrıca 30 ve 40 serilerinin tepe modellerinide okudum. Hiçkimse olumsuz yorum yazmamış reddite. Yani o forumlardaki insanların ortak paydada birleştiği nokta şu. Oyun oynayacaksan en düşük fiyatlısını al geç kafasındalar.
Evet msi 5000 serisinde çok önde soğutmada fiyat olarak 38500 müq fiyat :)

kardeşim xlr8 2 dönem kullandım çok güzel ürün fan sesi olsun cw sorunu yaşamadım soğutması da 2 sene boyunca performans kaybı yaşatmadı devamını bilmiyorum ürün değiştirdim. Düşünmeden alabilirsiniz ama satıcı sinerji işte gamegaraj sinerji böle firmalarla garanti süreci kötü diyorlar .
xlr8 zaten şu an ki tepe modelinin aynısı. Düz rgb li ve triple fanlı modellerin fazla ısınma şikayetlerinden ötürü adamlar tepe modelinde ciddi anlamda yeniliğe gitmiş görünüyorlar. 2 seneden sonra thermal değerler azda olsa düşse sıkıntı yok. Garantisi bitince zaten içini açıp pedlerini yeniler devam ederim. Fakat kafama takılan şeyler işte uzun vadede götürürmüydü sen de eski tepe modeli kullanıcısısın ve memnun kaldığını söylüyorsun. Bu gidişle bu ürünü alacağım gibi görünüyor. 1 hafta içerisinde 2 kere gamerock iade ettim artık bu süreçlerden midem bulandı açıkçası. Bundada sorun yaşarsam gerçekten iyice midem bulanacak bu süreçten. Değerli yorumun içinde teşekkür ederim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Evet msi 5000 serisinde çok önde soğutmada fiyat olarak 38500 müq fiyat :)
Şu an kullandığınız kart ve model ne hocam ?

Hocam soğutmasından ziyade belleklerine, sigortalarına, VRM'lerine vs bakın isterseniz. Vanguard ile nasıl karşılaştırırsınız bilmiyorum ancak belki Chatgpt işinizi görür.

xlr8 zaten şu an ki tepe modelinin aynısı. Düz rgb li ve triple fanlı modellerin fazla ısınma şikayetlerinden ötürü adamlar tepe modelinde ciddi anlamda yeniliğe gitmiş görünüyorlar. 2 seneden sonra thermal değerler azda olsa düşse sıkıntı yok. Garantisi bitince zaten içini açıp pedlerini yeniler devam ederim. Fakat kafama takılan şeyler işte uzun vadede götürürmüydü sen de eski tepe modeli kullanıcısısın ve memnun kaldığını söylüyorsun. Bu gidişle bu ürünü alacağım gibi görünüyor. 1 hafta içerisinde 2 kere gamerock iade ettim artık bu süreçlerden midem bulandı açıkçası. Bundada sorun yaşarsam gerçekten iyice midem bulanacak bu süreçten. Değerli yorumun içinde teşekkür ederim.

Ben 2000 serisinde rog harici kart almıyordum takıntılıydım Cw belasıyla tanıştım gaming trio rog modellerinde çok karşılaştım nefret ettim. Aklımda hep gamerock almak vardı ama nasip olmadı. Genelde pny yıllardır bildiğim marka şirketlere gpu üretiyor zaten ne sorun olabilir dedim aldım ve çok memnun kaldım. Hiç üzmedi fiyat performans fan sesi yalpa sesi cv yaşamadım. Güzelde oc oluyordular . + 5000 serisinde gamerockların sık sık okudum fan sesi gainward modellerinde de öyle. PNY takipteydim hep bu fiyata yani bilmiyorum gpu saat hızlarını da ciddi anlamda arttırmışlar çok iddalı kart olmuş. Bu fiyata bu ürün varken yani rog suprim vanguard tarzı kart skalasında bir kart gidip de fazla para vermenin anlamı yok. Tek korkum saat hızları yükseltilmiş güç cok çekiyor CV sorunu çıkar mı :D

ben en son 4070ti xlr8 i sattım 5000 serisinde 2 kart denedim fiyatlar düşmeye başlayınca iade ettim 5070ti trio ve tuf asus da cv cıktı. Trioyu da 50k ya almıştım iade edip beklemeye başladım şuanda bu karta bende bakıyorum uzun uzun 2 3 gündür :)

Ben 2000 serisinde rog harici kart almıyordum takıntılıydım Cw belasıyla tanıştım gaming trio rog modellerinde çok karşılaştım nefret ettim. Aklımda hep gamerock almak vardı ama nasip olmadı. Genelde pny yıllardır bildiğim marka şirketlere gpu üretiyor zaten ne sorun olabilir dedim aldım ve çok memnun kaldım. Hiç üzmedi fiyat performans fan sesi yalpa sesi cv yaşamadım. Güzelde oc oluyordular . + 5000 serisinde gamerockların sık sık okudum fan sesi gainward modellerinde de öyle. PNY takipteydim hep bu fiyata yani bilmiyorum gpu saat hızlarını da ciddi anlamda arttırmışlar çok iddalı kart olmuş. Bu fiyata bu ürün varken yani rog suprim vanguard tarzı kart skalasında bir kart gidip de fazla para vermenin anlamı yok. Tek korkum saat hızları yükseltilmiş güç cok çekiyor CV sorunu çıkar mı :D

ben en son 4070ti xlr8 i sattım 5000 serisinde 2 kart denedim fiyatlar düşmeye başlayınca iade ettim 5070ti trio ve tuf asus da cv cıktı. Trioyu da 50k ya almıştım iade edip beklemeye başladım şuanda bu karta bende bakıyorum uzun uzun 2 3 gündür :)
Hocam aynı kaderi paylaşıyoruz resmen. Aynı şeyleri yaşayıp bende bekleme aşamasına geçtim. Örneği geçen hafta , 2 kere gamerock iade ettim. 1. Teşhir ürünü 2. Gelen bozuk görüntü vermedi. Midem bulandı resmen. Bu kadar sıkıntı arasında bende 2-3 gündür bu karta taktım. Ama yetersiz veri yoktu ve az önce arkadaşın @pcbuilder önerisi ile chatgpt ye sordum. Yanıtları sizinle paylaşıyorum. Chatin hangi kaynaklardan baktığınada atıyorum sizlere

Ekler

• IMG_0990.webp
    IMG_0990.webp
    167.4 KB · Hit: 44
  • IMG_0992.webp
    IMG_0992.webp
    100.7 KB · Hit: 46
  • IMG_0993.webp
    IMG_0993.webp
    44.7 KB · Hit: 45
Gerekli cevabı vermiş yabayzeka. Fiyat farkı bariz ortada

ben de colorful ile bu pny arasında kaldım hangisi daha iyi acaba. pnynin fanları neredeyse dönmüyor zaten 1000rpm minimum diye biliyorum

Ekler

• 1753223956912.webp
    1753223956912.webp
    89.4 KB · Hit: 32
Geri