Neler Yeni

Öneri POCO F5 Alınır mı? Aldım, deneyimlerimi aktarmak istiyorum:

Hibb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Yasin Sivri
Sevgili Donanım Arşivi Forum ahalisi,
Size bugün, yakın zamanda aldığım Xiaomi POCO F5 isimli telefonu, kendi deneyimlerimi aktararak, size alınıp alınmayacağını anlatmak istiyorum.
Öncelikle, telefonu 15.200₺'ye aldım. Telefonu kutudan çıkardıktan sonra sim kartımı takmak için sim kartı iğnesini aradım, bulamadım. Ardından sim kartı girişini bir toplu iğneyle zorladım ve hafiften zarar verdim. Sakın sim kartı girişini iğneyle filan zorlamayın, sim kartı girişi, sim kartı iğnesiyle bile zor açılıyor. Sonra neyse baktım zaten kutuda bana sim kartı iğnesini vermişler. Biraz acemiliğimize geldi.
Her neyse telefona ait tüm donanımları tamamladım ve telefonu açtım. Telefonu ilk açtığımda ekran, otomatik olarak 60 Hz ayarındaydı 120'ye çektim. İlk bakışta hiçbir şey anlamasanız bile sonradan 60 Hz bir telefonla karşılaştırdığınızda farkı görüyorsunuz.
Gelelim işlemci performasına,
Ben eski telefonumda çok oyun oynayan bir insan değildim. Bu telefonla birlikte Clash Royale (CR), Clash Of Clans (COC), Dream Leauge Soccer (DLS), GTA Sa oyunlarında deneyim yaşadım. Öncelikle CR ve COC oyunları gayet hızlı açıyor, oynanışta sıkıntı yaratmıyor. GTA Sa oyununda ise aynı şekilde sıkıntı yaratmıyor, oynarken telefon pek de çok ısınmıyor. Fakat DLS oyununa geldiğimizde oyunu oynarken ufak tefek, donmalar yaşıyorum. Donmalardan kastım oyunu oynarken bir anda milisaniyeler sürecek kadar dönüyor ve devam ediyor ve bu oyun içerisinde pek çok kez tekrar ediyor. Tahminim bu sorunun Donanımsal değil daha çok yazılımsal olduğundan yana. Çünkü bu karar güçlü bir işlemcinin (Snapdragon 7+ Gen 2) sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar hiç Pubg Mobile oynamadım fakat Pubg'nin bu telefonda 90 FPS'e kadar desteği var ve yine telefonun Pubg'de rahatça 90 FPS alabileceğine eminim. Bunların dışında Asphalt 9 oyununda kısa süreliğine denedim (sonra sarmadı sildim.) hiçbir sorun, performans kaybı göremedim. Yani işlemciden, performansından gayet memnunum.
Gelelim kamera kısmına, bu telefonu almadan önce kamerasına o kadar laf edildi ki kamera çamur gibi bir görüntü verecek sandım. Ama kamera'dan elde ettiğim görüntüler asla kötü değildi. Bana sorarsanız kamera'dan çok anlamam bulursam 2 manzara, lazımsa iki evrak vs. fotoğrafı çekerim. Yani ortalama bir kullanıcı için gayet iyi bir kamerası var. Sosyal medya ile ilgilenen, sürekli paylaşım yapan biri iseniz bu telefonu kamerası için tercih etmemelisiniz.
Sosyal medya kısmındaysa ben yalnızca Twitter kullanırım. Twitter'da herhangi bir sıkıntı yaratmadı, gayet güzel. Ben memnunum.
Gelelim bataryaya, batarya konusunda başarılı sayılabilecek bir telefon. Örnek olarak bugün 9 saat kadar dışarıdaydım zaman zaman telefonda oyun oynadığım da oldu ve 9 saate %72'den %25'e geldi. Telefon durduğu yerden kolay kolay şarj yemiyor. Akşam %76 ile bıraktığım telefon sabah uyandığımda %72'di. Aynı zamanda telefonda her zaman açık ekran seçeneği aktifti. Hızlı şarj konusunda ise telefonun kutusuyla birlikte gelen 67W şarj adaptörüyle şarj kablosu var. Telefonu şarj etmesi 40-50 dk arasında tamamlanıyor. Ben genelde %82-%85 olunca şarjdan çıkarıyorum. Ama şunu da söylemeliyim ki batarya konusunda AŞIRI başarılı bir telefon değil. Ortalama. Bataryaya puanım 10 üzerinden 6 veya 7 olurdu.
Telefonun ısınması konusunda
Telefon şarj olurken ısınıyor.
Eğer güneşin altında filan değilseniz de kolay kolay ısınmıyor.
Ve son olarak düşüncelerim
Telefon premium hissiyatını vermese de fiyatında göre gayet güzel bir telefon. Aynı zamanda orta seviye kullanıcının taleplerini rahatlıkla karşılayabilecek bir telefon. Bana sorarsanız
Telefona puanım 10 üzerinden 7
Fiyatına göre ise 10 üzerinden 9.5
Eğer telefon almak için bütçeniz 16000 civarındaysa telefonu almanızı öneririm. Ama fiyat 17000 TL'yi geçerse asla almayın.
Eğer forumumuzda POCO F5 almak isteyen varsa ve yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Exdcedy

80+
Sevgili Donanım Arşivi Forum ahalisi,
Size bugün, yakın zamanda aldığım Xiaomi POCO F5 isimli telefonu, kendi deneyimlerimi aktararak, size alınıp alınmayacağını anlatmak istiyorum.
Öncelikle, telefonu 15.200₺'ye aldım. Telefonu kutudan çıkardıktan sonra sim kartımı takmak için sim kartı iğnesini aradım, bulamadım. Ardından sim kartı girişini bir toplu iğneyle zorladım ve hafiften zarar verdim. Sakın sim kartı girişini iğneyle filan zorlamayın, sim kartı girişi, sim kartı iğnesiyle bile zor açılıyor. Sonra neyse baktım zaten kutuda bana sim kartı iğnesini vermişler. Biraz acemiliğimize geldi.
Her neyse telefona ait tüm donanımları tamamladım ve telefonu açtım. Telefonu ilk açtığımda ekran, otomatik olarak 60 Hz ayarındaydı 120'ye çektim. İlk bakışta hiçbir şey anlamasanız bile sonradan 60 Hz bir telefonla karşılaştırdığınızda farkı görüyorsunuz.
Gelelim işlemci performasına,
Ben eski telefonumda çok oyun oynayan bir insan değildim. Bu telefonla birlikte Clash Royale (CR), Clash Of Clans (COC), Dream Leauge Soccer (DLS), GTA Sa oyunlarında deneyim yaşadım. Öncelikle CR ve COC oyunları gayet hızlı açıyor, oynanışta sıkıntı yaratmıyor. GTA Sa oyununda ise aynı şekilde sıkıntı yaratmıyor, oynarken telefon pek de çok ısınmıyor. Fakat DLS oyununa geldiğimizde oyunu oynarken ufak tefek, donmalar yaşıyorum. Donmalardan kastım oyunu oynarken bir anda milisaniyeler sürecek kadar dönüyor ve devam ediyor ve bu oyun içerisinde pek çok kez tekrar ediyor. Tahminim bu sorunun Donanımsal değil daha çok yazılımsal olduğundan yana. Çünkü bu karar güçlü bir işlemcinin (Snapdragon 7+ Gen 2) sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar hiç PUBG Mobile oynamadım fakat PUBG'nin bu telefonda 90 FPS'e kadar desteği var ve yine telefonun PUBG'de rahatça 90 FPS alabileceğine eminim. Bunların dışında Asphalt 9 oyununda kısa süreliğine denedim (sonra sarmadı sildim.) hiçbir sorun, performans kaybı göremedim. Yani işlemciden, performansından gayet memnunum.
Gelelim kamera kısmına, bu telefonu almadan önce kamerasına o kadar laf edildi ki kamera çamur gibi bir görüntü verecek sandım. Ama kamera'dan elde ettiğim görüntüler asla kötü değildi. Bana sorarsanız kamera'dan çok anlamam bulursam 2 manzara, lazımsa iki evrak vs. fotoğrafı çekerim. Yani ortalama bir kullanıcı için gayet iyi bir kamerası var. Sosyal medya ile ilgilenen, sürekli paylaşım yapan biri iseniz bu telefonu kamerası için tercih etmemelisiniz.
Sosyal medya kısmındaysa ben yalnızca Twitter kullanırım. Twitter'da herhangi bir sıkıntı yaratmadı, gayet güzel. Ben memnunum.
Gelelim bataryaya, batarya konusunda başarılı sayılabilecek bir telefon. Örnek olarak bugün 9 saat kadar dışarıdaydım zaman zaman telefonda oyun oynadığım da oldu ve 9 saate %72'den %25'e geldi. Telefon durduğu yerden kolay kolay şarj yemiyor. Akşam %76 ile bıraktığım telefon sabah uyandığımda %72'di. Aynı zamanda telefonda her zaman açık ekran seçeneği aktifti. Hızlı şarj konusunda ise telefonun kutusuyla birlikte gelen 67W şarj adaptörüyle şarj kablosu var. Telefonu şarj etmesi 40-50 dk arasında tamamlanıyor. Ben genelde %82-%85 olunca şarjdan çıkarıyorum. Ama şunu da söylemeliyim ki batarya konusunda AŞIRI başarılı bir telefon değil. Ortalama. Bataryaya puanım 10 üzerinden 6 veya 7 olurdu.
Telefonun ısınması konusunda
Telefon şarj olurken ısınıyor.
Eğer güneşin altında filan değilseniz de kolay kolay ısınmıyor.
Ve son olarak düşüncelerim
Telefon premium hissiyatını vermese de fiyatında göre gayet güzel bir telefon. Aynı zamanda orta seviye kullanıcının taleplerini rahatlıkla karşılayabilecek bir telefon. Bana sorarsanız
Telefona puanım 10 üzerinden 7
Fiyatına göre ise 10 üzerinden 9.5
Eğer telefon almak için bütçeniz 16000 civarındaysa telefonu almanızı öneririm. Ama fiyat 17000 TL'yi geçerse asla almayın.
Eğer forumumuzda POCO F5 almak isteyen varsa ve yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Oynadıgin en agir oyun neydi ve telelfon kaç derece oldu

Top Bottom