Neler Yeni

Polislikte OBP kullanılıyormu

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
Arkadaşlar polislik için 250ham puan istiyorlar ama girebilmek için 280 flan yapmam lazım OBP kullanılıyormu misal 240 ham puan yapan kişi OBP ile 280 e çıktı bu evleniyor okey peki 255 ham puan yapan kişi üzerine obp si ekleniyor mu

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Yok hocam ham demek obp eklenmemiş hali demek
Yani sınavda ham 280 puan almanız lazım
Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,341
İsim
kadir
Obp falan eklenmemiş halini baz alıyor yani listedeki en soldaki puan üstüne herhangi bir puan eklenmiyor. Ham puan adı üstünde.
Geçen yıl 267 ile çağrılmadım, bu yıl en kötü 275-280=50 net yapman lazım. 10 katı kuralı var bildiğin üzere.

cnbskya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Halim Can Başkaya

Polislik Sınavında OBP Kullanımı​

Polislik sınavında OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) kullanılmamaktadır. Adayların Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) veya Polis Akademisi'ne giriş puanı, yalnızca sınavda aldıkları ham puana göre belirlenir.

Örnek:
  • 240 ham puan alan ve OBP ile 280'e çıkan bir aday, PMYO veya Polis Akademisi'ne giremez.
  • 255 ham puan alan ve OBP'si de yüksek olan bir adayın puanı 255 olarak değerlendirilir.

Peki OBP ne işe yarar?

OBP, lisedeki başarınızın bir göstergesidir ve bazı durumlarda size avantaj sağlayabilir. Örneğin, kontenjanlar dolduktan sonra yedek adayların sıralanmasında OBP kullanılır.

OBP'nin polislik sınavında kullanılmadığı durumlara ek olarak:
  • Puan eşitliği halinde OBP'ye bakılır.
  • Bazı özel şartlarda (şehit veya gazi çocuğu, engellilik vb.) OBP'den ek puan alınabilir.

Özetle:
  • Polislik sınavında OBP kullanılmamaktadır.
  • Adayların puanı yalnızca sınavda aldıkları ham puana göre belirlenir.
  • OBP, yedek adayların sıralanmasında ve bazı özel şartlarda avantaj sağlayabilir.

Daha fazla bilgi için:

Unutmayın: Polislik sınavında başarılı olabilmek için sadece ham puanınızın yeterli olması değil, kontenjmana da girmeniz gerekir. Bu nedenle, hedefinizden biraz daha yüksek bir puan almaya çalışmanız tavsiye edilir.

Kısa bir AI sorgusu ile bütün cevapları bulabilirsin :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Polislik Sınavında OBP Kullanımı​

Polislik sınavında OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) kullanılmamaktadır. Adayların Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) veya Polis Akademisi'ne giriş puanı, yalnızca sınavda aldıkları ham puana göre belirlenir.

Örnek:
  • 240 ham puan alan ve OBP ile 280'e çıkan bir aday, PMYO veya Polis Akademisi'ne giremez.
  • 255 ham puan alan ve OBP'si de yüksek olan bir adayın puanı 255 olarak değerlendirilir.

Peki OBP ne işe yarar?

OBP, lisedeki başarınızın bir göstergesidir ve bazı durumlarda size avantaj sağlayabilir. Örneğin, kontenjanlar dolduktan sonra yedek adayların sıralanmasında OBP kullanılır.

OBP'nin polislik sınavında kullanılmadığı durumlara ek olarak:
  • Puan eşitliği halinde OBP'ye bakılır.
  • Bazı özel şartlarda (şehit veya gazi çocuğu, engellilik vb.) OBP'den ek puan alınabilir.

Özetle:
  • Polislik sınavında OBP kullanılmamaktadır.
  • Adayların puanı yalnızca sınavda aldıkları ham puana göre belirlenir.
  • OBP, yedek adayların sıralanmasında ve bazı özel şartlarda avantaj sağlayabilir.

Daha fazla bilgi için:

Unutmayın: Polislik sınavında başarılı olabilmek için sadece ham puanınızın yeterli olması değil, kontenjmana da girmeniz gerekir. Bu nedenle, hedefinizden biraz daha yüksek bir puan almaya çalışmanız tavsiye edilir.

Kısa bir AI sorgusu ile bütün cevapları bulabilirsin :)
4 ay kaldı be hocam 25-30 net yapıyorum toplam tyt keşke çalışsaydim bu saatten sonrada olabilecek gibi değil

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Dahası  
Reaksiyon skoru
578
İsim
Paşadöner
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olur hocam niye olmasın
Hocam çalışmayı bilmiyorum ve odak probelemim var misal fazla test kitabı olunca kadam karışıyor video izlerken kafam karışıyor oyüzden koçluk almak istiyorum sizce yararı olurmu

emir147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
673
İsim
Emir Acar
Hocam çalışmayı bilmiyorum ve odak probelemim var misal fazla test kitabı olunca kadam karışıyor video izlerken kafam karışıyor oyüzden koçluk almak istiyorum sizce yararı olurmu
Yararı olabilir. Hem sana program verirler hem de takip ederlerse çalışman daha iyi olabilir hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,133
Üyeler
161,663
Son üye
terminator333
Top Bottom