Neler Yeni

Pop! OS vs Zorin OS vs endeavour OS

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
baran daşdemir
Merhaba arkadaşlar yarın bilgisayarıma Linux kuracağım.

Sistem özelliklerimi belirtmem gerekirse 1TB M.2 SSD 500 GB M.2 SSD Intel i7 14700HX 4060 ve 32 GB RAM var.
3 4 gündür forumları geziyorum ve bu 3 dağıtım arasında kararsız kaldım.
Öncellikle ben bir yazılım mühendisliği okuyorum ve kendimi mobil developer olarak geliştirmek istiyorum. Tabii Java ve Kotlin öğreniyorum ve Android Studio IDE'sini kullanıyorum.

Bilgisayarımın 1TB bölümüne okul işlerimi halletmek için ve Linux'a kurulamayan oyunları halletmek için Windows 11 kuracağım. Ve diğer kalan 500 GB SSD'ye Linux kuracağım şu ana kadar bana en çok ağır basan pop! OS oldu çünkü Kali Linux parrot OS ve Ubuntu kullandığımdan debiana aşinalığım var.
Ama forumlarda bolca OpenSUSE Arch ve Fedora öneren oldu. OpenSUSE tercih etmeme sebebim diğer Debian Arch ve Fedora'ya göre kullanıcısının daha az olması.
Arch konusunda da endeavour hariç kurulumunda sıkıntı yaşatabilir olmasından korkuyorum. Ve sürekli güncelleme alıyor ve Android Studio veya diğer yazılım programlarımı sabah kullanamamdan korkuyorum.
Fedora konusunda ise nötrüm.
Zorin OS fena değil ama ücretli sürümü olması ondan soğuttu ama Mac kullanıyormuş hissiyatı verdiği içinde güzel hissettiriyor.
Velhasılı kelam bu 3Ü arasında kaldım. Ama bana ağır basan pop! OS hem Ubuntu tabanlı yani debian/ubuntu ailesinden ama yine de kullananların fikirlerini almak istedim hem de sormak istedim düşüncelerinizi.
Linux ve Windows'u ayrı ayrı disklere kurmamın sebebi ise Windows güncellemesinde Linux'un bozulmasından korkuyorum. Ama Dual botta sorun çıkartır mı bunu da sormak istiyorum.
Siz olsanız 3Ü arasında neyi seçerdiniz.
Kabaca yukarıda bahsettiğim gibi günlük işler ve özellikle yazılım konusunda Linux'u kullanacağım Android Studio özellikle ve NetBeans Eclipse gibi IDE'ler kuracağım ve VS Code çalışacağım Windows'a sadece oyun oynamak için girebilirim (kurduğum Linux distrosunda çalışan oyunları da zaten Linux'da oynamak istiyorum sistem verimliliği için).

Sizin önerileriniz nedir? Hangisi daha iyidir? Bir yazılımcı için? Ve kullananların deneyimini alabilir miyim?

Top Bottom