Bi ara hesaplamıştım. Belli bir bütçeye kadar hazır, sonrası için tek tek toplamak mantıklı idi. Ben hesapladığımda 30 35 falandı, şimdi de 35 40 olsun.
En mantıklısı ikinci el almak ekran kartını. 10k bandında 6800xt çok rahat bulunuyor. Çok benzer performanslar veriyorlar. 19k buna vereceğime ikinci el 6800xt alırım. Bozulursa bir tane daha alırım onu kullanırım
En mantıklısı ikinci el almak ekran kartını. 10k bandında 6800xt çok rahat bulunuyor. Çok benzer performanslar veriyorlar. 19k buna vereceğime ikinci el 6800xt alırım. Bozulursa bir tane daha alırım onu kullanırım
7-8 ay önce arkadaşım xtx 6800xt aldı 10bin liraya, aldığında hiçbir sorun yoktu şimdi görüntü gelmiyor yandı 10bin lirası 3-4 farklı tamirciye götürdü yapamamış hiçbiri. İkinci elde fiyatlar çok uyguna geliyor ancak bir sorun çıkarsa geçmiş olsun üstüne bir soğuk su içilir.
Red Devil iyidir, iyidir de. Hellhound da ayrı iyidir. 7800xt 50-60 derecede kullanıyorum 4k'da. Saatlerce %100 kullanıldığı hâlde 60'ı geçmiyor. Bellekler de 70 derece civarında.
Dostum tüm parçaları seç sepetine at. İndirime girmesini bekle. Seçtiğin parçaların hiçbiri giriş seviye olmasın ona dikkat et. Hazır sistemler ekran kartı ve işlemci odaklı. Anakart yükseltmek istesen sana yüksek fiyattan kitleyebiliyorlar. Kesinlikle ayrı ayrı seçtiğin parçalarla sistem toplamak daha mantıklı. Ayrıca hazır sistem yapanlar kablolama nedir onu bile bilmiyorlar. Şöyle söyleyeyim. Ekran kartından kaç güç çıkışı yaptıkları bile önemli. Parçaları bul al sonra güvendiğin kaliteli bir bilgisayarcıda sistemi topla