- Reaksiyon skoru
- 228
Overclock u test ederken ne LinX de ne OCCT(2saat) de hata almıyorum ama prime95e gelince sıcaklık 100e vurup sistem kitleniyor neden sadece prime95de hata veriyor
1330Kaç V verdin?
prime95 hariç bütün stress testlerini başarıyla tamamlıyorKaç V verdin?
Soğutucun nedir peki?1330
Post automatically merged:
prime95 hariç bütün stress testlerini başarıyla tamamlıyor
coolermaster liquid ml240l v2 ama kasam aşırı derecede serin araba fanı takılı kasamdaSoğutucun nedir peki?
5.1 GHz demek ki fazla geldi. 5 GHz yapıp voltajı biraz düşürmen lazım. Prime95 Small FFTs en ağır testtir. Onda sıkıntı olmazsa asla sıkıntı olmaz.coolermaster liquid ml240l v2 ama kasam aşırı derecede serin araba fanı takılı kasamda
voltaj ve frekansta sorun yok evet occt lix ve avx ile test ettim sorun çıkmadı prime 95de çıktı sadece bende şimdi prime95i mi baz almalıyımLinX ve OCCT ile non-AVX test ediyorsun herhalde. 240mm ne kadar kurtarır tartışılır, 9900K'yı da kurtarmıyordu yüksek overclocklarda. Başta 1.1-1.2V gibi düşük voltajlarla başla istersen, sonra gidişata göre voltaj ve frekans arttırırsın.
Anladım teşekkürler prime95i baz alarak değerleri tekrar düzenleyeceğimSorun var demek ki. Evet, Prime95 Small FFTs tseti güvenebileceğin tek test olsun. Diğer testlerde neden sorun çıkmadığını da ilk cümlemde belirttim.
Prime95'de ısınıyorsa onu baz almalısın. Voltaj'ı kademe kademe düşürüp en doğru olanı bulana kadar small ffts'de torture teste sokmalısın. Bide macun durumun nasıl?voltaj ve frekansta sorun yok evet occt lix ve avx ile test ettim sorun çıkmadı prime 95de çıktı sadece bende şimdi prime95i mi baz almalıyım
macunu daha yeni sürüldü noctua nın kaliteli bir macunPrime95'de ısınıyorsa onu baz almalısın. Voltaj'ı kademe kademe düşürüp en doğru olanı bulana kadar small ffts'de torture teste sokmalısın. Bide macun durumun nasıl?
O halde bence tek sorun yüksek voltaj diyorum. Denedikten sonra durumu haberdar et.macunu daha yeni sürüldü noctua nın kaliteli bir macun