Çözüldü✓ RASTGELE GERÇEKLEŞEN KERNEL 41 (63) HATASI

dosyaları .txt formatına çevirip chatgptye yüklemiştim ama öncesinde uzun bir bilgisayar donanım konuşması olduğu için o chat özelinde ne yapacağını biliyordu. belki bir fikir verir. bu hatanın sebebini tespit etmek çok zor. her parça birbiriyle ilgili hata veriyor. mesela ben bu konuyu okuyana kadar genelde ram ile ilgili hatalar alıyordum ama anakart işi de mantıklı gelmeye başladı.

hata 4-5 gün yoğun pc kullanımında, rastgele bir anda pcnin 10 sn kadar donması ve kendine reset atması şeklinde gerçekleşiyor. bu durumu teknik serviste simüle edebileceklerine inanmıyorum. kartı yollasam dahi sorun tespit edemeyeceklerdir. biraz zamana yayacağım ama iyice ram profillerini ve ayarlarını test ettikten sonra durumu bildireceğim. internette bu sorunu yaşayan gerçekten çok insan var hatta ddr5 + amd sistem kullanıp da benzer sorun yaşamayan yok gibi görünüyor. o kadar fazla yardım forumu var ki şok olmuştum. bazıları psu bazıları ram değişerek çözmüş. siz de anakart değişerek çözmüşsünüz. çok değişik ve saçma bir durum. nedense sorunun belli gün aralıklarında gerçekleşmesi bana bir şeyin hafızasının dolması gibi geliyor. neyse ilerleyen günlerde sonuçları yazacağım. bilgisayarımda ekran kartı hariç her şey yeni yani garantileri devam ediyor. duruma göre en son çare onlara başvurmak zorunda kalacağım fakat bir hata tespit etmeleri çok zor.
Hocam aynı şekil ya bendede her şey çalışıyor bitek ekran kartı gidiyor 2 monitör kullanıyorum 1 i işlemciye bağlı mecvuren vga girişli çünkü işlemciye bağlınolan çalışmaya devam ediyor ekran kartına bağlı olan kapanıyor ama şuan baya uzun bi üsredir yaşamadım sorunu bios güncellemesi yapıp ayar çektim umarım düzelmiştir
 
asus b650m-e wifi anakart xpg adata lancer 2x16 6000 mhz ram kullanıyorum aynı sorun bende de var. öncelikle kernel power pc aniden kapanırsa alabileceğiniz bir hata. yani sizin yaşadığınız problemin sebebi bu hata değil. bu hata kodunu başka bir hata sebebiyle alıyorsunuz. C:\Windows\Minidump kısmında bilgisayarınızın hangi hatadan kapandığını görebileceğiniz metin belgeleri mevcut. ben bu belgeleri chatgpt'ye yükleyip RAM hatası olduğu sonucuna vardım ama yapay zekaya çok güvenmediğim için doğruluğu kesin değil. yaşadığım hata birebir sizinkinin aynısı. EXPO 1-2 profillerini denedim. memtest86'da ikisinde de hiçbir problem olmadı. hata 3-4 günde bir tekrarlanıyor. konuyu okuyana kadar hatanın ramden kaynaklandığını düşünüyordum çünkü xpg pek güvenmediğim bir marka. asus anakart hiç aklıma gelmemişti ama şimdi mantıklı geldi. anakart değişikliği ile çözüm sağlamanıza sevindim. benim için pek mümkün görünmüyor en kötü expo kapatıp kullanmayı deneyeceğim ama manuel bir ayarla çözülebilirse daha iyi olur. şu an expo tweaked modunu deneyeceğim. duruma göre bilgilendiririm. hata çok nadir gerçekleştiği için süreç uzayacak. tweaked modu da işe yaramazsa 5600 mhzde kullanmayı deneyeceğim. 5600 mhz üstü çok sık sorun yaşatıyormuş genelde 5600 mhz ddr5 için stabil çalışıyor diyorlar ama bakacağız. ilginç bir şekilde sizin sorununuzu anakart değişikliği çözmüş olsa da genelde XPG ram kullanan kişiler bu sorunu yaşıyor. araştırmalarıma göre aynı sorunu yaşayanların %80'i xpg ram kullanıyor. sorunun anakarttan kaynaklanabileceğini anlıyorum ama ram'den de olabileceğini düşünüyorum. bu arada konuyu çok düzenli ilerletmişsin teşekkür ederim
Bende de testlerde anakart voltajında vs hiçbir problem yok ama sistem durduk yere çöküyordu sizlerde olduğu gibi, yeni Windows flash ile attıktan sonra 5-6 ay kadar sorun olmayıp 5-6 ay sonra tekrar oluyordu, yazılımsal bir absürtlükler bana kalırsa. Neden derseniz bu kadar insanda aynı dönemde aynı hataların olması ayrıca sallıyorum parçalarda hata olsa sistem sürekli bunu yapardı bizde ama belli dönemlerde oluyor. Örnek veriyorum bende önceden bi dönem olmuyordu 2 hafta falan sonra tekrar başlıyordu. En son işte Windows'u yeniden flashlayınca uzun bir dönem olmadı 5-6 ay kadar. Bu süreçte yazılımsal neler birikiyor ama onu çözemiyorum işte.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam aynı şekil ya bendede her şey çalışıyor bitek ekran kartı gidiyor 2 monitör kullanıyorum 1 i işlemciye bağlı mecvuren vga girişli çünkü işlemciye bağlınolan çalışmaya devam ediyor ekran kartına bağlı olan kapanıyor ama şuan baya uzun bi üsredir yaşamadım sorunu bios güncellemesi yapıp ayar çektim umarım düzelmiştir
Ben hepsini denedim aynı sorunu yaşıyorsak tabii bilemşyorum ama bios güncelleme işe yaramıyor. Fakat bende sistem tamamen siyah ekran olup kendini yeniden başlatıyordu.
 
Sistemim:
Ryzen 5 7500F
Asus Prime B650M-K (Bios versiyonu: 3222 Güncel)
XPG Lancer Blade 2x16GB 6000Mhz Ram (AX5U6000C3016G-DTLABBK)
GALAX GeForce RTX 4070 SUPER 1-Click OC 2X V2
High Power Performance GD 750w Gold PSU (HP1-J750GD-F12S)
1TB KC3000 M2 SSD
512 GB SAMSUNG 970 EVO M2 SSD
480 GB KINGSTON A400 SATA SSD

Ben pc yi kurduğumdan tarih olan 7 Marttan beri 0 bug check kodu alarak Kernel 41 (63) hatasıyla uğraşıyorum. Hata sistem yük altında veya değilken tamamen rastgele gerçekleşiyor. Mavi ekran hatası almıyorum. Forumda yaptığım araştırmalarda karşıma çıkan şu konudaki bazı şeyleri denemekle birlikte ek olarak soruna neden olabileceğini düşündüğüm birkaç şeyi daha denedim:

Akım korumalı priz devreden çıkarıldı sonuç değişmedi sorun devam ediyor.
Ethernet kablosu eskiydi ve değiştirdim sorun devam ediyor.
Kasa açılıp kablolar kontrol edildi, sorun devam ediyor.
OCCT power stres testi sorunsuz.
Cinebench24 testi sorunsuz.
Prime95 testi sorunsuz.
Furmark testi sorunsuz.
DDU ile GPU driver temiz kurulumu yapıldı.
Bios da Windows UEFİ ve Secure Boot enable seçildi.
Fast Boot disable yapıldı.
Memory Context Restore disable yapıldı.
XMP/EXPO Profilleri denendi. XMP/EXPO kapalıyken yapılan Memtestte sorun olmazken profil açıkken yapılan testte sistem kilitlendi ve test tamamlanamadı. Donmanın yaşandığı logları da ilgili isimleriyle ss alıp ekledim.
EXPO Profil ayarını manuel olarak girip overclock yapıldı, 6000mhz 30/40/40/76/116 ve 1.350 Volt da Memtest testi sorunsuz tamamlandı.
EXPO profilinin manuel girilmiş haliyle bir süre sistemi kullanmama rağmen Kernel 41 ve boot atma sorunu yeniden yaşandı. Bu yüzden RAM Frekansları base clock'a geri çekildi. Base Clock'a aldıktan sonra hala durumu izlemekteyim.


EDIT: Evet, muhtemelen Ramlerin EXPO/manuel OC da olmasından dolayı hatayı alıyordum. 10 Nisan'dan beri base clockda stabil çalışıyor pc. Asus un gönderdiği cevaba göre EXPO ile çakışma ihtimali olan ayarlar varsa onları kapatmayı deneyeceğim. RAM'leri de gerekirse 5800-5600 civarında çalıştırıp stabiliteyi yakalamaya çalışacağım şimdilik.

YAZILIMSAL OLARAK YAPILABİLECEK BİR ŞEY KALDIYSA TAVSİYELERİNİZE AÇIĞIM...
AKSİ TAKDİRDE PARÇALARDAN GARANTİSİ OLANLARI GARANTİYE GÖNDERMEYE BAŞLAYACAĞIM...
Merhaba,

Sanırım aynı sorundan muzdaribim. Açtığım konudaki açıklamayı direkt iletiyorum

Selamlar herkese,

4-5 ay kadar önce sıfırdan sistem topladım. Bir ay kadar önce de monitörde dp sinyal yok hatası almaya başladım. Yakındaki bir bilgisayarcıya götürdüğümde anakart sorunlu dedi, anakart garantiye gitti bir problem olmadığı anlaşıldı. Fakat sorun devam ettiği için tekrar başka bir bilgisayarcıya götürdüm tüm donanımları kontrol etti ve sorunsuz çalıştığını söyledi. Bios güncellemeleriyle vb. sorunu düzeltti. Fakat o günden beri çeşitli hatalar alıyorum. Bazılarında hata kodu yazıyor ve mavi ekran veriyor bazen de direkt ekran kapanıyor. Bu hataları rastgele zamanlarda alıyorum bazen oyundayken bazen internette öylesine bakınırken oluyor.

Aldığım hatalardan bazıları:

-System Service Exception (0x3B)

-Memory Management (0x1A)

-Driver Power State Failure (0x9F)

-Secure Kernel Error (0x18B)

Tüm bunlardan sonra bilgisayara tekrar kendim format attım düzelir umuduyla. Biosları güncelledim tüm sürücüleri güncelledim. Fakat tekrar hata aldım. Bu seferki şu şekilde: Page Fault In Nonpaged Area (0x50)

Ardından biraz araştırdıktan sonra memtest86 ile test yaptım. Test error verdi bir noktada tıkandı ve ilerlemedi. Ardından ramleri söküp taktım. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar artık hata kodu vermeden direkt kapanıp yeniden açılmaya başladı. XMP kapatıp tekrar denedim. Sorun çözülmedi. Sıcaklıkları takip ediyorum sürekli, anormal bir artış görünmüyor. Şu noktada ne yapacağımı bilemiyorum. Sebebini anlayabilmek için bayağı bir araştırdım ancak net olarak şudur diye bir sonuca varamadım. Çok anladığım da söylenemez. Desteklerinizi rica ediyorum.

Olay görüntüleyicisinin ekran görüntüsünü ekliyorum.

Hatalarda minidump oluşmuyor. Sadece bir kere oluşmuş. Drive linki:

https://drive.google.com/file/d/10xms4u_7A6twDWZDIqkS8sx983m52s9y/view?usp=sharing

Sistem:

Anakart: Asus Rog Strix B860G Gaming Wifi
PSU: Asus Prime 850W Gold
Ekran Kartı: Asus TUF Gaming Geforce RTX 4070S
İşlemci: İntel Core Ultra 7 265KF
Ram: G-Skill Trident Z5 Royal Silver RGB DDR5-6400MHz CL32 32GB (2 x 16GB) Dual
Soğutucu: MSI MAG Coreliquid A13 360 White LGA1851 Sıvı Soğutma
Monitor: Asus Rog Strix XG27ACS
Kasa: Asus A21 Plus ARGB

Bir de bilgisayarcıya bıraktığımda orj. PSU kablosunu kaybetmiş, başka bir tane verdi, şu an sizin kaynak gösterdiğiniz bir yazıyı okuyunca aklıma geldi. Yazıda belirttiğim gibi ben çok temel seviyede bir kullanıcıyım, şu an nasıl bir yol izlemeliyim kafam acayip karıştı...
 

Ekler

  • IMG_8470.webp
    IMG_8470.webp
    112.9 KB · Hit: 9
Merhaba,

Sanırım aynı sorundan muzdaribim. Açtığım konudaki açıklamayı direkt iletiyorum

Selamlar herkese,

4-5 ay kadar önce sıfırdan sistem topladım. Bir ay kadar önce de monitörde dp sinyal yok hatası almaya başladım. Yakındaki bir bilgisayarcıya götürdüğümde anakart sorunlu dedi, anakart garantiye gitti bir problem olmadığı anlaşıldı. Fakat sorun devam ettiği için tekrar başka bir bilgisayarcıya götürdüm tüm donanımları kontrol etti ve sorunsuz çalıştığını söyledi. Bios güncellemeleriyle vb. sorunu düzeltti. Fakat o günden beri çeşitli hatalar alıyorum. Bazılarında hata kodu yazıyor ve mavi ekran veriyor bazen de direkt ekran kapanıyor. Bu hataları rastgele zamanlarda alıyorum bazen oyundayken bazen internette öylesine bakınırken oluyor.

Aldığım hatalardan bazıları:

-System Service Exception (0x3B)

-Memory Management (0x1A)

-Driver Power State Failure (0x9F)

-Secure Kernel Error (0x18B)

Tüm bunlardan sonra bilgisayara tekrar kendim format attım düzelir umuduyla. Biosları güncelledim tüm sürücüleri güncelledim. Fakat tekrar hata aldım. Bu seferki şu şekilde: Page Fault In Nonpaged Area (0x50)

Ardından biraz araştırdıktan sonra memtest86 ile test yaptım. Test error verdi bir noktada tıkandı ve ilerlemedi. Ardından ramleri söküp taktım. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar artık hata kodu vermeden direkt kapanıp yeniden açılmaya başladı. XMP kapatıp tekrar denedim. Sorun çözülmedi. Sıcaklıkları takip ediyorum sürekli, anormal bir artış görünmüyor. Şu noktada ne yapacağımı bilemiyorum. Sebebini anlayabilmek için bayağı bir araştırdım ancak net olarak şudur diye bir sonuca varamadım. Çok anladığım da söylenemez. Desteklerinizi rica ediyorum.

Olay görüntüleyicisinin ekran görüntüsünü ekliyorum.

Hatalarda minidump oluşmuyor. Sadece bir kere oluşmuş. Drive linki:

https://drive.google.com/file/d/10xms4u_7A6twDWZDIqkS8sx983m52s9y/view?usp=sharing

Sistem:

Anakart: Asus Rog Strix B860G Gaming Wifi
PSU: Asus Prime 850W Gold
Ekran Kartı: Asus TUF Gaming Geforce RTX 4070S
İşlemci: İntel Core Ultra 7 265KF
Ram: G-Skill Trident Z5 Royal Silver RGB DDR5-6400MHz CL32 32GB (2 x 16GB) Dual
Soğutucu: MSI MAG Coreliquid A13 360 White LGA1851 Sıvı Soğutma
Monitor: Asus Rog Strix XG27ACS
Kasa: Asus A21 Plus ARGB

Bir de bilgisayarcıya bıraktığımda orj. PSU kablosunu kaybetmiş, başka bir tane verdi, şu an sizin kaynak gösterdiğiniz bir yazıyı okuyunca aklıma geldi. Yazıda belirttiğim gibi ben çok temel seviyede bir kullanıcıyım, şu an nasıl bir yol izlemeliyim kafam acayip karıştı...
Merhaba, görselde görünen Kernel Power 41 hatalarının her birine tıkladığınızda altta ayrıntılar kısmı görünür, oraları kontrol edin, bug check code u farklı olan varsa hepsinin buraya fotoğrafını ekleyiverin, oradan bir başlayalım.
 
Görselde görünen Kernel Power 41 hatalarının her birine tıkladığınızda altta ayrıntılar kısmı görünür, oraları kontrol edin, bug check code u farklı olan varsa hepsinin buraya fotoğrafını ekleyiverin, oradan bir başlayalım.
hocam noldu sizin hataya ben geçen hafta sistemi sattım valla olmadı bir türlü herşeyi denedim yeni sistem için parça topluyorum
 
hocam noldu sizin hataya ben geçen hafta sistemi sattım valla olmadı bir türlü herşeyi denedim yeni sistem için parça topluyorum
Bende sorun anakart değişimi sonrası ortadan kalktı. Şuan sorunsuz kullanıyorum. Anakartta ne zaman expo açsam sorun tekerrür ediyordu. Çaresini anakart değişmekte buldum kısacası.
 
Bende sorun anakart değişimi sonrası ortadan kalktı. Şuan sorunsuz kullanıyorum. Anakartta ne zaman expo açsam sorun tekerrür ediyordu. Çaresini anakart değişmekte buldum kısacası.
hocam ben de biliyorsunuz anakart ram ssd herşeyi değişerek denemiştim bir işlemci değişemedim 3 servise verdim çözemediler dediler ki son çare işlemci değişin işlemci değişince düzeldi 1 ay sonra tekrar valorantta takılma sorunu başladı ve yine sadece valorantta aniden donup kalmaya başladı ben de sattım artık çok yoruldum yani şimdi yeni sistemi dua ederek topluyorum iniallah sorunsuz kurarım sizin sorununuz da çözülmüş inşallah daha yaşamazsınız çok çektik valla
 
Merhaba, görselde görünen Kernel Power 41 hatalarının her birine tıkladığınızda altta ayrıntılar kısmı görünür, oraları kontrol edin, bug check code u farklı olan varsa hepsinin buraya fotoğrafını ekleyiverin, oradan bir başlayalım.
Tekrar merhaba, farklı olan tüm kodları ekledim.
 

Ekler

  • Ekran görüntüsü 2025-09-30 014734.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-30 014734.webp
    259.6 KB · Hit: 13
umarım çözülür sorununuz bu hata elektrik prizinden bile kaynaklanabiliyor herşeyi denemeniz gerekiyor beni yaşlandırdı bu hata öyle diyeyim
evet gerçekten illet bir şey belli ki. bilgisayarcıya götürdükten sonra oldu ne olduysa.. umarım çözebilirim
 
evet gerçekten illet bir şey belli ki. bilgisayarcıya götürdükten sonra oldu ne olduysa.. umarım çözebilirim
konuyu buraya mı yazdınız tam olarak ne oldu bulamadım merak ettim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhaba,

Sanırım aynı sorundan muzdaribim. Açtığım konudaki açıklamayı direkt iletiyorum

Selamlar herkese,

4-5 ay kadar önce sıfırdan sistem topladım. Bir ay kadar önce de monitörde dp sinyal yok hatası almaya başladım. Yakındaki bir bilgisayarcıya götürdüğümde anakart sorunlu dedi, anakart garantiye gitti bir problem olmadığı anlaşıldı. Fakat sorun devam ettiği için tekrar başka bir bilgisayarcıya götürdüm tüm donanımları kontrol etti ve sorunsuz çalıştığını söyledi. Bios güncellemeleriyle vb. sorunu düzeltti. Fakat o günden beri çeşitli hatalar alıyorum. Bazılarında hata kodu yazıyor ve mavi ekran veriyor bazen de direkt ekran kapanıyor. Bu hataları rastgele zamanlarda alıyorum bazen oyundayken bazen internette öylesine bakınırken oluyor.

Aldığım hatalardan bazıları:

-System Service Exception (0x3B)

-Memory Management (0x1A)

-Driver Power State Failure (0x9F)

-Secure Kernel Error (0x18B)

Tüm bunlardan sonra bilgisayara tekrar kendim format attım düzelir umuduyla. Biosları güncelledim tüm sürücüleri güncelledim. Fakat tekrar hata aldım. Bu seferki şu şekilde: Page Fault In Nonpaged Area (0x50)

Ardından biraz araştırdıktan sonra memtest86 ile test yaptım. Test error verdi bir noktada tıkandı ve ilerlemedi. Ardından ramleri söküp taktım. Bunu yaptıktan sonra bilgisayar artık hata kodu vermeden direkt kapanıp yeniden açılmaya başladı. XMP kapatıp tekrar denedim. Sorun çözülmedi. Sıcaklıkları takip ediyorum sürekli, anormal bir artış görünmüyor. Şu noktada ne yapacağımı bilemiyorum. Sebebini anlayabilmek için bayağı bir araştırdım ancak net olarak şudur diye bir sonuca varamadım. Çok anladığım da söylenemez. Desteklerinizi rica ediyorum.

Olay görüntüleyicisinin ekran görüntüsünü ekliyorum.

Hatalarda minidump oluşmuyor. Sadece bir kere oluşmuş. Drive linki:

https://drive.google.com/file/d/10xms4u_7A6twDWZDIqkS8sx983m52s9y/view?usp=sharing

Sistem:

Anakart: Asus Rog Strix B860G Gaming Wifi
PSU: Asus Prime 850W Gold
Ekran Kartı: Asus TUF Gaming Geforce RTX 4070S
İşlemci: İntel Core Ultra 7 265KF
Ram: G-Skill Trident Z5 Royal Silver RGB DDR5-6400MHz CL32 32GB (2 x 16GB) Dual
Soğutucu: MSI MAG Coreliquid A13 360 White LGA1851 Sıvı Soğutma
Monitor: Asus Rog Strix XG27ACS
Kasa: Asus A21 Plus ARGB

Bir de bilgisayarcıya bıraktığımda orj. PSU kablosunu kaybetmiş, başka bir tane verdi, şu an sizin kaynak gösterdiğiniz bir yazıyı okuyunca aklıma geldi. Yazıda belirttiğim gibi ben çok temel seviyede bir kullanıcıyım, şu an nasıl bir yol izlemeliyim kafam acayip karıştı...
eğer istanbulda yaşıyorsaniz Profix Teknik servis var kadıköyde onlar kernel power hatasını benim işlemcimde olduğunu bulabildiler oraya götürürseniz baya ilgileniyorlar benim sistemimle 3 hafta uğraştılar nerdeyse
 
Son düzenleme:
Geri
Top