yusufbey_1905
80+
- Reaksiyon skoru
- 1
Hocam aynı şekil ya bendede her şey çalışıyor bitek ekran kartı gidiyor 2 monitör kullanıyorum 1 i işlemciye bağlı mecvuren vga girişli çünkü işlemciye bağlınolan çalışmaya devam ediyor ekran kartına bağlı olan kapanıyor ama şuan baya uzun bi üsredir yaşamadım sorunu bios güncellemesi yapıp ayar çektim umarım düzelmiştirdosyaları .txt formatına çevirip chatgptye yüklemiştim ama öncesinde uzun bir bilgisayar donanım konuşması olduğu için o chat özelinde ne yapacağını biliyordu. belki bir fikir verir. bu hatanın sebebini tespit etmek çok zor. her parça birbiriyle ilgili hata veriyor. mesela ben bu konuyu okuyana kadar genelde ram ile ilgili hatalar alıyordum ama anakart işi de mantıklı gelmeye başladı.
hata 4-5 gün yoğun pc kullanımında, rastgele bir anda pcnin 10 sn kadar donması ve kendine reset atması şeklinde gerçekleşiyor. bu durumu teknik serviste simüle edebileceklerine inanmıyorum. kartı yollasam dahi sorun tespit edemeyeceklerdir. biraz zamana yayacağım ama iyice ram profillerini ve ayarlarını test ettikten sonra durumu bildireceğim. internette bu sorunu yaşayan gerçekten çok insan var hatta ddr5 + amd sistem kullanıp da benzer sorun yaşamayan yok gibi görünüyor. o kadar fazla yardım forumu var ki şok olmuştum. bazıları psu bazıları ram değişerek çözmüş. siz de anakart değişerek çözmüşsünüz. çok değişik ve saçma bir durum. nedense sorunun belli gün aralıklarında gerçekleşmesi bana bir şeyin hafızasının dolması gibi geliyor. neyse ilerleyen günlerde sonuçları yazacağım. bilgisayarımda ekran kartı hariç her şey yeni yani garantileri devam ediyor. duruma göre en son çare onlara başvurmak zorunda kalacağım fakat bir hata tespit etmeleri çok zor.