Programlama diline ilk adım?

Reaksiyon skoru
79
Herkese hayırlı akşamlar. Orta düzey bir üniversitede yazılım okuyorum. Şu an hazırlık okuyorum senemdeyim. Bildiğiniz gibi pandemide eğitim kısıtlı. Okulumdan ve pandemiden dolayı kendimi bir şekilde geliştirmem gerekiyor. Ama nerden nasıl başlayacağımla ilgili bir fikrim yok. Ve bu konuda neredeyse 0'ım. İlk adımı nasıl atacağımı bilmiyorum. Ama kendime güvenim tam. Kendimi geliştirebileceğime inanıyorum. Tavsiyelerini bekliyorum dostlarım.

html ve pyhton öğrenerek başlayabilirsin.

Dil yöneleceğin alana göre değişecektir. Tek dile sıkışıp kalmayacaksın. Ne yapmak istiyorsun buna karar ver ve buna yönelik bir dil üzerine yoğunlaş.

Şuanda ne yapacağın da çok önemli değil yeterki birşeyler yapmaya başla. Hesap makinesinden başla, gördüğün birşeyleri otonom hale getirmeye çalış. Devamı gelecektir...

Öncelikle eğer eksiğin varsa matematik ve ingilizceni geliştir. Daha sonrasında direkt kodlama öğrenmeye geçmeden algoritma nedir nasıl kurulur, Pseudo Code nedir nasıl yazılır? bunları araştır zaten bunlarla ilgili çokça makale bulabilirsin. Bu şekilde temelini iyi kurarsan okul döneminde zorlanmasın.

İngilizcen varsa her şekilde gelişirsin ingilizce yoksa önce onu hallet.

Google diye bir şey var. Sen programlamanın p sini yazar yazmaz, sivri zekâ diye bir algoritmaları var, hemen ne demek istediğini çakıyor ve bin milyon tane sonuç çıkarıyor. Sen de beğendiğini seçiyorsun. İşinin uzmanları böyle yapıyor.

Geri