Örnek olarak ben mesela...Şahsen bana TM okumak saçma geliyor. Sınava giren herkes zaten ya hukuk ya da psikoloji okuyor. Ülke bu 2 bölümün öğrencileriyle dolu.
Benim asıl istediğim meslek psikoloji ancak kafamı karıştıran bazı konuları var.Yol yakınken Hukuk hedefleyebilirim diye düşünüyorum.Hocam ne istiyorsanız onu okuyun. Hukuk okuyup hiç istemediğiniz bir mesleği yapamazsınız.
Hocam kafanızı karıştıran şeyler nedir? Açın içinizi biz de çare arayalım bir şey olmaz anlatmaktan.Benim asıl istediğim meslek psikoloji ancak kafamı karıştıran bazı konuları var.Yol yakınken Hukuk hedefleyebilirim diye düşünüyorum.
Geneli pek iyi üniversitelerde değil,psikoloji için söylüyorum.Zaten psikoloji okumaya karar verdiğin zaman okumaya devam ederken alacağın stajlar senin iş hayatına büyük etki ediyor diye biliyorum.Bu yüzden yüksek puanlı okulları hedefliyorum.Şahsen bana TM okumak saçma geliyor. Sınava giren herkes zaten ya hukuk ya da psikoloji okuyor. Ülke bu 2 bölümün öğrencileriyle dolu.
Hazırlık içeren bir okul tercih edersem 5 yılı bitirdikten sonra,terapi verebilmek için Master yapmam gerekiyor.Eğer Master yapmak istemezsem psikolog olarak tanınıyoruz ancak terapi verme yetkimiz olmuyor.Ve daha önce okuyan bazı tanıdıklarıma sorduğumda ara ara sinir krizi geçirebileceğim bir bölüm diyor.Zaten bölümün adı Psikoloji trajikomik biraz.Hocam kafanızı karıştıran şeyler nedir? Açın içinizi biz de çare arayalım bir şey olmaz anlatmaktan.
Onlar psikiyatr.İlaç yazanlar onlar.Biz daha çok terapi veriyoruz.Doktor olanlar psikologlara yönlendirir hatta.Mezun olunca Psikolog mu olunuyor?
Ben psikologları da doktor sanıyordum.
Doktorlar ilaç yazarMezun olunca Psikolog mu olunuyor?
Ben psikologları da doktor sanıyordum.
Bu demek değil li psikoloji mezunları boşDoktorlar ilaç yazar
Psikoloji mezunları yazamaz.
Psikoloji mezunları farmakoloji bilmez