Neler Yeni

Psikolojik Rahatsızlığımdan Nasıl Kurtulurum?

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Bugün Reddit'te dolaşırken karşıma bir sub çıktı. Sub'ın içeriği intihar, canlı bomba, iş kazaları gibi şeylerdi(hiçbir şekilde ismini vermeyecem) . Biraz bakıp hemen bırakmıştım ama çoktan etkisi altına girdim. Bu tip şeyler beni çok etkiliyor ve biraz paranoyak olmamdan dolayı uzun süre gitmiyor aklımdan. Kendimi daha iyi hissettiren namaz, tevbe, gusül, müzik gibi şeyler yaptım daha iyiyim ama uzun süre unutamayacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

@Gri Caner @Kürşat Kütükçü

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Dünya İyiler Ve Kötüler Arasında Bir Yerde Ama Zamanı Gelince İyiler Tarafında Olacak...

Bazı insanlar iyilik düşünmez,iyilik nedir bilmez,iyilik yapmak istemez o reddit dediğiniz alanlarda iyi insanlar olmaz insanların aklını,zikrini,fikrini,ilmini, iradesini saptırmaya çalışır bunlara izin vermeyin sizin aklınızı,ilminizi,fikrinizi,zikrinizi kimsenin değiştirmesine izin vermeyin Allah sizlere bir akıl vermiş bunu siz yönetin başkası değil başkalarının yaptığı şeylerin esiri, kölesi olmayın sizi kimse yönetmesin kendi dümeninizi siz kullanın başkası değil.

İnsan Doğmak Bir Kaderdir
İnsan Olmak Bir İradedir

Sizin iradeniz sizin insan olduğunuzu gösterir bunu unutmayın ve böyle işlere kafanızı da yormayın sizin aklınızı çalıyorlar. Hırsıza kapıyı açar mısın ? Açmazsin değil mi ? Ama açıyorsun işte aklının kapısını hırsızlara açıyorsun umarım bir gün o kapıyı kapatırsin. UNUTMA BU SENİN ELİNDE ZİHNİNİN ESİRİ OLMA

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Etkisinden çıkmaya çalışma. Gününü yaşa. Kendiliğinden geçer.
Bir düşünceyi ne kadar çok bastırırsan o kadar aklına gelir.

SnareEcho

80+ Silver
Bugün Reddit'te dolaşırken karşıma bir sub çıktı. Sub'ın içeriği intihar, canlı bomba, iş kazaları gibi şeylerdi(hiçbir şekilde ismini vermeyecem) . Biraz bakıp hemen bırakmıştım ama çoktan etkisi altına girdim. Bu tip şeyler beni çok etkiliyor ve biraz paranoyak olmamdan dolayı uzun süre gitmiyor aklımdan. Kendimi daha iyi hissettiren namaz, tevbe, gusül, müzik gibi şeyler yaptım daha iyiyim ama uzun süre unutamayacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

Psikoloğa git.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

xTURANN

80+ Silver
Aklından hemen çıkaramazsın. Bende okulda arkadaşlarımdan görüp telegram kanallarına baktım. Baktığım sayfa 1'ken 3 oldu. Bunlar bende de kötü etki bırakmıştır illa ki. Fakat "uzun bir süre" sonra unutup gidersin.

• Beğen

qnyb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
908
İsim
Güney

Hocam bunu atlatmak için en basit yol, üstüne daha fazla gidip, daha fazla bakıp, normalleştirmektir.

Örnek 1: İlk kez bir korku filmi izlediğinde etkisi çok büyük olur. Aynı filmi birden fazla izlersen artık o film senin için normalleşecektir. Farklı filmler izledikçe fark edeceksin ki hiç bir zaman ilk izlediğin korku filmi kadar seni etkilemeyecektir.

Örnek 2: Paramedik hekimler (Acil servis, ambulans hekimleri), ne manzaralar ile karşılaşıyorlar. Bir arkadaşım paramedik hekim. İlk işe başladığında gördüğü manzaralar sürekli gözünün önüne gelip uyuyamıyordu bile. Kopan uzuvlar, parçalanan doku ve organlar ve benzeri şeyleri canlı canlı görmek kolay bir şey değil sonuçta. Ama sürekli bu tür şeylere maruz kaldıkça alıştı. Artık bir problemi yok, bunu kendi normalleştirdi. Elbette dışardaki x kişisi için bu durum hala normal değil, ancak onun için artık bu normal bir şey.

kafadan sil takılma öyle şeylere dostum

• Beğen

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,474
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Dünya İyiler Ve Kötüler Arasında Bir Yerde Ama Zamanı Gelince İyiler Tarafında Olacak...

Bazı insanlar iyilik düşünmez,iyilik nedir bilmez,iyilik yapmak istemez o reddit dediğiniz alanlarda iyi insanlar olmaz insanların aklını,zikrini,fikrini,ilmini, iradesini saptırmaya çalışır bunlara izin vermeyin sizin aklınızı,ilminizi,fikrinizi,zikrinizi kimsenin değiştirmesine izin vermeyin Allah sizlere bir akıl vermiş bunu siz yönetin başkası değil başkalarının yaptığı şeylerin esiri, kölesi olmayın sizi kimse yönetmesin kendi dümeninizi siz kullanın başkası değil.

İnsan Doğmak Bir Kaderdir
İnsan Olmak Bir İradedir

Sizin iradeniz sizin insan olduğunuzu gösterir bunu unutmayın ve böyle işlere kafanızı da yormayın sizin aklınızı çalıyorlar. Hırsıza kapıyı açar mısın ? Açmazsin değil mi ? Ama açıyorsun işte aklının kapısını hırsızlara açıyorsun umarım bir gün o kapıyı kapatırsin. UNUTMA BU SENİN ELİNDE ZİHNİNİN ESİRİ OLMA
Öz Psikiyatristim Mastürbasyon bağımlısı çocuğada altın değerinde bi öneri sunmuştun :peepokalp:

The Semih

80+ Gold

Hocam komik videolar izleyebilirsin unutmak için ben öyle yapıyodum, yani ters psiko uygula.

• Beğen

Coroglen1

80+

Ne kadar çok kurtulmak istiyorum dersen aslında daha fazla o çukura düşersin yokmuş gibi davran kurtulmaya kaçmaya çalışma normal gündelik hayatına devam etmeye çalış.

• Beğen

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Öz Psikiyatristim Mastürbasyon bağımlısı çocuğada altın değerinde bi öneri sunmuştun :peepokalp:
Hayat insana nasıl yaşaman gerektiğini öğretiyor sen istesen de istemesen de hâlâ nefes alıyorsa bir insan umut var demektir.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,474
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hayat insana nasıl yaşaman gerektiğini öğretiyor sen istesen de istemesen de hâlâ nefes alıyorsa bir insan umut var demektir.
zaten hocam zamanında bende umutsuz asosyalin tekiydim zamanla o durum değişti şuan dışarı çıkan iş bulup çalışan birine dönüştüm 1.5 2 senede karantina döneminde majör depresyona girmiştim hatta (yaşım 17 9 . sınıfa karantinada başlamıştım)

• Beğen
Top Bottom